avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... e calomnie cuvintul \"curva\" dar nerostit?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

e calomnie cuvintul "curva" dar nerostit?

Buna seara. Sotul meu, usor coleric, a insinuat ca o anumita domnisoara de unde a lucrat, traieste cu un calugar, deci sunt iubiti. Acea domnisoara l.a dat in judecata si o dauna de 500milioane vechi. Intrebarea mea este: daca ea, are c.m.legal, de unde reiese ca e virgina, dar toata lumea, cunostintele, enoriasii bisericii de unde e calugarul stiu ca sint impreuna aproape zi si noapte, merg in excursii impreuna, etc, cum poate demonstra sotul meu ca ei intretin relatii sexuale, altfel decit normal, deci ea nu e ce pare a fi? Si, oare un certificat m.legal, nu poate fi "cumparat"? Se poate cere un alt control?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 11:13, 29 Mai 2017
Judecata se face in concret.
Nu este treaba nimanui si nimeni nu are dreptul de a interveni in viata privata a unei persoane.

Eu cred ca o problema poate fi si daca ar dovedii ce vreti.

Daunele insa vor fi mai mici dupa parerea mea daca se va admite actiunea.
Daca este virgina depinde cat pret pune pe acest lucru si depinde cum va motiva.
Motivarile pot fi dintre cele mai imprevizibile.
Pai cine a spus ca sotul meu a intervenit in viata lor? El doar a spus ce se intimpla, si, cind l-a avertizat ca se observa ce e intre ei si sa fie mai discreti cel putin, s-a ales cu o lovitura si dat afara din serviciu. Nu intereseaza pe nimeni cine cu cine se culca acolo, dar cind vezi ca totul devine vizibil, incerci sa avertizezi ca nu e bine, intii fata de ei, apoi fata de biserica. Si nici nu a vorbit personal cu dinsa ca sa o jicneasca,insulte, ci, exasperat, a inceput sa povesteasca ce se intimpla acolo, dar nepronuntind cuvinte calomnioase, ci fiecare a dedus concluzia din povestiri.
dm1.ro a scris:

a fost rasplatit cu un pumn dat de acest calugar.

Sotul trebuia sa isi scoata certificat medico-legal si sa depuna o sesizare la politie sau parchet impotriva celui care l-a agresat.

Biserica nu este chiar stat in stat, este doar din punct de vedere al codului fiscal dar din punct de vedere al faptelor savarsite in interiorul ei se judeca dupa legile lumesti.

Faptul ca ar fi asa cum spuneti este doar o cutuma perpetuata de oameni asa cum este si cea despre "sensibilizarea" doctorilor cu orice ocazie, vizita, interventie chirurgicala, pus picaturi in ochi, etc..

Multi preoti au dat si vor mai da cu subsemnatul pe la autoritati pentru fapte care pot fi sanctionate conform codului penal, civil sau a celorlalte legi.

Dar pot ajunge in aceasta postura numai in cazul in care autoritatile competente sunt sesizate.

De unde sa stie politia ca sotul dvs a fost agresat de calugar?
De unde sa stie ITM-ul ca sotul a fost dat afara din serviciu fara respectarea prevederilor legale?
Dau in bobi sau citesc in globul de cristal de la sediu?

Autoritatile nu pot deschide o ancheta si sa cerceteze un caz fara sa fie sesizati, insa exista cazuri cand pot deschide dosare penale "in rem", dar nu acesta este subiectul.

