avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... adeverinta asociatie de locatari pt vanzare imobil
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

adeverinta asociatie de locatari pt vanzare imobil

buna ziua...fiti amabili va rog am cumparar un ap prin licitatie publica la anaf in a carui cf erau trecute ca sarcini ipoteci la anaf ,banca si asociatie si despre care mi s-a spus in eventuala adjudecare nu se vor transmite adjudecantului insa in urma disribuirii privilegiilor la asociatie nu a ajuns nici un ban....in momentul de fata doresc sa vand acel imobil dar administratorul si presedintele asociatiei de locatari refuza sa-mi elibereze adeverinta pana nu le achit eu datoria vechiului proprietar...mentionez ca cf acum in urma adjudecarii este liber de sarcini si de la achizitie si pana acum nu am nici o datorie la ei ci sunt la zi cu toate platile...ce as putea face in aceasta situatie ca sa pot obtine adeverinta si sa vand imobilul?va multumesc
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 18:07, 10 Mai 2017
Cine participa la licitatie si stie ca proprietarul acelui imobil are datorii catre asociatie isi asuma eventualele consecinte.
Nu trebuie sa va incredeti ce zice banca sau executorul judecatoresc, ei au interesul sa faca vanzarea si atat.
Dvs. daca vreti sa vindeti acum aveti nevoie de acea adeverinta de la asociatie, nu va puneti problema de ca banca poate face aceea licitatie fara acea adeverinta cum ar fi normal?
Pentru aceasta incurcatura este de vina banca si trebuie sa discutati cu ei si sa-i amenintati ca-i veti chema in instanta.
Pe banca nu o intereseaza alte datorii ale debitorului, si-a recuperat creditul restant, pa si la revedere.
Opinia mea este ca in astfel de cazuri este obligatia executorului sa prezinte participantilor la licitatie in scris datoriile reale si inregistrate in CF sau in alte documente ale creditorilor sau furnziorilor (energie, gaz).
Pentru imobile executorii ar trebui sa faca demersuri ptr aflarea datoriilor curente la asociatiile de proprietari si la ANAF, pot exista si restante la impozit. Asa cum procedeaza notarii in cazul vanzarilor.
Altfel se poate considera ca executorul induce in eroare participantii la licitatie.
Lecturati:

[ link extern ]
Adaug faptul ca licitatia a fost pusa in executare de catre Anaf ,nu de executor judecatoresc, si mi-au adus in prim plan art 856 ncpc in care prevede clar ca se radiaza toate datoriile si ca vina este a asociatiei ca nu si-au recuperat datoriile vechiului proprietar prin aceasta executare fiindca nu si-au facut pasii care trebuiau pt instituirea privilegiului...inca o data ,ce pot face pt a primi adeverinta zero spre a revinde acel ap?
ipic_ipic a scris:

fiti amabili va rog am cumparar un ap prin licitatie publica la anaf in a carui cf erau trecute ca sarcini ipoteci la anaf ,banca si asociatie

ca vina este a asociatiei ca nu si-au recuperat datoriile vechiului proprietar prin aceasta executare fiindca nu si-au facut pasii care trebuiau pt instituirea privilegiului

Unde este adevarul, in primul sau in ultimul mesaj?

Alte discuții în legătură

Privilegiu imobiliar vis-a-vis executare silita goby goby Buna ziua, Sunt presedinte de asociatie si ma confrunt cu urmatoarea problema; Datorita restantelor acumulate in valoare de peste 3500 lei, in 01.10.2014 am ... (vezi toată discuția)
Datorii asociatie de proprietari apartament in executare silita roxana75 roxana75 Buna ziua, Asociatia de proprietari din care fac parte se confrunta cu urmatoarea problema: un apartament care a fost executat silit a fost cumparat de o ... (vezi toată discuția)
Restante, executare daniela_c1969 daniela_c1969 Buna ziua Sunt presedinte la asociatia de proprietari si ma confrunt cu o problema. Am avut un vecin care a plecat din tara, a acumulat circa 14500 lei ... (vezi toată discuția)