avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu minor - repunere pe rol a actiunii de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu minor - repunere pe rol a actiunii de divort

Buna ziua , numele meu este Florentina. Am nevoie de un ajutor din partea dv`tra - nevand posibilitatea - resursele necesare- pt a-mi angaja un avocat care sa ma reprezinte la procesul de divort pe care l-am depus in urma cu cateva luni.
Procesul dateaza din ianuarie 2009- au existat 2 infatisari- la cea de`a 2 `infatisare -mai2009- paratul - respectiv tatal copilului - a refuzat divortul - pe motiv ca doreste impacarea. El a fost asistat de avocat. Am acceptat - si nu ne--am mai prezentat la proces- avocatul lui ne-a recomandat sa nu luam parte la infatisare.
Dupa cateva luni de `impacare` - doresc repunerea pe rol a actiunii de divort - cf art.245 c procedura civila- am citit ca am acest drept . Paratul nu a mai contribuit la intretinerea minorei din dec. 2008.
Cum pot sa repun pe rol procesul ? Nu imi permit sa fiu asistata de avocat - nu am resursele financiare necesare - sunt salariata si imi cresc singura copilul.
Daca ma puteti ajuta sa imi spuneti ce anume trebuie facut in acest caz. Stiu ca trebuie sa fiu de acord cu programul de vizita , desi sunt impotriva din motive intemeiate- accidente sub influenta bauturii ar fi unul dintre ele- dar nu cunosc legile si nu stiu de cate ori sunt obligata sa-i arat copilul .- ce program sa scriu .
Multumesc anticipat , cu respect, Florentina.
Cel mai recent răspuns: Florentina M , utilizator 17:22, 19 Septembrie 2009
2007_rozi a scris:

Taxa este de 19,50 lei. Iar programul de vizita in puteti prezenta la termen.
Insa am o nelamurire. Mai locuiti impreuna cu fostul sot? sau macar ati incercat sa va impacati dupa ultima infatisare?


nu mai locuim impreuna din dec.2008- problemele dateaza de cativa ani - am hotarat sa renunt , cu greu, la casnicie -existand minora . Am mai incercat si de data aceasta - dar pt ca nu poate renunta la alcool ..si nu numai ..am hotarat sa fac acest pas , minora face 6 ani si consider ca nu poate trai intr-o familie in care tatal nu ia parte la educatie sau intretinere ...din motive ...diverse.
Multumesc pentru raspunsul Dv`tra, cu mult respect si consideratie, si sper sa ma puteti ajuta si altadata cu un raspuns daca se va ivi vreo problema in viitor.
costiboncu a scris:

Buna ziua,

daca fetita este la dvs., tatal este cel care trebuie sa ceara program de vizitare; numai in cazul in care apreciati ca instanta va incredinta minora catre tatal sau, aveti nevoie de cererea pentru program de vizitare;

dupa depunerea cererii de repunere pe rol veti primi citatie in care vi se va indica termenul cand aveti infatisare;

Succes!
Avocat Boncu


tatal a depus la prima infatisare un program - cu care nu sunt de acord- . Ce fel de cerere trebuie sa depun la urmatoarea infatisare pt a scrie programul de vizita - 2 ori pe luna si in vacanta - asa cum este legal .
Hotararea va apartine....dar consider ca fetita va creste mai bine doar langa mama decat sa aiba alaturi un tata alcoolic.
Nu stiu daca la cele 2 infatisari ati avut martori care sa dovedeasca situatia d-voastra, dar cu siguranta va trebuie cel putin un martor. Poate sa fie si o ruda.
Cat despre programul de vizita puteti sa spuneti oral in fata instantei ca nu sunteti deacord cu programul solicitat de catre tata si sa prezentati optiunea dvs. Aceasta se va consemna in incheierea de sedinta.
2007_rozi a scris:

Hotararea va apartine....dar consider ca fetita va creste mai bine doar langa mama decat sa aiba alaturi un tata alcoolic.
Nu stiu daca la cele 2 infatisari ati avut martori care sa dovedeasca situatia d-voastra, dar cu siguranta va trebuie cel putin un martor. Poate sa fie si o ruda.
Cat despre programul de vizita puteti sa spuneti oral in fata instantei ca nu sunteti deacord cu programul solicitat de catre tata si sa prezentati optiunea dvs. Aceasta se va consemna in incheierea de sedinta.


Nu am avut martori pana acum.atunci cand mi se va cere acest lucru , voi aduce si martori. Sunt obligata prin lege sa las copilul la el chiar daca consider ca nu este in siguranta? Trebuie sa las sa se intample ceva rau copilului ca sa nu o las peste noapte la el? El locuieste cu parintii si sora in 3 camere - nu pot sa spun acest lucru pt a nu lasa copilul sau orice as spune e irelevant?
Buna ziua,

nu puteti impiedica pe tatal minorei sa aiba legatura cu aceasta.
oricat de greu ar fi, trebuie sa stiti ca lege ii permite sa o vada si sa o ia cu el in week-end si in vacante, dupa un program care va fi stabilit de instanta.
Numai daca ar fi decazut din drepturile perintesti se poate ajunge la impiedicarea acestor legaturi. Or, decaderea din drepturi este o chestiune care se intampla pentru fapte grave.
Ceea ce puteti face este sa dovediti cu martori, amenzi, avize de la medic faptul ca tatal este alcoolic, violent, ca nu are conditii acasa...caz in care judecatorul va da un program minim.

Avocat Boncu

Alte discuții în legătură

Custodia copilului ciobanuma@yahoo.com ciobanuma@yahoo.com Doresc sa stiu in ce conditii si ce sanse a-si avea sa castig custodia copilului , daca in cererea de divort am fost de acord sa ramana fetita cu tatal ... (vezi toată discuția)
Drept de vizita??? anna_mama_singura anna_mama_singura sunt in proces cu tatal copilului meu,din luna februarie...nu am fost casatoriti,de 10 luni o cresc singura,nu m-a ajutat financiar si nici nu a cautat fetita ... (vezi toată discuția)
Renuntare custodie. ContSters200656 ContSters200656 Buna seara, Am o intrebare. Sunt in curs de divort cu 2 copii. fata are 10 ani baiatul 4 ani. pentru a scuti fata de a merge in fata instantei am hotarat ca ... (vezi toată discuția)