avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... e calomnie cuvintul \"curva\" dar nerostit?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

e calomnie cuvintul "curva" dar nerostit?

Buna seara. Sotul meu, usor coleric, a insinuat ca o anumita domnisoara de unde a lucrat, traieste cu un calugar, deci sunt iubiti. Acea domnisoara l.a dat in judecata si o dauna de 500milioane vechi. Intrebarea mea este: daca ea, are c.m.legal, de unde reiese ca e virgina, dar toata lumea, cunostintele, enoriasii bisericii de unde e calugarul stiu ca sint impreuna aproape zi si noapte, merg in excursii impreuna, etc, cum poate demonstra sotul meu ca ei intretin relatii sexuale, altfel decit normal, deci ea nu e ce pare a fi? Si, oare un certificat m.legal, nu poate fi "cumparat"? Se poate cere un alt control?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 11:13, 29 Mai 2017
De aia si intrebam daca c.m.l-ul ei poate fi real sau "cumparat" si daca putem cere o expertiza. Iar in ceea ce priveste concedierea sotului, e ceva mai complicat. Inca din adolescenta, sotul meu mergea f des la biserica, iar un preot batrin l-a luat pe linga dinsul, cu gindul de a-l calugari. Doar ca, intre timp, ne-am cunoscut si casatorit, insa el mergea la fel de des, si a ajuns ca un paracliser, om de baza acolo. Neavind insa un venit, un contract de munca, s-a angajat in alta parte, si, in urma cu 6 ani, a fost disponibilizat, desfiintindu-se postul. Cerind sa il angajeze la biserica, staretul a facut-o pt 6 luni, cu un contract de colaborare, urmind sa fie angajat definitiv dupa... Insa, vazind ce se petrece si surprinsi asupra multor fapte nedemne de un preot, acestia il tot aminau, cu inca 6luni, cu alte 6 luni, cale de citiva ani, si au inceput sa ii reproseze ca nu isi face treaba. In toti acesti ani, NU a avut concediu de odihna, ore sau zile libere, condica nu a semnat niciodata, iar evidenta zilelor si reprtizarea lui unde era nevoie, o facea chiar acest calugaras dragalas. Cind l-au dat afara, el a mers in audienta la mitropolit, dar acestuia i s-a spus ca el si-a dat demisia!si ca nu a facut curat la toaleta publica a femeilor! Bineinteles ca acea demisie nu exista pt ca nu a fost facuta, iar cind si-a cerut drepturile, calugarul care ii facea pontajul, i-a spus ca nu are nimic de luat. A mers la biroul mitropoliei, la resurse umane si de acolo i s-a spus ca a fost platit conform pontajului facut de calugar. Mentionez ca acolo nu au o condica, sau cel putin, asa i s-a spus. Revenind, cum poate el demonstra ca a muncit ca fraierul ani de zile ca intr-un final sa-i de-a cu sutul, basca si in judecata? Undeva, pe la birourile mitropoliei, exista dovezi ca a lucrat cu colaborare, dar daca pontajul il facea cum voia calugarul...
Cum primea salariul, in card, in mana, semna ceva?
Dovada incasarii banilor poate fi facuta si cu martori, adica pot fi chemati instanta cei care l-au platit.
Pontajele pot fi solicitate de cei de la ITM, trebuie numai sa faca o sesizare.
Altfel nu are nici vechime in munca sau alte drepturi care rezulta in urma angajarii, pensie, asigurare medicala (a primit vreodata o adeverinta ca este asigurat?).

Puteti verifica daca este asigurat pe site-ul CNAS iar la ITM puteti solicita sa va elibereze o adeverinta privind drepturile. si de la ANAF puteti solicita adeverinta de venit.

[ link extern ]
Da, salariul il lua semnind un stat de plata. Dar, in cei 2 ani lucrati la ei, cu contract de 6 luni, nu a avut nici o zi de concediu de odihna/ medical, a lucrat 7 zile din 7 mereu, cu doar 30 ore suplimentare platite. Atit. Va mutumesc tare mult ca "ne-ati deschis" ochii si mintea si cu siguranta vom incepe si noi o actiune in judecata pt abuzul lor, cu toate ca nu vom avea sanse. Vorbim totusi despre Biserica, care se stie ca detine puterea chiar si in justitie. Spun asta, pt ca , ieri, la sf. Liturghie, unul din preoti, care e doar preot dupa haine, a inceput sa urle l sotul meu, ca nu are ce cauta in biserica, dindu-l afara. Si va mai rog, spuneti-mi ce sanse clare si concrete avem la subiectul deschis. In citatia ei, sint multe mminciuni care pot fi dovedite.
Biserica nu detine nicio putere in justitie sau in alta parte, detine o putere doar asupra celor mai "slabi de inger".

Daca plecati de la premisa ca biserica este atotputernica in toate domeniile de activitate si ca nu aveti sanse nu veti reusi mare lucru.

Trebuie sa plecati de la convingerea ca aveti dreptate si ca veti castiga mai ales ca puteti dovedi minciunile.

Aveti sanse clare daca stiti cum sa valorificati probele, marturiile, cum sa dovediti minciunile.

Solicitati expertizarea pasaricii, daca a mai cantat in cor sau si-a dres vocea!;)

Incepeti cu sesizarea ITM, descrieti situatia, inspectorul ITM va desfasura cercetari pentru verificarea celor sesizate si veti primi un raspuns in termen de 30 zile.

Solicitati in scris angajatorului plata concediilor de odihna neefectuate pe ultimii trei ani.
Puteti solicita drepturile salariale restante (plata CO) in termen de 3 ani de la nasterea dreptului prin deschiderea unei actiuni in instanta la tribunalul unde aveti domiciliul, actiunea este scutita de taxe fiind un litigiu de munca.

Pastrati orice raspuns primit in scris si il atasati la actiunea in instanta, inclusiv cel primit de la ITM.
Daca a fost platit la 'negru" de omul negru solicitati audierea persoanei respective prin precizarea numelui si prenumelui in plangerea facuta la tribunal.

Daca nu va permiteti un avocat angajati unul cel putin pentru redactarea plangerii.
Multumim din suflet. Bineinteles ca nu ne permitem avocat, mai ales ca sotul meu se pregateste pt o a 2-a operatie de cancer, si cam toti banii se duc catre sanatate si nu catre tribunale si daune. Dar, vom consulta cu siguranta un avocat pt a redacta si varianta lui. Cum e: "facerea de bine.....".

Alte discuții în legătură

Loviri dm1.ro dm1.ro Buna ziua. Am fost agresat verbal,si impins si dat afara dintr-un spatiu public. Eu, recunosc, am lovit persoana care m-a agresat in zona fetei. Asta s-a ... (vezi toată discuția)
Preotii incotro? mariaburete mariaburete Ce ne facenm cu preotii care din ce in ce maresc taxele (bisericesti).De curand tatal meu a decedat (1 luna),si preotul din sat fara nici o jene ne cere atatia ... (vezi toată discuția)
Din punct de vedere legal e obligatorie plata contribuției la biserică? Bianca Vlasin Bianca Vlasin Bună ziua, va rog sa îmi spuneți. .....dpdv legal e obligatorie plata contributiei la biserica? Nu de alta, dar avem copil mic, cheltuieli multe, iar un ... (vezi toată discuția)