avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Risca inchisoarea?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Risca inchisoarea?

Buna ziua,
Parintii mei au un caine de curte (acestia locuiesc in mediul rural), caine care este lasat dezlegat noaptea (ca mai toti cainii de pe acolo) si care dimineata la ora 7.30 a scapat din curte si impreuna cu alti 3 caini ai unor vecini au muscat destul de rau o batrana ce trecea pe drum.
Batrana a fost spitalizata, acum este ok insa cand parintii mei au mers sa vorbeasca cu fiul acesteia pentru o eventuala despagubire (suma ceruta a fost de 6000 ron) dansul i-a amenintat ca duce dosarul in instanta iar parintii mei ar risca sa faca inchisoarea.
Va rog sa ma ajutati cu aceasta problema, parintii mei au o anumita varsta (71 ani si 63) si numai cand aud de inchisoare se ingrozesc.
Mentionez ca batrana respectiva are 91ani si d.p.d.v. al nostru este un incident regretabil.
Risca parintii mei inchisoarea? Daca nu, care ar putea fi pedeapsa?
Va multumesc din suflet pentru raspunsul d-voastra prompt.
Cel mai recent răspuns: Mirelaa , utilizator 13:29, 24 Septembrie 2009
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri.
Ma bucur ca nu vor face inchisoare, asta era problema cea mai importanta.
Intr-adevar, nu se stie care caini au muscat-o deoarece nimeni nu a vazut incidentul in momentul respectiv, desi erau multi caini prin preajma (conform unui vecin care i-a vazut, asta dupa ce i-am acordat primul ajutor batranei). Nu stiu cum ar putea sa dovedeassca faptul ca si cainele nostru a muscat-o sau poate la proces doar cuvantul dansei conteaza. Dansa a refuzat sa mearga cu masina mea la spital in dimineata respectiva, a venit fiul dansei de acasa si a dus-o direct la politie (unde a declarat ca au fost 4 caini) si apoi a dus-o la spital.
Politia a luat declaratii, le-a dat parinitilor mei si unei vecine amenda in valoare de 200 ron/fiecare dar probabil fiul dansei nu se va multumi doar cu atat.
Suma de 6000 ron o vrea per total, intr-o singura transa; insa unii proprietari ai cainilor ce au fost vazuti acolo in dimineata respectiva nici nu vor sa auda de asa ceva.
Oricum, vom vedea ce va fi la proces.
Va multumesc tuturor.
Nu inteleg, ca sa se dovedeasca ca este intr-adevar cainele nostru care a muscat-o pe batranica nu trebuia sa se faca o analiza atunci dupa incident?
:offtopic: Va rog sa va editati mesajele. Nu le mai scrieti consecutive.

Depinde de ceea ce se intampla. Inteleg ca politia deja a dat amenzi. Acum, daca fiul doamnei nu se va multumi cu atat, probabil, va face o plangere sau o actiune in instanta. Asta vor fi cercetate.
Acum, depinde si cat de rau a fost muscata femeia.
Clar ca n-o sa faca inchisoare parintii dvs. dar, probabil, daca fiul face plangere/actiune o sa plateasca ceva daune.

Aveti si textul de lege:
"Neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin de către proprietarul câinelui sau de deţinătorul temporar al acestuia asupra unei persoane constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.
(2) Dacă fapta prevăzută la alin. (1) a avut ca urmare vătămarea corporală gravă, pedeapsa este cea prevăzută la art. 181 - 184 Cod penal."
Ultima modificare: Joi, 24 Septembrie 2009
Gabriela Mihai, Avocat
Mirelaa a scris:

Nu inteleg, ca sa se dovedeasca ca este intr-adevar cainele nostru care a muscat-o pe batranica nu trebuia sa se faca o analiza atunci dupa incident?

Acestea sunt aspecte care tin de probatiune.
Nu cred ca a muscat atat de rau pe acea persoana.
Se pot audia si martori care sa indice cainele care a muscat.
Presupun ca dvs nu ati vazut.

Oricum, cainele nu poate fi audiat.:D
:happy: Asa este, cainele nu poate fi audiat.
Nimeni nu a vazut ce caini au muscat-o.
Multumesc din suflet tuturor celor ce mi-au raspuns!
Numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat medico legal teaa teaa Buna ziua Am sa redau pe scurt cazul meu. Intr-o seara in timp ce imi plimbam cainele am fost atacata de un caine mare de rasa. Am avut sansa sa fiu salvata ... (vezi toată discuția)
Muscata de caine. Raul1raul Raul1raul Buna ziua! Am detinut la mine pe proprietate un caine , ciobanesc de Asia centrala. Anul trecut fiind plecat din tara sa ocupat de caine concubina mea, care ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt proprietar caine metis staffordshire (cat. 2, ... officetimes officetimes Buna ziua, sunt proprietar caine metis Staffordshire (cat. 2, cf legii 55).. Acesta a fost eliberat din tarcul inchis si din curtea comuna de catre muncitori ... (vezi toată discuția)