avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Daune provocate de vecinii din bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Daune provocate de vecinii din bloc

As dori sa aflu temeiul legal in baza caruia pot actiona in instanta vecinul de deasupra apartamentului meu care,refuzand sa remedieze defectiunea de la conducta de scurgere(reteaua de canalizare),imi deterioreaza tavanul din baie.Preci-
zez ca a dat declaratie scrisa ca defectiunea,respectiv degradarea ,provine de la apartamentul sau,declaratie in baza careia o societate de asigurare m-a despagubit
pt.zugravirea baii.Necazul este ca nu pot purcede la zugravire intrucat actualmente
nu mai recunoaste ca defectiune provine de la el,refuzand sa repare conducta.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 07:21, 13 August 2013
Ce-mi place...nu am mai prins demult o disputa pe teme juridice:)insa nici eu nu cred ca o plangere penala ar avea sanse de reusita.Doar daca s-ar putea demonstra intentia vecinului de a provoca respectivele stricaciuni. Cred ca printr-o expertiza amanuntita , verificarea instalatiei vecinului , sa se constate daca tevile au cedat sau el insusi le-a desfacut pe undeva. Genul acesta de distrugeri insa, de regula ,se rezolva la instanta civila . Daca se rezolva si acolo.
Ultima modificare: Joi, 24 Septembrie 2009
ContSters47264, utilizator
dvs ati citit ce a spus userul?
Ca n-ar fi prima data ca raspundeti gresit precand de la citirea gresita a intrebarii?
A spus userul ca vecinul nu-l lasa sa-si repare tavanul?
Nu, a spus ca vecinul nu recunoaste ca problema vine de la el... Ori daca problema nu vine de la el, nici nu este obligat sa repare... Logic!

Apropo, la ce trebuie sa se refere latura subiectiva a infractiunii?
Nu mai pierdeti timpul, ca va spun eu: la intreaga latura obiectiva...

Luati latura obiectiva a 217 si subsumati latura subiectiva aici (asa, ca la facultate) si vedeti ce iese...
Raspundere penala: -
Raspundere civila:+
ContSters56778, utilizator
[EDITAT] Utilizatorul a spus clar ca vecinul a dat o declaratie prin care a RECUNOSCUT si in baza careia a fost despagubit de societatea de asigurari! Scrie in limba romana!

[EDITAT]

Cat despre latura subiectiva infractiunea prevazuta de art 217 se savarseste cu intentie....culpa este la alt articol de lege! Pune mana pe Codul penal!
Iti dau si un exemplu asemanator din practica judiciara! Numai ca nu se refera la o inundatie ci la un incendiu! Nu apa , ci foc J H!
[ link extern ]

[EDITAT]
Ultima modificare: Vineri, 25 Septembrie 2009
ContSters20980, utilizator
Si ce are comun speta citata cu cazul de fata?
Pro´babil la fel de multe ca si sugestia dvs referitoare la plangerea penala...

"Impiedicarea luarii de masuri"
"Inlaturarea masurilor luate"

Impiedicarea... eu merg sa repara tavanul meu: iar vecinul "cu intentie" nu ma lasa sa repar...
Ori aici vecinul nu vrea el sa repare!!!
Si, evident ca daca el nu vrea sa repare il bagam in puscarie nu?
Iar faptul ca odata a recunoscut ca tavanul a fost deteriorat de coducta care trece pe al el, nu are nici o relevanta penala! Cel mult una civila.. ca sa nu mai spunem de faptul ca userul a fost deja despagubit de catre societatea de asigurari!
Userul a fost despagubit, nu vecinul...

Asta apropo de aberatiile mele si de limba romana..
Si ma opresc aici, cu regret pentru legally, pentru ca asta nu e o disputa teoretica... cel mult una de limba romana!
ContSters56778, utilizator
[EDITAT] Vecinul spune ca cel care l-a inundat a recunoscut ca din vina lui este defectiunea!
Dle Grigore, jos palaria!
=D>
Ultima modificare: Vineri, 25 Septembrie 2009
ContSters20980, utilizator

Alte discuții în legătură

Distrugerea tavanului prin inundatii repetate ancamargareta ancamargareta Din anul 2011, de cand am devenit proprietara a unui apartament, prin mostenire de la parinti, ma confrunt cu urmat. problema: vecinul situat deasupra are ... (vezi toată discuția)
Distrugere? mariussika mariussika Buna seara, acum 2 zile am chefuit intr-un bar cu niste baieti cam mult la un moment dat m-am rezemat de un aparat mecanic care a cazut pe jos stricandu-se ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa pentru distrugere george979 george979 Buna seara acum 2 zile am rupt intentionat oglinda retrovizoare a unei masini am fost dus la politie pentru a da declaratie si am fost trimis acasa . as vrea ... (vezi toată discuția)