avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... STRIGATOR LA CER!PANA SI ITM A AJUNS SA FIE CORUPT IN ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

STRIGATOR LA CER!PANA SI ITM A AJUNS SA FIE CORUPT IN ACEASTA ROMANIE TOT MAI MURDARA!OARE A MAI RAMAS CEVA NECORUPT IN ACEASTA TARA???

Buna ziua!Am avut si inca le mai am postate ,doua comentarii despre ilegalitatile ce se comit la locul meu de munca.Am fost sfatuita sa apelez la ITM si am apelat.Surpriza azi au venit la serviciu,un domn si o doamna chipurile,de la ITM.Cei doi ne-au dat sa completam declaratii pe propria raspundere,tot noi sa fim obligati sa scriem ca lucram doar 8 ore cum prevede contractul,tot noi sa platim ca am mintit in declaratii de frica sa nu ne concedieze.Acum mare,mare atentie!Formularele ni le-au dat ITM,dupa completare le-au strans sefii,uitandu-se pe fiecare,apoi le-au predat dumnealor.Fiti sinceri,aceste doua pers. de la ITM nu trebuiau sa le stranga chiar dansii??sau sa ne stranga pe toti ,intr-un loc,fara sefi,fara sa ne fie frica,fara lasitate....sa discute doar cu noi??Inainte sa vina s-au lucrat condicile,noi am primit niste bonuri ,sa ne manjeasca,si Itm nu si-a facut treaba corect.Ce sa cred??Toti de frica au scris ca lucram numai 8 ore,iar eu ce puteam face??Am scris si eu tot 8 ore, de frica!DECI NE-A FACUT SA DAM DECLARATII PE PROPRIE RASPUNDERE,FALSE.Daca saptamana viitoare cand voi fi dupa-amiaza de servici si ne vom petrece noptile muncind ca robii,ar veni un ITM mai corect decat cel de azi,ce se v-a intampla cu noi,cu declaratiile false ca lucram 8 ore si noi suntem acolo de cate 15,16,17 ore???Daca erau corecti cei de la ITM ,veneau in toiul noptilor inopinant,asa cum eu le-am sugerat in sesizari.Fiind manjiti,au facut ceva de fatada!SUNT PROFUND INDIGNATA!CE POT SA MAI FAC ACUM?IN CINE SA MAI AM INCREDERE?LA CINE SA MAI APELEZ??
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 11:22, 24 Septembrie 2009
Ar fi o solutie sa sesizati Comisia de Disciplina a ITM-ului, daca or avea asa ceva, in legatura cu conduita functionarilor respectivi.Sansele de reusita sunt insa mici si e posibil sa se razbune, o buna prietene de-ale mele s-a fript cu sesizarile si imi pare rau ca eu am indrumat-o la ITM cu reclamatia.
Colegii Dvs. au dat declaratii false din cauza fricii. Nu-i asa, ca frica aduce suferinte?

Nimeni nu este perfect, nici macar cei de la ITM nu. Insa, va propun sa mergeti la ITM, sa cereti o audienta de la seful celor doi si sa povestit ce s-a intamplat. Pentru siguranta puteti sa rugati pe un ziarist (calitate care nu trebuie sa fie neaparat cunoscuta de persoana la care mergeti la audienta) sa va insoteasca.
pentru tura de noapte depozitul trebuia sa anunte itm.Cum nu exista la ei program de noapte de ce sa verifice noaptea? ar verifica daca noaptea ar avea loc accident de munca si cineva ajunge la spital si are curaj sa-si mentina declaratia...teoretic constat ca drepturi aveti, dar obligatii si aici marefer la cele morale...s-a mintit in colectiv dar daca erati oechipa era altceva...de ce va lamentati ? si eu am avut anul acesta control de acest gen la locul de munca am dat declaratii pe proprie raspundere e un formular tip nu a venit ca o reclamatie ci a fost o actiune tematica a itm la nivel national.trebuia sa completati formularul corect dumneavoastra si atunci ar fi vorbit si ceilalti.curios dar dupa ora 16 nu livrati medicamente si cu regret va spun ca seful de depozit nu e organizat.recunosc ca atunci cand ajunge importul e mult de munca dar organizarea este totul.farmacistul sef de depozit sta/gestionarul sef sta/soferii stau/farmacistul de la calitate sta si atunci cine lucreaza?doi muncitori necalificati iar ceilalti asteapta sa inregistreze stupefiante psihotrope etc iar cel de la calitate nu a vazut ca are prospect de drajeuri in cutia de supozitoare.stiu cum e si va explic de ce lucrati.imi pare rau dar e adevarul tot despre aceasta Romania pe care o tot acuzam fara sa ne analizam propria atitudine si comportamentul pentru ca numai asa se va schimba ceva.
alexa68 a scris:

