avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu minor - repunere pe rol a actiunii de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu minor - repunere pe rol a actiunii de divort

Buna ziua , numele meu este Florentina. Am nevoie de un ajutor din partea dv`tra - nevand posibilitatea - resursele necesare- pt a-mi angaja un avocat care sa ma reprezinte la procesul de divort pe care l-am depus in urma cu cateva luni.
Procesul dateaza din ianuarie 2009- au existat 2 infatisari- la cea de`a 2 `infatisare -mai2009- paratul - respectiv tatal copilului - a refuzat divortul - pe motiv ca doreste impacarea. El a fost asistat de avocat. Am acceptat - si nu ne--am mai prezentat la proces- avocatul lui ne-a recomandat sa nu luam parte la infatisare.
Dupa cateva luni de `impacare` - doresc repunerea pe rol a actiunii de divort - cf art.245 c procedura civila- am citit ca am acest drept . Paratul nu a mai contribuit la intretinerea minorei din dec. 2008.
Cum pot sa repun pe rol procesul ? Nu imi permit sa fiu asistata de avocat - nu am resursele financiare necesare - sunt salariata si imi cresc singura copilul.
Daca ma puteti ajuta sa imi spuneti ce anume trebuie facut in acest caz. Stiu ca trebuie sa fiu de acord cu programul de vizita , desi sunt impotriva din motive intemeiate- accidente sub influenta bauturii ar fi unul dintre ele- dar nu cunosc legile si nu stiu de cate ori sunt obligata sa-i arat copilul .- ce program sa scriu .
Multumesc anticipat , cu respect, Florentina.
Cel mai recent răspuns: Florentina M , utilizator 17:22, 19 Septembrie 2009
costiboncu a scris:

Buna ziua,

nu puteti impiedica pe tatal minorei sa aiba legatura cu aceasta.
oricat de greu ar fi, trebuie sa stiti ca lege ii permite sa o vada si sa o ia cu el in week-end si in vacante, dupa un program care va fi stabilit de instanta.
Numai daca ar fi decazut din drepturile perintesti se poate ajunge la impiedicarea acestor legaturi. Or, decaderea din drepturi este o chestiune care se intampla pentru fapte grave.
Ceea ce puteti face este sa dovediti cu martori, amenzi, avize de la medic faptul ca tatal este alcoolic, violent, ca nu are conditii acasa...caz in care judecatorul va da un program minim.

Avocat Boncu


Certificatul medico-legal al meu este de ajuns?
Daca dovediti ca tatal are un comportament violent , puteti solicita instantei ca programul de vizita sa aiba loc la domiciliul dvs.
2007_rozi a scris:

Daca dovediti ca tatal are un comportament violent , puteti solicita instantei ca programul de vizita sa aiba loc la domiciliul dvs.

Pot dovedi prin certificatul medico legal al meu (acesta este deja atasat la dosar. ) Ce altceva pot face ca sa primeasca programul minim ? Imi puteti spune care este programul minim ? Am tot cautat sa aflu dar nu am gasit nimic legat de acest program .
Nu exista nici o prevedere legala in care sa fie stabilit programul minim sau maxim de vizitare a unui minor. Trebuie sa convingeti instanta de judecata ca programul de vizita poate sa fie daunataor pentru minor si astfel instanta se va pronunta.
2007_rozi a scris:

Nu exista nici o prevedere legala in care sa fie stabilit programul minim sau maxim de vizitare a unui minor. Trebuie sa convingeti instanta de judecata ca programul de vizita poate sa fie daunataor pentru minor si astfel instanta se va pronunta.

Multumesc frumos , sper sa se termine acest proces cat mai repede posibil .
Cu mult respect si consideratie , Florentina

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia copilului ciobanuma@yahoo.com ciobanuma@yahoo.com Doresc sa stiu in ce conditii si ce sanse a-si avea sa castig custodia copilului , daca in cererea de divort am fost de acord sa ramana fetita cu tatal ... (vezi toată discuția)
Drept de vizita??? anna_mama_singura anna_mama_singura sunt in proces cu tatal copilului meu,din luna februarie...nu am fost casatoriti,de 10 luni o cresc singura,nu m-a ajutat financiar si nici nu a cautat fetita ... (vezi toată discuția)
Renuntare custodie. ContSters200656 ContSters200656 Buna seara, Am o intrebare. Sunt in curs de divort cu 2 copii. fata are 10 ani baiatul 4 ani. pentru a scuti fata de a merge in fata instantei am hotarat ca ... (vezi toată discuția)