avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire - cum sa fac?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire - cum sa fac?

Bunicii mei din partea mamei vor sa-mi dea o casa si niste teren. Nu prea stim cum sa procedam... Donatie, vanzare-cumparare, testament? Mentionez ca nu ma grabesc sa intru in posesia bunurilor ci numai sa rezolv situatia asta, pentru ca asa isi doresc ei. Ce solutie imi recomandati in acest caz, astfel incat sa fie cat mai simplu acum dar nici sa nu apara probleme mai tarziu? Va multumesc frumos pentru timpul dvs.

Cu respect, Bogdan
Daca au trecut 12 ani de la data decesului se mai poate face succesiunea? (din care 6 ani au trecut pana cand mostenitorul a devenit major).
Bineinteles.
1. Daca mostenitorii nu au obiectii cu privire la calitatea lor, la masa succesorala si la partile din masa succesorala ce le revine, se poate proceda la procedura necontencioasa, in fata notarului.
2. Daca partile isi contesta calitatea de mostenitori, intinderea masei succesorale sau a cotei parti ce le revine, partajul succesoral se va face prin procedura contencioasa, in fata instantei, caz in care succesibilii trebuie sa faca dovada ca au acceptat succesiunea lasata de defunct fie expres, fie tacit in termenul de optiune succesorala de 6 luni de la data deschiderii succesiunii, respectiv de la data decesului defunctului a carui avere se doreste a fi partajata. ;)
Cum Dumnezeu a declarat-o moarta? Fara certificat de deces?
Cine a declarat moarta? Pe cine? :(
Avlil, ai dreptate! Nu stiu de unde colega noastra notar a tras concluzia aceasta pentru a pune o astfel de intrebare user-ului...cred ca a gresit topic-ul...;)

Alte discuții în legătură

Dreptul la mostenire andreea.d andreea.d Buna ziua. Va scriu in legatura cu o problema legata de mostenirea unchiului meu care a decedat in urma cu aproximativ o luna din pricina cancerului ... (vezi toată discuția)
Acte pe casa vali_91 vali_91 buna ziua asa vrea si eu sa va intreb ceva...daca tatal meu a murit acum 5 ani da maicamea traieste si pe titlu de propietate e trecut el la teren intravilan ... (vezi toată discuția)
succesiune - help MrHelper MrHelper In data de 08.12.2013 Tatal meu a decedat. In momentul de fata eu in calitate de fiu, impreuna cu Mama vrem sa facem succesiunea si acte pe apartament. Eu ... (vezi toată discuția)