avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Liste de intretinere neafisate, obligatie de plata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Liste de intretinere neafisate, obligatie de plata

Daca administratorul si presedintele nu afiseaza lista cu cheltuieli si a fondului de reparatii esti obligat sa platesti intretinerea?Mentionez ca adunarea generala a estimat o valoare fixa de plata lunara pe toata perioada anului si ca absolut toate utilitatile sant platite de propietari. Practic nu stim pentru ce platim.
Ultima modificare: Marți, 16 Mai 2017
SCLIPEINICU, utilizator
Cel mai recent răspuns: SCLIPEINICU , utilizator 11:04, 14 Iunie 2017
In prima AG din octombrie 2012 sa hotarat comform PV criteriile ce stabilesc valoarea taxei si valoarea 0.15%penalitati pentru fiecare zi intarziere plata. Din ianuarie 2013 a inceput sa functioneze efectiv asociatia,In prima AG(la a treia incercare) primaria a sprijinit cu personal al primariei care erau propietari sa fie totusi cineva la sedinta si a indrumat in alegerea presedintelui si a administratorului.Perfect constitutional ! Sau ales prin supunere la vot.Nu am cunostinta daca au verificati dar garantul infiintarii acestei asociatii a fost lasat sa se inteleaga ca este primaria comform, saitului Primaria Videle-Asociatii propietari.Conditiile verificari actelor le punea administratorul care avea si titulatura MANAGERUL DE PROPIETATE comform statutului.Apropo ,Ieri am primit statutul asociatiei de propietari si acordul de asociere de la judecatorie prin email.Nici-un proietar nu a reusit sa faca rost de statut nici de la asociatie (nici eu) si mai ales de la judecatorie.Sa fie oare rezultatul faptului ca luni de dimineata am facut TAM-TAM cand am sesizat ca nu sint probele reclamantei la dosarul unde eu sant parat? Daca nu sesizam deveneam parlit ! Cenzorii erau si ei propietari,unul dintre ei de regula era de la primarie dar in calitate de propietar.In ceace priveste cine a reprezentat asociatia in instanta e greu de inteles pentru mine.Cu ocazia asta poate deslusim si acest lucru.Presedinta (ca de fapt e femeie ) nu vrea sa piarda timpul prin salile tribunalului pentru motivul ca nu e platita si reuseste sa-i convinga pe ceilalti membri ai comitetului executiv sa semneze o imputernicire pe numele administratorului (septembrie 2015) Cu toate ca ereau alesi de putin timp,membri comitetului executiv si cenzorii incep sa-si dea demisia pe motiv de netransparenta, ajungand ca in 2016 sa ramana pe functii doar manangerul de propietate si presedinta.In iunie 2016 sant dat si eu in judecata de asociatie prin administratorul imputernicit sa faca acest lucru. Cererea este semnata de el folosindu-se stampila asociatiei.Pentru toate dosarele, cerea sa se judece in lipsa.Acum inteleg de ce atunci cand am depus intampinarea si cererea reconventionala ,la cea din urma nu a fost entuziasm .Am cerut lamuriri in ceace priveste valoarea taxei de timbrare (sau cum so numi ea),nu au stiut exact si au spus ca mai bine sa vorbesc cu judecatorul care se ocupa de asociatiile de propietari.Au facut legatura telefonica si am vorbit cu el.Aburindu-ma ba cai alba ba cai neagra m-am inervat si am spus ca platesc integral suma ce o cer a fii compensata pentru ca stiu ca am dreptate,dupa care judecatoru a inceput sa vorbeasca citet,clar,pe romaneste. 3% din valoarea solicitata. Vedeti ca se poate? Stiu ca e un vis frumos,dar tare as dori sa-i cunosc intr-un cadru organizat pe toti cei care m-au sprijinit, m-au indrumat si m-au criticat pe acest forum.Cu stima sclipeinicu.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Iunie 2017
SCLIPEINICU, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie de proprietari pe 37 blocuri cu 1350 apartamente SCLIPEINICU SCLIPEINICU Activa din ianuarie 2013 Adunarea generala hotareste plata unei taxe lunare fixe,alege comitetul executiv,alege comisia de cenzori,se stabileste cine este ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de mandat pentru cenzor doina99 doina99 Buna ziua Va rog sa-mi spuneti ce temei legal avem pentru rezilierea contractului d e mandat al cenzorului care face greseli grave in mod ... (vezi toată discuția)
Proces civil intentat de un locatar impotriva conducerii asociatiei de propietari rodica_post rodica_post S-a intentat un proces in instanta civila de catre un locatar din condominiu impotriva Asociatiei de Propietari . Obiectul actiunii este ... (vezi toată discuția)