Buna ziua! M_am trezit cu o proces civil in care eu si sotul suntem chemati in calitate de parati de catre parintii sotului in calitate de reclamanti. Socrii au locuit cu noi de cand am.construit casa in 2010,socrul fiind mandatarul nostru in calitate de cumparator al pamantului pe care am construit. Deoarece noi nu eram in tara,s_a ocupat tot el de inceperea lucrarilor si i_am.trimis bani ptr a cumpara materialele. Problema este ca acum dupa 7 ani ..devenind foarte violent si incercand sa puna stapanire petr ce este al nostru,am decis ca nu ii mai vrem in casa. Suparati ca i_am dat afara,ne-au chemat in judecata invocand despagubiri materiale deoarece in baza chitantelor avem datorie fata de ei. Intrebarea mea este in ce masura este indreptatit sa obtina aceste pretentii. Mentiinez ca in ultimii ani,socrul a actionat in calitate de proprietar..cu actele noastre de proprietate,facand cereri so obtinand de la primarie acte ce nu i se cuveneau. A incercat in diferite moduri si a reusit sa se foloseasca ilegal si in folosul lui bebeficii materiale ale proprietatii noastre. Cum sotul a lipsit ultimii patru ani,am decis sa astept sa se intoarca el ptr a lamuri problemele. Iar acum ca s_a intors,am decis sa nu mai locuiasca socrii cu noi,din cauza acestui fapt fiind si chemati in judecata. Astept un raspuns in caz ca cineva este familiarizat cu acest gen de proces . Multumesc frumos!
Doamna, dar in actul ala de cumparare teren pentru care a avut procura, socrul nu are niciun drept real?
Prescrisa nu pare tocmai pentru ca a locuit acolo.
Dovezi ca ati trimis bani aveti? Presupun ca nu au fost 3 lei, aveti dovezi?
Noi veneam de trei ori pe an acasa! Trebuia sa imi iau precautii si sa ma gândesc ca peste 10 ani va trebui sa justific cum am administrat banii?? Eu .nu am pastrat chitantele nici ptr ce imbunatatiri am facut in apartamentul socrilor. Adica,mi se pare aberant sa ma fi gandit sa fac contract intre eu si sot si parintii lui ptr a jstifica de unde provin banii cu care am construit si mobilat casa. Adica,cati copii fac lucrul acesta cu parintii?
Incercati sa depuneti ce dovezi aveti care sa sustina ca ati trimis bani parintilor si sa solicitati audierea de martori pentru a dovedi cele sustinute. Eventual sa inregistrati partintii cand acestia recunosc cele sustinute de dvs. Puteti actiona autoritatea publica in instanta daca nu va elibereaza copii de pe anumite documente daca dvs. justificati un interes.
Am depus acte doveditoare..ca am avut venituri inperioada in care am.construit casa..si am reusit sa facem.intampinare argumentand orice acuzatie falsa adusa de reclamanti. Am reusit sa nexam pe langa justificarea veniturilor pe masura cheltuielilor casei si faptul ca socrul a fost imputernicit de catre sot sa vanda si sa incaseze contravaloarea unui apartament(proprietatea sotului). Mentionez ca este vorba de o suma considerabila de bani pe care acestia nu aveau cum sa o detina din veniturile lor. Sper ca legea sa fie dreapta.
Doamna, reveniti aici cu foarte putin informatii si nu am cum sa va ajut. Va intrebasem daca socrul nu are cumva vreun drept de proprietate asupra pamantului pe care ati construit sau altceva, ca imi pare ciudata situatia...