avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire - cum sa fac?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire - cum sa fac?

Bunicii mei din partea mamei vor sa-mi dea o casa si niste teren. Nu prea stim cum sa procedam... Donatie, vanzare-cumparare, testament? Mentionez ca nu ma grabesc sa intru in posesia bunurilor ci numai sa rezolv situatia asta, pentru ca asa isi doresc ei. Ce solutie imi recomandati in acest caz, astfel incat sa fie cat mai simplu acum dar nici sa nu apara probleme mai tarziu? Va multumesc frumos pentru timpul dvs.

Cu respect, Bogdan
Cora, ideea e buna, insa daca numai asta e chiar realitatea...
Altfel, actul se poate oricand ataca pe motiv de cauza ilicita ... caci urmareste, pare, exheredarea unor rezervatari. O chestiune de fapt care poate fi demonstrata si cu martori care sa spuna ca stiau ce urmareau batranii... Asa incat, ca sa tina actul in picioare, nepotul va trebui sa vina cu dovezi ale intretinerii...
Si nu-i chiar usor... daca nu a avut asta in vedere de la inceput...

Domnule Bogdan, de cine vreti sa aparati actul? Cine mai e interesat de acel imobil? Cat de mult il vrea?
Multumesc pt. raspunsuri insa intrebarea mea e din ianuarie 2006, prin urmare nu mai e de actualitate (pentru mine). Am vazut ca discutia a luat o alta nuanta si cred ca dl. BlackUnicorn ar avea mai mare nevoie de timpul si cunostintele dvs. in legatura cu problema mostenirii din partea tatalui decedat.

Multumesc inca o data pt. timpul dvs. Numai bine,
Bogdan
In urma cu 1 luna un unchi a decedat. Mama a fost verisoara primara cu dansul.
alta femeie cu acelasi grad de rudenie a fost la un notar si a declarat-o moarta obtinand dreptul de a ridica banii din conturile din banca pe care acesta le avea.
Am o copie legalizata de la notar dupa un extras in care imi arata suma care a fost ridicata.
Unde trebuie sa depun o plangere si ce trebuie sa fac?
Va rog sa ma sfatuiti daca se poate .
Va multumesc
darius1030 a scris:

In urma cu 1 luna un unchi a decedat. Mama a fost verisoara primara cu dansul.
alta femeie cu acelasi grad de rudenie a fost la un notar si a declarat-o moarta obtinand dreptul de a ridica banii din conturile din banca pe care acesta le avea.
Am o copie legalizata de la notar dupa un extras in care imi arata suma care a fost ridicata.
Unde trebuie sa depun o plangere si ce trebuie sa fac?
Va rog sa ma sfatuiti daca se poate .
Va multumesc
Unchiul decedat nu a avut copii? Insuficiente informatii!
Ii obtineti in instanta: anularea certificatului eliberat de notar in baza declaratiei false si dezbaterea mostenirii.
Dar se ridica multe probleme: ati acceptat mostenirea? Ce declaratie a facut verisoare respectiva etc.
Se poate, dar trebuie vorbit cu un avocat intai sa vedeti in amanunt ce sanse sunt, cum puteti dovedi etc.

Alte discuții în legătură

Dreptul la mostenire andreea.d andreea.d Buna ziua. Va scriu in legatura cu o problema legata de mostenirea unchiului meu care a decedat in urma cu aproximativ o luna din pricina cancerului ... (vezi toată discuția)
Acte pe casa vali_91 vali_91 buna ziua asa vrea si eu sa va intreb ceva...daca tatal meu a murit acum 5 ani da maicamea traieste si pe titlu de propietate e trecut el la teren intravilan ... (vezi toată discuția)
succesiune - help MrHelper MrHelper In data de 08.12.2013 Tatal meu a decedat. In momentul de fata eu in calitate de fiu, impreuna cu Mama vrem sa facem succesiunea si acte pe apartament. Eu ... (vezi toată discuția)