mih21 a scris:
Da multumesc. Ori o metoda combinata din trei ori din cdoua variante cred ca asta e solutia. Sigur bransament individual.......implica sa spargem tot blocul, si nu e de dorit inclusiv ca si costuri valoarea cred ca ar fi pentru consumul de apa pe cativa ani. Trecute propunerile prin comitet si Ag si om vedea.
Solutia pe care o alegeti depinde de dvs. si de locatari. Solutia lui @adriantot mie mi se pare cam complicata, cam greoaie, cam nepractica. As fi curios sa fac o simulare sa vad ce rezulta, dar ........ imi este lene sa fac atitea calcule si-mi este si mai lene sa o pun intr-o formula matematica cu care s-o verific pe calculator in excel.
Referitor la remarca cu familia cu 5 copii, exemplul nu este ales cel mai bine pt. ca familiile cu copii mici consuma cea mai mare cantitate de apa.
Legat de afirmatia ca furnizorul de apa "
nu poate si nu vre..." sa stiti ca furnizorul poate (si e foarte simplu de montat acest distribuitor, care mai este si modulat, putind sa se lege la un distribuitor 10 apartamente, fiecare apartament platindu-si partea care ii revine din distribuitor + contorul (care poate fi chiar cel din apartament) + conductele de transport. Si sa stiti ca lucrarea nu este foarte scumpa (in Pitesti pt. un apartament situat la etajul 2 costul lucrarii este de aprox 1000 lei, din care proiectul este de aprox. 500 lei) si nu presupune nici un fel de spargere a vreunui zid. Se poate reduce costul f. mult daca se face un singur proiect pe toata scara sau pe intreg blocul, dar asta inseamna ca toti locatarii sa fie de acord sa-si faca bransament individual.
Ramine de rezolvat problema cu "
nu vrea furnizorul". Furnizorul daca nu vrea (si nu puteti sti sigur daca nu faceti demersuri) poate fi obligat, chiar si printr-o actiune in instanta. Spun acest lucru pentru ca intr-un imobil in care au sediul 5 societati, fiecare societate are bransament nominal si primeste factura nominala pe ce a consumat. Acelasi lucru este si intr-un bloc. Daca furnizorul de apa nu vede asa problema obligati-l s-o vada asa cum trebuie, mai ales ca nu exista nici o lege care sa -l apere, si, am inteles ca exista presiuni din partea UE pentru furnizarea directa si facturarea nominala a utilitatilor.
Faptul ca este un singur furnizor nu este neaparat o catastrofa, poate fi chiar o oportunitate pe care trebuie sa stiti sa o exploatati. Puneti problema tehnica de debransare
numai a locatarului rau platnic fara sa fie afectati si ceilalti locatari si le rupeti gura.
Succes!