avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reangajare si demisie in aceeasi zi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reangajare si demisie in aceeasi zi

Buna ziua,

Am si eu o nelamurire va rog. Ma aflu in concediu de 2 ani de crestere a copilului conform Cartii de Munca. Deci cartea de munca e in suspendare sau asa ceva. Am semnat cu angajatorul un act in acest sens in 01.10.2008
Acum doresc sa ma angajez la alta firma. Cum procedez cu cartea de munca si cu angajatorul anterior? Semnez reangajare si demisionez in aceeasi zi? Cu ce articol sa fie demisia sa nu am probleme? Apoi cartea de munca mi-o iau eu sau se trimite de la firma la firma? Mentionez ca nu vreau sa stie fostul angajator unde ma angajez eu.
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: SC QCERT SRL , Consultant resurse umane 22:30, 22 Septembrie 2009
Decat demisie mai bine solicitati incetarea c.i.m. cu acordul partilor (art.55 lit.b C.mun.). In acest caz nu veti fi obligata la efectuarea preavizului.

In cazul demisiei exista posibilitatea de a nu efectua preavizul, dar asta tine de conducerea societatii daca este sau nu de acprd sa renunte total la preaviz.
Daca as sta in preaviz ar trebui sa ma plateasca si nu cred ca si-ar dori acest lucru:"> Dar vroiam sa stiu exact, ori e nevoie de reangajare ori nu. Caci mi-e teama sa nu semnez cine stie ce chichita aiurea pe care sa nu o inteleg.#-o
Problema ascunsa e ca ei m-au platit la negru un an cu conditia ( intelegere verbala ) sa revin dupa un an nu dupa doi ani. Acum eu imi iau talpasita si ei raman cu buza umflata. Nu e frumos, insa e criza, trebuie sa ne salvam pielea si noi angajatii. Incepusera sa dea penalizari de nerealizare target la salarii si eu am rate la banca, nu mi-am permis sa risc intorcandu-ma la ei:((
Ultima modificare: Luni, 21 Septembrie 2009
julie26, utilizator
Din cate ati postat dvs , c.i.m. a incetat ... ... Incetarea c.i.m. in baza art.79 alin.7 sau alin.8 C.mun. are acelasi efect , si anume dvs nu mai sunteti angajata acelei societati si , prin urmare, aveti posibilitatea sa va angajati unde doriti.

Citez "Problema ascunsa e ca ei m-au platit la negru un an cu conditia sa revin dupa un an nu dupa doi ani ". Nu inteleg ceea ce vreti sa spuneti cu acest lucru. :(
Ultima modificare: Luni, 21 Septembrie 2009
Cornel Vasile, Consilier juridic
Pai c.i.m inceteaza cand angajata intra in concediu 2 ani pt cresterea copilului? Sau doar se suspenda? Asta nu am inteles-o.
M-au platit pe card, au transferat o suma lunara egala cu 850 ron din momentul nasterii copilului meu, timp de un an. Am convenit la mica intelegere, deci fara vreun act scris, sa imi dea ei acesti bani suma fixa + comisioanele mele din vanzari caci lucram la vanzari, ca dupa un an sa ma reintorc la ei. oricum ma intorceam dar dupa 2 ani, insa fiind un angajat pretios cica mi-au facut aceasta "favoare" un an , doar sa ma intorc mai repede. In acest timp nu am luat indemnizatia de la stat caci nu m-au lasat, mi-au zis ca daca depun actele pt indemnizatie ei nu ma mai platesc cu nimic si am preferat sa iau banii si comisioanele de la ei caci erau mai multi bani decat ce luam de la stat si in plus muncisem pentru acele comisioane.
Sper ca am fost coerenta, mie situatia oricum mi se pare bizara, poate au luat ei banii de la stat in locul meu si comisioanele alea oricum mi s-ar fi cuvenit din moment ce intram in concediu 2 ani ??

freeelis a scris:

Din cate ati postat dvs , c.i.m. a incetat ... ... Incetarea c.i.m. in baza art.79 alin.7 sau alin.8 C.mun. are acelasi efect , si anume dvs nu mai sunteti angajata acelei societati si , prin urmare, aveti posibilitatea sa va angajati unde doriti.

Citez "Problema ascunsa e ca ei m-au platit la negru un an cu conditia sa revin dupa un an nu dupa doi ani ". Nu inteleg ceea ce vreti sa spuneti cu acest lucru. :(
C.i.m. se suspenda la intrarea in CIC .
Indemnizatia pentru CIC se plateste beneficiarului acesteia si nicidecum angajatorului persoanei care intra in CIC:

Alte discuții în legătură

Demisie cic si reangajare madalina40 madalina40 Buna ziua, Sunt in prezent in CIC pana la un an (copilul are 8 luni acum). Mi-am gasit un alt loc de munca decat cel actual si doresc sa demisionez si sa ma ... (vezi toată discuția)
Incetare cic, angajarea la o alta firma aijin aijin Buna ziua. In momentul de fata sunt in CIC pana la 1 noiembrie. In cazul in care doresc sa ma angajez in alta parte pana la expirarea suspendarii, care unt ... (vezi toată discuția)
Intoarcere din concediu crestere copil Rocsanaa1 Rocsanaa1 Buna ziua! Sunt in cic pana la cei 2 ani ai copilului,dar doresc sa ma intorc la munca mai devreme pentru a beneficia de stimulentul de insertie pana la 3 ... (vezi toată discuția)