avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bebe - numele minorului cu parinti necasatoriti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bebe - numele minorului cu parinti necasatoriti

Există o lege care spune că tatăl nu poate să treacă copilul pe numele lui pentru că nu este​ căsătorit cu mama copilului?
se apropie ziua cand apare bebita.imi poate spune cineva ce avem de facut concret?
sunteti ferm convinsa ca vreti sa depindeti de el? ganditi-va ca nu veti putea nici macar sa inscrieti copilul la gradinita fara acordul lui. ce sa mai vorbim de vacante in strainatate, sau altele...
Mergeti la un avocat sa stati de vorba intai, sa vedeti ce urmari are fiecare actiune. Cu consilierea psihologica a mamei ati rezolvat ceva?
Sunteti atat de axat pe un fel de razbunare, oscilati intre a-l implica pe tata si a-l pedepsi, incat nu are cum mama sa nu se simta ametita emotional.
lasati tatal in pace.Aveti o situatie, ocupati-va de ea, anume de fiica dv. si de copilul ei. Lasati tatal in plata lui. Incercati sa va desprindeti de el macar dv., parintii mamei. Are nevoie copila sa va stie macar pe dv., ca adulti, stabili si siguri pe voi.
buna din nou.avem o frumusete de baiat...a primit nota zece.toata lumea i a iubit si laudat pe el si mama lui.mai putin tatal lui.pana la urma nu l a recunoscut.motivul?ca a crezut el ca daca il trece pe numele lui mamica nu mai primeste banii de concediu....parintii lui nu zic nimic insa mama lui s a interesat la primarie fara sa stim noi,asistenta sociala ci ca nu stia despre ce i vorba si i a dat toate informatiile,despre dosarul care trebuie intocmit.ce spuneti e corect?motivul?ca vrea sa se asigure ca bebe are tot ce i trebuie si nu i lipseste nimic.cand mi o va scoate doamne doamne in cale vreau sa o intreb oare n ar fi mai bine sa i explice baiatului ei ce e responsabilitatea si ca nu te joci asa cu viata unui copil?oare nu trebuie sa se asigure tatal lui ca are tot ce i trebuie?ca adica dupa ce ca a profitat de fata si a" insarcinat o" intentionat doar ca sa o lege de el acum ar fi mai bine daca ar avea de toate tot din drepturile ei...apropo de asta stie cineva daca de la tribunal ne trebuia o hartie prin care sa spuna un judecator ca:"are capacitate deplina de exercitiu?"pentru intocmirea dosarului?deoarece avocatul la care am apelat zice ca e o prostie din moment ce trebuie sa mearga la scoala si noi suntem cei care vom avea grija de el.da.am fost sa vorbesc cu un avocat.bineinteles a aflat si el...si ce credeti?a crezut ca vrem sa l dam in judecata si a a venit cu propunerea ca vrea sa treaca copilul pe numele lui si sa se mute impreuna....dar stati sa vedeti ce vroia...sa faca un act la notar doar pentru un an de zile .adica sa i plateasca pensie alimentara anul asta de zile sa nu l mai tot sune ea ca are bebe nevoie de te mai miri ce.motivul?sa vada cum se comporta mamica minora cu el pana atunci...nici nu stiu daca sa rad sau sa plang sau sa iau astia doi copii minunati si sa i duc la capatul lumii de frica ca o sa aiba cine stie ce altceva de suferit.am sa va spun acum si ce a primit de la el copilul pana acum:un pachet de servetele umede.o crema de fundic dar bebe n are rosu la fund deci nu o foloseste ,crema cumparata de mama lui deoarece pudra nu era la farmacie ca nu se mai foloseste si ca e la moda o crema care am uitat cum se numeste si costa 52 de lei,dar ea a luat o pe asta cu 6 lei...oare sa faci un copil si sa nu l vrei decat in masura in care te folosesti de el sa i santajezi emotional mama o fi la moda?si un pachet de pampers cu care a venit cu greu dupa doua saptamani....si