avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu crestere copil

Buna seara,
Am si eu o nelamurire. Daca o persoana a fost angajata cu CIM cu timp partial de lucru poate beneficia de concediu de crestere copil ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:11, 10 Februarie 2012
Daca a avut toata luna ianuarie concediu fara plata si nu a avut un alt venit profesional in luna respectiva, iar ianuarie este in intervalului celor 12 anterioare nasterii, nu va beneficia de indemnizatie.
Teoretic se pot fac declaratii rectificative, dar se ia amenda pentru asa ceva.
Nu pot sa declar pentru luna ianuarie un alt venit ? Sincer ma gandesc la un contract de inchiriere - venit din chirii si/sau ceva venituri obtinute din vanzare produse agricole ( legume, lactate, etc).
Ce parere aveti?
Veniturile din chirii nu se iau in considerare la stabilirea indemnizatiei pentru CIC.
Potrivit art. 41 lit. f) coroborat cu art. 71 din Codul fiscal, veniturile din activitatile agricole supuse impozitului pe venit sunt veniturile din urmatoarele activitati:
a) cultivarea si valorificarea florilor, legumelor si zarzavaturilor, in sere si solarii special destinate acestor scopuri si/sau in sistem irigat;
b) cultivarea si valorificarea arbustilor, plantelor decorative si ciupercilor;
c) exploatarea pepinierelor viticole si pomicole si altele asemenea;
d) valorificarea produselor agricole obtinute dupa recoltare, in stare naturala, de pe terenurile agricole proprietate privata sau luate in arenda, catre unitati specializate pentru colectare, unitati de procesare industriala sau catre alte unitati, pentru utilizare ca atare, incepand cu data de 1 ianuarie 2008.
Daca ati avut o conventie civila de prestari servicii si ati obtinut astfel venituri si in luna ianuarie cred ca e in regula. Beneficiarul (cel cu care ati fi incheiat conventia)trebuia insa sa plateasca impozit 16% din suma bruta pe care v-ar fi dat-o (deci, o suma neta + impozit).
Ar fi o solutie.
Atentie ca pentru unele activitati va trebuie autorizare legala ca persoana fizica autorizata.
Si pentru venituri agricole va trebuie autorizare de la primarie
Prin urmare , aveti grija.de asemenea si cand o declarati.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil any_cristhina any_cristhina Saptamana acesta am aflat ca sunt insarcinata in 6 saptamanii,momentan nu lucrez,ultimul meu loc de munca fiind ca gestionar in periada 16.07.2010-23.06.2012 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie raluka28 raluka28 stimulentul de intoarcere in campul muncii se mai poate accorda daca copilul a implinit anul de exemplu in 28 oct si pers indreptatita pt indemnizatie sia ... (vezi toată discuția)
Dosar indemnizatie crestere copil minuiza minuiza Buna ziua. Vreau sa depun dosarul pt indemnizatie crestere copil. Mi s-a spus de la primarie ca trebuie sa optez pt concediu de 2 ani, ca sa beneficiez de ... (vezi toată discuția)