avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Renuntare la custodie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Renuntare la custodie

Bună ziua, am un copil de 15 ani , cu care nu mă mai pot înțelege sub nici o formă. Problemele au ajuns într-un stadiu grav, cu amenințări...etc. Menționez că sunt divorțată, am custodia exclusivă a copilului. Fostul soț nu vrea să o crească. Ce pot face pentru al obliga să o i-a spre a o crește în continuare el. Eu nu mai pot să mă înțeleg cu copilul.
Vă mulțumesc !
Aveti fata, baiat ?
Copilul ar vrea sa mearga la tata ? Au o relatie, se vad ?
Tatal nu vrea o creasca ca nu e in stare sau nu o vrea in preajma ?
Ultima modificare: Joi, 8 Iunie 2017
gi-jane2, moderator
Bună seara și vă mulțumesc !
Am o fată de 15 ani. Am crescut-o singură de la o vârstă fragedă. Tatăl ei nu i-a plătit niciodată pensie de întreținere. De aproximativ 5 ani îi trimite câteodată bani și îi cumpără haine. Tatăl lucrează în străinătate, dar are locuință în țară. Se întrevăd rar, dar vorbesc foarte des la telefon. Fata ar dori să locuiască cu tatăl, dar el nu este dornic de așa ceva. Problema este că tatăl ei o instigă împotriva mea, mă amenință și nu pot ajunge la un consens cu el. Fiica mea a devenit de necontrolat ( și nu din lipsă de educație sau anturaj ).Relația mea cu ea nu mai poate continua sub nici o formă...nu mai pot. Am încercat multe metode...fără rezultat.
Vă întreb dacă există vreo posibilitate prin care să pot obliga tatăl să preia custodia ei ?
Cer un ajutor juridic !
Dacă eu ca părinte nu îmi mai pot controla copilul, ce pot să fac ...legal?
Copii au atâtea drepturi...să nu îi agresezi nici verbal, nici fizic...doar cu calm și înțelegere( că este adolescent ), dar copilul mă poate agresa ,fără ca eu să pot lua măsuri.
Puteti cere sprijin la Autoritatea tutelara pe langa primaria de care apartineti si de la DGASPC, poate va ofera ceva solutii, poate fac o ancheta sociala, intocmesc un raport
Puteti sa faceti cerere la instanta in contradictoriu cu fostul sot prin care sa cereti sa exercitati impreuna autoritatea parinteasca si schimbarea locuintei copilului la tata, insa nu stiu ce va iesi daca tatal nu e de acord, nu se prezinta la proces etc.
Pana la urma , daca dvs nu puteti, tatal nu vrea.. o sa o ia in grija, statul.

Faceti va rog cate un drum la aceste institutii si reveniti.
Ultima modificare: Vineri, 9 Iunie 2017
gi-jane2, moderator
Vă mulțumesc !
Dar, dacă tatăl este de acord cu luarea copilului în custodie( până acum eu având custodia exclusivă ) , care sunt procedurile de urmat ?
Vă mulțumesc, cu respect !

Alte discuții în legătură

In ce conditii poate cere tatal reincredintarea minorei? rocsy77 rocsy77 buna ziua,am o intrebare ,in ce conditii poate cere tatal custodia fiicei mele de 15 ani pe care o am in custodie din anul 1999,prin hotarare judecatoreasca?in ... (vezi toată discuția)
Incredintare custodie minor dalidaD dalidaD in anul anul 2006 in urma divortului am obtinut custodia copilului atunci in varsta de 9 ani. In momentul de fata ma aflu in imposibilitatea de a intretine ... (vezi toată discuția)
.am o fata de aproape 16 ani, am adoptat-o, stie tot adevarul, nu ... Iacabdanuta90 Iacabdanuta90 Buna ziua.Am o fata de aproape 16 ani,am adoptat-o,stie tot adevarul,nu se drogheaza nu fumeaza nu bea, un elev mediu spre bun. Si acum va descriu ... (vezi toată discuția)