Fiecare este raspunzator pentru faptele sale indiferent ca este coleric, mai putin coleric sau deloc.
Calugarul ar fi raspuns in fata legii daca sotul l-ar fi reclamat, insa acum este posibil ca el sa fie facut raspunzator daca virgina poate demonstra acuzele impotriva sotului si poate cuantifica prejudiciul moral.
C-asa-i in fotbal, ocaziile se "razbuna"!
Ce varsta are "calugurita" de inca este virgina? Asta doar asa, sa ne facem o idee completa asupra spetei.
Da, e cam tardiv acum. Nu a reclamat la politie si nici c.m.l. ,pt ca lovitura nu a fost una care sa lase semne vizibile, si a pus totul pe seama nervilor, amindurora. Si oricum, astea s-au intimplat prin februarie, iar citatia ca e dat in judecata a venit zilele trecute. Si ca nici la ITM nu a ajuns, e tot din cauza dovezilor. Cum poate demonstra celor de acolo ca a fost dat afara abuziv cind calugarul si staretul spuneau ca nu-si face treaba prin biserica? Pai cum sa de-a cu aspiratorul prin vesmintarie cind acolo erau cei doi giugiulindu-se? Isi cerea scuze de deranj si iesea si astepta ca cei 2 sa-si termine treaba....cum sa aspire in celalalt colt cind acolo dadea peste diaconi si paznicul bisericii impartind banii si jertfele oamenilor? Era dat afara iar el Iesea cerindu-si scuze de deranj. Deci, cum poate demonstra ITM-ului ca a ramas fara lucru abuziv cind cei de acolo vor spune garantat ca nu si-a indeplinit sarcinile ? Iar domnisoara, care nicicum nu e calugarita, are in jur de 25-30 de ani, a terminat teologia si ea fost profesoara de religie. Anul acesta nu a predat, pt ca a picat examenul de titularizare.
Chiar daca nu exista urme vizibile un medic legist poate sa elibereze un CML cu constatarile facute.
Sotul trebuia doar sa sesiseze ITM despre concediere, nu trebuia sa prezinte dovezi, este atributia ITM-ului sa verifice daca au fost respectate prevederile legii.
Cu cat timp in urma a fost concediat si in baza carui articol din Codul muncii?
Decizia de concediere poate fi contestata in termen de 30 de zile la tribunalul unde are domiciliul cel concediat.

Art. 268-Codul muncii
(1) Cererile în vederea soluţionării unui conflict de muncă pot fi formulate:
a) în termen de 30 de zile calendaristice de la data în care a fost comunicată decizia unilaterală a angajatorului referitoare la încheierea, executarea, modificarea, suspendarea sau încetarea contractului individual de muncă;
b) în termen de 30 de zile calendaristice de la data în care s-a comunicat decizia de sancţionare disciplinară;
c) în termen de 3 ani de la data naşterii dreptului la acţiune, în situaţia în care obiectul conflictului individual de muncă constă în plata unor drepturi salariale neacordate sau a unor despăgubiri către salariat, precum şi în cazul răspunderii patrimoniale a salariaţilor faţă de angajator;
d) pe toată durata existenţei contractului, în cazul în care se solicită constatarea nulităţii unui contract individual sau colectiv de muncă ori a unor clauze ale acestuia;
e) în termen de 6 luni de la data naşterii dreptului la acţiune, în cazul neexecutării contractului colectiv de muncă ori a unor clauze ale acestuia.
(2) În toate situaţiile, altele decât cele prevăzute la alin. (1) , termenul este de 3 ani de la data naşterii dreptului.

www.avocatnet.ro/content/art...

Sotul si-a primit toate drepturile salariale la incetarea contractului de munca, salariu, drepturi salariale pe concedii de odihna neefectuate si neplatite, etc?

Iar ca donsoara este virgina la varsta mentionata este tot atat de real cum este si biserica stat in stat.
Poate si-a facut "reconstructie" ;) iar daca isi foloseste certificatul de virginitate in instanta puteti solicita o expertiza (pe bune!) pentru verificarea celor constatate in CML (fiind un inscris), daca este neprihanita sau reconstruita. :)
Bine ca sotul nu i-a surprins pe paznic si diaconi in alta pozitie, ptiu, ptiu, Doamne iarta-ma! Putea ramane marcat nu doar usor coleric.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Mai 2017
cyan, moderator

Alte discuții în legătură

Loviri dm1.ro dm1.ro Buna ziua. Am fost agresat verbal,si impins si dat afara dintr-un spatiu public. Eu, recunosc, am lovit persoana care m-a agresat in zona fetei. Asta s-a ... (vezi toată discuția)
Preotii incotro? mariaburete mariaburete Ce ne facenm cu preotii care din ce in ce maresc taxele (bisericesti).De curand tatal meu a decedat (1 luna),si preotul din sat fara nici o jene ne cere atatia ... (vezi toată discuția)
Din punct de vedere legal e obligatorie plata contribuției la biserică? Bianca Vlasin Bianca Vlasin Bună ziua, va rog sa îmi spuneți. .....dpdv legal e obligatorie plata contributiei la biserica? Nu de alta, dar avem copil mic, cheltuieli multe, iar un ... (vezi toată discuția)