avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu crestere copil

Buna seara,
Am si eu o nelamurire. Daca o persoana a fost angajata cu CIM cu timp partial de lucru poate beneficia de concediu de crestere copil ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:11, 10 Februarie 2012
Impozitul pentru o activitate din ianuarie nu trebuia platit intr-un anumit termen?
Poate sa declare acum o conventie civila din ianuarie?
Buna ziua!
Am si eu o intrebare va rog:
Lucrez la o firma de 3 ani si peste 6 luni voi intra in concediu crestere copil.
Firma ne obliga insa sa intram in concediu fara plata 5 zile in luna ianuarie.

Cum ma vor afecta cele 5 zile de cfp? Voi mai beneficia de concediu si de indemnizatie?

Va multumesc!
Da, beneficiati de indemnizatie si de concediu pentru CIC. Intrucat in calculul celor 12 luni se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit.
Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, potrivit Codului fiscal, ori s-a aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la alin. (7) din H.G. 1025/2006, modificata si completata.
Mai mult decat atat, se accepta ca o singura data fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare.
Se poate rezilia contractul individual de munca in perioada concediului de crestere copil pana la doi ani?
NATY_ANCA a scris:

Se poate rezilia contractul individual de munca in perioada concediului de crestere copil pana la doi ani?

C.i.m. nu se reziliaza, ci el poate inceta sau se desface in conditiile prevazute de Codul Muncii.
Da, exista posibilitatea ca un c.i.m. sa inceteze in perioada concediului pentru cresterea copilului.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil any_cristhina any_cristhina Saptamana acesta am aflat ca sunt insarcinata in 6 saptamanii,momentan nu lucrez,ultimul meu loc de munca fiind ca gestionar in periada 16.07.2010-23.06.2012 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie raluka28 raluka28 stimulentul de intoarcere in campul muncii se mai poate accorda daca copilul a implinit anul de exemplu in 28 oct si pers indreptatita pt indemnizatie sia ... (vezi toată discuția)
Dosar indemnizatie crestere copil minuiza minuiza Buna ziua. Vreau sa depun dosarul pt indemnizatie crestere copil. Mi s-a spus de la primarie ca trebuie sa optez pt concediu de 2 ani, ca sa beneficiez de ... (vezi toată discuția)