sa nu uit trei scutece din alea vechi ramase probabil de la sora lui,patru scuze,insa unul l am dus la tomberon ca era patat...astealalte l pastram poate le vrea inapoi...cand un metru patrat de finet dublu e 18 lei...de restul ne am ocupat noi.sunt bine sanatosi curati si oarecum veseli asta e important si totusi nu e corect sa scape atat de usor...ce vroiam sa intreb era oare exista vreo cale prin care sa l decada din drepturi in cazul in care l am da in judecata?avand in vedere toate magariile care le a facut?daca e cazul pot sa le scriu aici.stiti cazuri in care un parinte a cumparat testul de paternitate?deoarece deja a amenintat si cu asta cand a vazut ca fata nu cedeaza si nu l mai vrea in viata ei.credeti ma nu din cauza banilor nu l mai vrea.am sa spun ca lucreaza in cadrul ministerului aparari nationale si ca tatal lui tocmai i a cumparat un loc de munca pe care si l doreau multe alte persoane cu vechime mai mare cu experienta mai multa...in fine credeti ca e posibil sa faca asta?daca da care ar fi consecintele?nu stiu exact cum sunt platite aceste persoane dar am inteles ca primesc bani de mancare,de transport sau chirie,de haine,sporuri...astea vor fi luate in calcul la calcularea celor 25 la suta sau se ia strict salariul de baza?cum am putea dovedi ce venit real are?ca deja a spus si asta:ca el nu are nimic pe numele lui si ca daca maine isi baga demisia ea nu o sa aiba nimic.desi repet nu a zis nimeni nimic de actionarea in judecata ca noi nu ne grabim .inca nu stim daca o vom face sau nu.inainte vrem sa stim cat mai multe posibil si apoi vom vedea daca merita sau nu.si daca e spre binele lui bebita sau nu.ca doar asta conteaza.si nu nu e vorba de razbunare ci de responsabilitati si 18 ani din viata unui copil.ca nu pot sa nu ma intreb daca doamne fereste noi maine nu o mai putem ajuta ,ce fac ei doi singuri pe lume?de ce sa nu aiba copilul dreptul lui?doar pentru ca omul care ar trebui sa fie mandru de el si sa l iubeasca e un nemernic?
Ultima modificare: Vineri, 28 Iulie 2017
ContSters421698, utilizator
Doamnă, situaţia dvs. şi a fetei, a bebeluşului este complicată şi va fi şi mai complicată de acum înainte, mai ales că trăim în Romania.
Dacă aţi putea pleca din ţară mâine, definitiv, cu copiii dvs., ar fi cea mai bună soluţie şi unica benefică dvs., orice altă variantă vă va produce numai stres, cheltuieli şi, în ultimă instanţă, pierderea copilului, adică luarea acestuia de către tată, dar numai atunci când copilul va fi scăpat de pampers şi când deja se poate înţelege cu el.
"Măgăriile" despre care vorbiţi sunt nimicuri pe lângă ce vă aşteaptă.Faptul că i-a dus pachetul de şerveţele şi cei 3 pamperşi sunt dovada interesului tatălui pentru copil.
ORICÂND poate merge să-l recunoască, dacă vreţi, dacă nu.Pentru el e bine să fie cât mai târziu, ca să nu plătească pensie alimentară, nimeni nu-l va pune să plătească din urmă.
Sănătate pentru bebe!

Alte discuții în legătură

Copil nenascut planurinoi planurinoi Buna ziua! In primul rand felicitari pentru activitatea desfasurata,va citesc zilnic postarile și azi am nevoie, la randul meu, de ajutorul ... (vezi toată discuția)
Testul de paternitate AndreeaDaria AndreeaDaria Buna! Am si eu o nelamurire si va rog respectuos sa ma scoateti din ceata, ca sa zic asa. M-am oferit sa botez un bebe care s-a nascut acum 3 saptamani, am ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume! romeoiasi romeoiasi Doresc sa chem parintii in instanta, care sunt despartiti sa i-au numele lor... Actualmente folosesc un nume care nu este al meu... este a fostului sot al ... (vezi toată discuția)