avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Datornic asoc.de prop.
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Datornic asoc.de prop.

Ce acțiune pot introduce in instanța care sa-mi permită o expertiza Jud.contabila care sa stabilească legal cit datorez asoc .de prop.
Este vorba de apart.nelocuit de multi ani, si am anunțat asoc.de prop.ca nu mai platesc daca fac calculele cu pierderi apa in rețea , electricitate lift etc.pe suprafața utila a apart.si nu pe numar de persoane cum este legal
Cel mai recent răspuns: mimi56_manolescu , utilizator 18:27, 14 Aprilie 2018
Prin hotarare a adunarii generale a asociatiei de proprietari, pierderile de apa rece se distribuie pe apartamente, chiar daca nu locuieste nimeni in apartament.
Instanta a decis sa aplice legea.
Pierderile din retea se platesc la numar de persoane si nu la suprafata utila a apart.
Sint cheltuieli pe suprafata utila si cheltuieli pe numar de persoane
Am appreciat intotdeauna raspunsurile d- voastra , dar nu pe acesta..
La mine in bloc nu viin mai mult de 5 persoane la adunarea generala..
Ati inteles gresit mesajul meu.
Repartitia pe apartamente se referea la costuri de intretinere si normal ca in functie de locatari. In apartamentele unde nu locuieste nimeni se ia in calcul un locatar la costurile pe persona (apa rece, gunoi, ape menajere, etc.).
Din total pierderi inregistrate pe contorul montat in scara, acolo unde sunt contoare montate la scara si in apartamente, se repartizeaza pierderile proportional cu consumul citit pe contorul din apartament.
Multumesc’ acesta este un raspuns complet.
In apartamentul meu nu locuieste nimeni de 10 ani.
Am platit 5 ani ,pierderi apa la consum 0 , diferente( pierderi) in valoare de 30,-50 lei, valoarea actuala , dar cind administratorul refusa sa primeasca cererea semnata de mine , si trimisa prin mandatara mea in relatia cu asoc.de prop. ,, care-I platise luna de luna intretinerea mea , cerere in care-I ceream sa répare terasa pentru ca am scurgeri massive de apa , eu locuind la ultimul etaj , nu à vrut sa-i primeasca aceasta cerere si sa-i dea numar de integistrare , pe motiv ca el este administrator si ça este de d’autoriser presedintelui asoc.sa primeasca aceste cereri.
Uita sa spune ca stampila asoc.o tine el , cind de fapt, legal, stampila trebuie tinta de presedintele asoc.care este ales de propietari.
Pentru acest motiv , am trimis scrisoare recommandataire cu confirmare de primaire presedintelui asoc., in care am anuntat ca nu mai platesc intretinerea daca illégal ma incarca la plata utilitatilor cu pierderi apa la consum O..
Am castigated procesul, dar administratorul ma incarca in continuare cu pierderi apa .
Aceasta este doar vina noastra , ça nu ne ducem la adunarea générale si ça nu ne implicam...,,

Trebuie studiata hotararea judecatoreasca, care ar trebui sa contina mentiuni legate de repartizarea in continuare de pierderi de apa in cazul apartamentului dvs., nelocuit, cu consum zero inregistrat de contor.
Daca doriti sa fiti luata in seama, orice doriti sa comunicati AP trebuie sa faceti in scris, iar notificarea sa fie trimisa prin posta cu confirmare de primire.

Alte discuții în legătură

Apartament nelocuit de multi ani - platesc pierderile de apa Lilianabene Lilianabene Buna ziua, Cred ca m-am saturat sa merg luna de luna la asociatia de care apartine apartamentul parintilor mei care este nelocuit de 6-7 ani si sa platesc ... (vezi toată discuția)
Deși suntem plecați din țară și apartamentul este nelocuit, lunar apar pe listă pierderi de apă. de ce trebuie să le plătim dacă nu consumăm nimic? Andra_24goody Andra_24goody Buna ziua. Suntem plecati din tara insa avem un apartament in care nu locuieste nimeni. In fiecare luna desi sunt declarate 0 persoane la asociatie ne vin ... (vezi toată discuția)
Decizia poate fi atacata odata cu fondul mimi56_manolescu mimi56_manolescu Va rog, sa-mi spuneti ce inseamna exact? 1 . Pot ataca decizia judecatorului de à nu accepta expertiza financier contabila a unei asoc.de prop. la ... (vezi toată discuția)