avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Consum marijuana
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Consum marijuana

In urma cu putin timp, o saptamana , am fost gasit intr.un parc, cu mai putin de jumatate de gram de marijuana si o tigara confectionata!
Am depus o declaratie in care am precizat ca era pt consumul propriu,iar plicul cu marijuana il gasisem cu o zi inainte sub o banca in alt parc unde fusesem. Dupa toate procedurile facute de domnii jandarmi, politisti, poze si delcaratie ,am lasat nr-ul de telefon si au spus ca voi fi chemat mai departe. As vrea sa stiu si eu cam ce ar urma sa se intample cu cazul meu, si care ar fi consecintele suportate in cauza ?
Cel mai recent răspuns: aidu , utilizator 19:39, 1 Mai 2017
wow. cate preocupare in a justifica infractiunea si cate insistente in a bagateliza drogurile, dependenta si traficul, pentru ca in final acolo se ajunge.Si nu, nu traiesc in Romania, cunosc prevederile Regulamentului UE in materie, iar legile nationale sunt prevalente in caz ca nu stiati d-le student. Daca discutati acest argument doar pentru a va citi, este una, mie imi rezulta mai mult o incercare de a justifica consumul de droguri in sensul "ma pot lasa oricand vreau eu".Cu astfel de "sfaturi" total lipsite de suport legal (aidu, dl "consuma" in public nu in spatiu privat) nu reusiti decat sa-i confundati ideile d-lui care are intr-adevar nevoie de un stat juridic si nu de discutii sterile si care nu duc nicaieri. Nu acesta este locul nimerit pentru o anume "filozofie. " si nici pentru apologia infractiunii. Este un site pentru intrebari juridice in caz ca nu ati inteles. Si cu acesta consider inchis argumentul din punctul meu de vedere
Totusi, sa presupunem ca consumul are loc in spatiul privat.
In spatiul public a spus petentul ca a fost interpelat de politie... gasind plicul.
El nu intentiona sa il consume in spatiul public... pt ca nu se astepta sa il gaseasca :)
Si nu se mentioneaza ca l-ar fi consumat, ci doar ca politia l-a descoperit in posesia sa.

Acum, pt simpla posesie... poate s-ar justifica clementa.
Insa procurorul, ca sa il infunde, va prezuma ca e consumator inveterat.
Insa acest consum 'inveterat' are loc in spatiul privat, nu in spatiul public.
Prin urmare, chiar daca e consumator inveterat, consumul in spatiul privat nu poate fi retinut ca o circumstanta agravanta, incat sa i se aplice o pedeapsa mai aspra decat pt simpla posesie intamplatoare.
Altfel i s-ar incalca dreptul la viata privata.

In ultimul rand, exista studii stiintifice care sa substantieze corelatia pe care o faceti intre consum, dependenta si trafic?
dle Eclair, imi permit, putin idealist... sa apreciez ca stiinta trebuie sa prevaleze, nu legea.
Ultima modificare: Luni, 1 Mai 2017
aidu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Droguri de risc (canabis) Petronius836 Petronius836 Detinerea de droguri de risc pentru consum propriu prev. de art 4 alin 1 din legea nr 143 /2000 . Am fost prins anul trecut cu tigara artizanala ( canabis 0.4 ... (vezi toată discuția)
Posesie marijuana GabelloBtg GabelloBtg Am fost perchezitionat de catre jandarmerie si s-a gasit asupra mea un \"dispozitiv de maruntit\" numit Grinder si un plic cu cateva firicele de tutun. Nu sunt ... (vezi toată discuția)
Marijuana bogdan12x bogdan12x Am fost prins in luna mai cu un sfert de tigara cu marijuana in ea. Am fost dus la sectie sa dau o declaratie dar fiind foarte stresat de ce se intampla si ... (vezi toată discuția)