avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... RCA masina pe cabinet de avocat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

RCA masina pe cabinet de avocat

cabinetul de avocat foloseste gratuit masina unei firme in baza unui ctr comodat

poate cabinetul sa plateasca RCA si sa-si deduca aceasta cheltuiala
Ttebuie sa plateasca pe numele firmei sau chiar pe numele cabinetului ?
Sau da banii firmei si apoi firma face RCA pe numele ei ca proprietar si i da chitanta


Apoi benzina nu mai e deloc deduc



Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:52, 5 Octombrie 2009
Este strict o chestiune de interpretare...iar in cazul unui control fiscal, cel care va interpreta textul legii va fi organul de control.
Aceasta chestiune am discutat-o cu mai multi contabili care, interpretand textul art. 48 Cod fiscal, mi-au afirmat ca nu ne incadram in exceptie.
Decat sa mi se constate dupa 5 ani, cu ocazia controlului fiscal, ca aceste cheltuieli pe care le-am dedus nu sunt deductibile si sa mi le calculeze ca datorie cu dobanzi si penalitati, mai bine lipsa...Fiecare face cum doreste in ceea ce priveste stabilirea ca deductibile a acestor cheltuieli...;)
Doamna Cora,
Pe de o parte, am auzit si eu de cazuri dintre astea printre colegi, cu penalitati etc.., asa ca aveti tot dreptul sa va puneti la adapost de eventuale neplaceri..
Pe de alta parte, cat priveste interpretarea legii, eu nu o las nici in seama domnilor de la fisc, nici a contabilei, cu toata stima pt. dansii. Daca o fi nevoie, ma voi ocupa personal. Recunosc ca pana acum n-am avut probeleme cu Adm. F.
Dar, undeva pe forum mai exista o discutie ampla despre ce se poate deduce pe Cabinet, de la geanta vuiton si costum de fitze pana la servetele umede si coafor, ca, vorba aia, imaginea face businessul.. Ori, in aceste conditii, benzina ca sa ajungi la termen mi se pare chiar de bun-simt.
Cu stima,
Av. Niculescu-Gorpin
Problema care ar putea fi invocata ar fi aceea ca, cheltuielile se achita separat de onorariu.
Adica clientul trebuie sa achite separat cheltuielile de transport.Cred ca intelegeti fara sa detaliez.
Aici ar putea exista o problema, daca privim lucrurile altfel...

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat eo eo Buna, Am si eu o intrebare...sau mai multe :) Se poate face contract de comodat intre 2 persoane juridice, pentru un autoturism proprietatea a persoanei ... (vezi toată discuția)
Decontare cheltuiala combustibil mari.a mari.a Spuneti-mi va rog sub ce forma as putea sa decontez cheltuiala cu combustibilul unui angajat care vine cu masina personala la serviciu? Precizez ca ... (vezi toată discuția)
Pfa gicapas gicapas BUNA SEARA! daca tai o factura si chitanta si clientul nu mai plateste se poate anula cele 3 exemplare ale facturii si chitantei? greselile din RJIP se pot ... (vezi toată discuția)