avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... STRIGATOR LA CER!PANA SI ITM A AJUNS SA FIE CORUPT IN ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

STRIGATOR LA CER!PANA SI ITM A AJUNS SA FIE CORUPT IN ACEASTA ROMANIE TOT MAI MURDARA!OARE A MAI RAMAS CEVA NECORUPT IN ACEASTA TARA???

Buna ziua!Am avut si inca le mai am postate ,doua comentarii despre ilegalitatile ce se comit la locul meu de munca.Am fost sfatuita sa apelez la ITM si am apelat.Surpriza azi au venit la serviciu,un domn si o doamna chipurile,de la ITM.Cei doi ne-au dat sa completam declaratii pe propria raspundere,tot noi sa fim obligati sa scriem ca lucram doar 8 ore cum prevede contractul,tot noi sa platim ca am mintit in declaratii de frica sa nu ne concedieze.Acum mare,mare atentie!Formularele ni le-au dat ITM,dupa completare le-au strans sefii,uitandu-se pe fiecare,apoi le-au predat dumnealor.Fiti sinceri,aceste doua pers. de la ITM nu trebuiau sa le stranga chiar dansii??sau sa ne stranga pe toti ,intr-un loc,fara sefi,fara sa ne fie frica,fara lasitate....sa discute doar cu noi??Inainte sa vina s-au lucrat condicile,noi am primit niste bonuri ,sa ne manjeasca,si Itm nu si-a facut treaba corect.Ce sa cred??Toti de frica au scris ca lucram numai 8 ore,iar eu ce puteam face??Am scris si eu tot 8 ore, de frica!DECI NE-A FACUT SA DAM DECLARATII PE PROPRIE RASPUNDERE,FALSE.Daca saptamana viitoare cand voi fi dupa-amiaza de servici si ne vom petrece noptile muncind ca robii,ar veni un ITM mai corect decat cel de azi,ce se v-a intampla cu noi,cu declaratiile false ca lucram 8 ore si noi suntem acolo de cate 15,16,17 ore???Daca erau corecti cei de la ITM ,veneau in toiul noptilor inopinant,asa cum eu le-am sugerat in sesizari.Fiind manjiti,au facut ceva de fatada!SUNT PROFUND INDIGNATA!CE POT SA MAI FAC ACUM?IN CINE SA MAI AM INCREDERE?LA CINE SA MAI APELEZ??
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 11:22, 24 Septembrie 2009
Nu vreau sa va dezamagesc si mai tare, dar stiu din sursa sigura ca cei de la ITM, uneri cand merg la societati in cazul unui sesizari le spun celor de la firma cine a facut sesizarea din randul salariatilor.
...cu toate ca legea le interzice sa dezvaluie ca au venit in control datorita unei sesizari precum si numele persoanei care a facut sesizarea (!?).
Sunt sigura ca a fost un raspuns la sesizari,dar un raspuns mascat.Ce echipa sa faci cu colegii??Toti se plang,dar pe la colturi,cand vine vorba de altceva,da sefu,sa traiti sefu,sarut-mana sefu,m-am convins,iar ce au facut demonstreaza cat de mare le e lasitatea.Ce era sa fac eu de una singura?Doar sa fiu eu cea data afara.Si daca controlul nu a fost anuntat ,de ce s-au masluit condicile,de ce ni s-au dat niste bonuri la urgenta tocmai seara,cand a fost timp toata ziua??A fost un control mascat,mana in mana cu ei.In aceasta noapte pe o parte din colegii mei ii va prinde dimineata,mie imi va veni randul saptamana viitoare.Dar acum sa munceasca,sa muncim linistiti si fericiti,ca doar am declarat de lasitate ca lucram 8 ore.Iar de controale,m-am lamurit.O sa tac,o sa mai suport pana imi voi gasi altceva mai bun.Asta este Romania noastra si unii oameni din ea!
Domnule utilizator,putea sa vina noaptea ,sa ne gaseasca acolo,sa vada condicile semnate ca suntem plecati,dar noi tot acolo in fiecare noapte,nu sporadic,in sesizari am explicat totul.Itm putea sa verifice cu adevarat,ceea ce au fost sesizati,detalii suficiente au avut.Dar s-au anuntat intre ei,s-au facut niste masluiri si a iesit cum au vrut ei.
Va puteti adresa Corpului de Control de la ITM si Inspectiei Muncii

Alte discuții în legătură

Romania de azi!!!! Kornelia Kornelia Buna ziua!! Sunt angajat la o firma unde, initial mi s-a spus ca se vor lucra unele sambete...mai exact una da si una nu...dar prima si a treia sambata din ... (vezi toată discuția)
Vreau sa stiu ce drepturi am la locul de munca Lacramioara Dinu Lacramioara Dinu Lucrez de aproximativ 8ani la o firma ca barman. In acte sunt \"lucrator comercial\". De aproximativ 5ani sunt obligata sa fac si munca unei femei de serviciu ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare neluate in calcul Hookah Hookah Buna seara, am si eu o problema la actualul loc de munca, sa va explic situatia: Sunt angajat cu contract de de 40 ore pe saptamana distribuite inegal iar ... (vezi toată discuția)