pentru tura de noapte depozitul trebuia sa anunte itm.Cum nu exista la ei program de noapte de ce sa verifice noaptea? ar verifica daca noaptea ar avea loc accident de munca si cineva ajunge la spital si are curaj sa-si mentina declaratia...teoretic constat ca drepturi aveti, dar obligatii si aici marefer la cele morale...s-a mintit in colectiv dar daca erati oechipa era altceva...de ce va lamentati ? si eu am avut anul acesta control de acest gen la locul de munca am dat declaratii pe proprie raspundere e un formular tip nu a venit ca o reclamatie ci a fost o actiune tematica a itm la nivel national.trebuia sa completati formularul corect dumneavoastra si atunci ar fi vorbit si ceilalti.curios dar dupa ora 16 nu livrati medicamente si cu regret va spun ca seful de depozit nu e organizat.recunosc ca atunci cand ajunge importul e mult de munca dar organizarea este totul.farmacistul sef de depozit sta/gestionarul sef sta/soferii stau/farmacistul de la calitate sta si atunci cine lucreaza?doi muncitori necalificati iar ceilalti asteapta sa inregistreze stupefiante psihotrope etc iar cel de la calitate nu a vazut ca are prospect de drajeuri in cutia de supozitoare.stiu cum e si va explic de ce lucrati.imi pare rau dar e adevarul tot despre aceasta Romania pe care o tot acuzam fara sa ne analizam propria atitudine si comportamentul pentru ca numai asa se va schimba ceva.

:D Cine v-a spus dvs ca ITM-ul nu lucreaza si noaptea?!
In calitate de ofiter la seviciul de combatere a criminalitatii economico-financiare(1999-2001) am facut zeci de controale noaptea in cluburi si discoteci impreuna cu inspectorii de la ITM pe linia verificarii si combaterii muncii la negru!
Daca ati fi sesizat si politia se putea organiza un astfel de control pe timp de noapte impreuna cu inspectorii de la ITM! Dar nu este timpul pierdut!B-) Insa pentru asta va trebuie ceea ce dvs va lipseste in acest moment: coeziune de grup!
exprimare gresita.la itm exista program de noapte dar la un control de rutina de ce sa verifice o firma care nu lucreaza noaptea?ei nu au program de noapte oficial ca depozit deci nu au spor de noapte etc...de ce sa verifice si pe cine cand la ora 20 e oficial inchis.intamplator firma mea e langa itm si stiu pentru ca noi avem program de noapte.ei lucreaza ca depozit sporadic noaptea nu permanent.in formularele tematice primite de noi era si acest aspect trecut alaturi de plata lor si zilele lib

Alte discuții în legătură

Romania de azi!!!! Kornelia Kornelia Buna ziua!! Sunt angajat la o firma unde, initial mi s-a spus ca se vor lucra unele sambete...mai exact una da si una nu...dar prima si a treia sambata din ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare neluate in calcul Hookah Hookah Buna seara, am si eu o problema la actualul loc de munca, sa va explic situatia: Sunt angajat cu contract de de 40 ore pe saptamana distribuite inegal iar ... (vezi toată discuția)
Vreau sa stiu ce drepturi am la locul de munca Lacramioara Dinu Lacramioara Dinu Lucrez de aproximativ 8ani la o firma ca barman. In acte sunt \"lucrator comercial\". De aproximativ 5ani sunt obligata sa fac si munca unei femei de serviciu ... (vezi toată discuția)