Buna seara. Tatal meu a luat un credit de nevoi personale in anul 2005 in valoare de 3000 de lei actuali, la acea data 30 de milioane lei vechi, iar ulterior nu a mai platit ratele la acest credit. In contractul creditului de nevoi personale nu este stipulat nicaieri ca acesta garanteaza si cu bunurile Imobile, ci doar cu cele mobile ( bani din conturi si din venituri ) . Acesta detine un imobil impreuna cu mama mea, sunt casatoriti legal si sunt ambii proprietarii imobilului in care locuiesc.
Astazi 2.05.2017 s-a trezit cu o Somatie Imobiliara emisa de catre o Societate Civila Profesionala de Executori Judecatoresti cum ca acesta in termen de 15 zile de la primirea sau lansarea acesteia la domiciliul sau sa plateasca tot debitul + cheltuieli de executare silita. In aceasta se mai precizeaza: " In cazul in care nu va conformati si nu veti achita sumele datorate in termenul aratat, vom proceda la urmarirea silita a imobilului asupra caruia aveti drept de proprietate, cota 1/2, in conformitate cu dispozitiile legale in materi, urmand sa suportati toate cheltuielile de executare, necesare acestei activitati. Mentionam ca s-a dispus masura notarii prezentei somatii in Cartea Funciara " . La aceasta este atasata o copie a unei Sedinte din Camera de consiliu din data de 17.10.2016 prin care se dispune : " Admite cererea de incuviintare a executarii silite. Autorizeaza creditorul sa treaca la executarea silita a obligatiei cuprinse in titlul executoriu sus mentionat, pana la realizarea dreptului, inclusiv a cheltuielilor de executare. Fara cale de atac. Pronuntata in sedinta publica, astazi 17.10.2016 ". Este mentionat ca Titlul executoriu este contractul de credit mentionat de mine mai sus.
Nelamurirea mea este :
1. ) De ce se doreste executarea imobilului, cand tatal meu NU A GARANTAT cu el ;
2) Este legala o asemenea procedura, executarii imobilului in contextul in care in contractul de credit nu a garantat cu el ? ;
3) De ce nu se urmaresc debitele obtinute din salarii deoarece suma nu este una mare, tatal meu muncind cu forme legale ( mai are si alte credite dar care iau din salariu, i se oprea stiu 1/2 din salariu la locul de munca anterior, si-a schimbat locul de munca de 4 luni si pana acum nu a avut poprire ) ;
4) Stiam ca daca suma datorata nu depaseste 10.000 de lei nu se poate cere executarea imobiliara, mai este de actualitate ?. Doresc sa fac impreuna cu el o contestatie la aceasta Somatie Imobiliara. Imi puteti va rog din suflet furniza raspunsuri la intrebarile mele si ceva eventuale indrumari ?
Multumesc.