avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pretentii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pretentii

Buna ziua! M_am trezit cu o proces civil in care eu si sotul suntem chemati in calitate de parati de catre parintii sotului in calitate de reclamanti. Socrii au locuit cu noi de cand am.construit casa in 2010,socrul fiind mandatarul nostru in calitate de cumparator al pamantului pe care am construit. Deoarece noi nu eram in tara,s_a ocupat tot el de inceperea lucrarilor si i_am.trimis bani ptr a cumpara materialele. Problema este ca acum dupa 7 ani ..devenind foarte violent si incercand sa puna stapanire petr ce este al nostru,am decis ca nu ii mai vrem in casa. Suparati ca i_am dat afara,ne-au chemat in judecata invocand despagubiri materiale deoarece in baza chitantelor avem datorie fata de ei. Intrebarea mea este in ce masura este indreptatit sa obtina aceste pretentii. Mentiinez ca in ultimii ani,socrul a actionat in calitate de proprietar..cu actele noastre de proprietate,facand cereri so obtinand de la primarie acte ce nu i se cuveneau. A incercat in diferite moduri si a reusit sa se foloseasca ilegal si in folosul lui bebeficii materiale ale proprietatii noastre. Cum sotul a lipsit ultimii patru ani,am decis sa astept sa se intoarca el ptr a lamuri problemele. Iar acum ca s_a intors,am decis sa nu mai locuiasca socrii cu noi,din cauza acestui fapt fiind si chemati in judecata. Astept un raspuns in caz ca cineva este familiarizat cu acest gen de proces . Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Micaioana , utilizator 19:51, 19 August 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Daca vor sa puna stapanire pe ceea ce nu le apartine va veti judeca si se va stabili.
Pot invoca mai multe drepturi care sa va fie opozabile in functie de norma de drept aplicabila.
Trebuie stiuta exact situatia de fapt si de drept aplicabila si probele care se vor administra.
Nu inteleg daca sunt condamnata ptr faptul ca incerc sa imi apar bunul. Hotul care fura devine victima,iar cel pagubit devine hot! Imi cer scuze...
Buna seara, daca a facut plati acum 7 ani cum ramane cu prescriptia dreptului la actiune de 3 ani?
Inca nu am avut acces la dosar. Am apelat la un avocat. Ma simt nedreptatita,deoarece este un om violent si atata timp cat a lipsit sotul a avut un compirtament neadecvat fata de mine chiar si in prezenta fiicei mele,in repetate randuri drept ptr care am.ajuns cu fetita la psiholog unde s_a constatat trauma din cadrul familual. Pe langa acestea,mi_a retinut actele se proprietate si a obtinut acte in numele nostru cu sprijinul si complicitatea primariei. Si nu am intreprins nimic contra lui,doar ca nemaistiind cum sa se razbune,acum ne cheama in judecata pretinzand bani. Eu sper ca justitia sa fie dreapta!!

Alte discuții în legătură

Acte casa pentru copii minori jenycuta30 jenycuta30 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema. Socrii mei vor sa faca acte celor 2 copii ai mei de 11 si respectiv 2,5 ani. Casa pentru care vor sa faca ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa noua alx11 alx11 buna ziua !sper ca prin dumneavoastra sa ma lamuresc cumva.in primul rand vreau sa stiu daca merge altcineva cu actele pentru intabularea casei noastre si ... (vezi toată discuția)
Ce sanse am? partaj Irina2copii Irina2copii Buna ziua, Va prezint situatia mea pe scurt: traiesc cu sotul meu de 10 ani, suntem casatoriti de 4. Avem un baiat de 3 ani si o fetita de 5 luni. Inainte de ... (vezi toată discuția)