avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Se poate considera calomnie?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Se poate considera calomnie?

Sunt in divort cu sotia, eu am depus divortul. Acum a inaintat si ea cerere de divort, insa in ea sunt o multime de neadevaruri, printre care si faptul ca am avut relatii extraconjugale in timpul casatoriei. Eu ma voi apara in decursul procesului, dar aceasta afirmatie se poate considera ca fiind o calomnie?
Va multumesc,
Dan
Cel mai recent răspuns: Costinel Burca , Contabil 15:23, 25 Septembrie 2009
...demontati fiecare invinuire pe care v-o aduce
Sotia va trebui sa faca dovada celor invocate in cererea de divort, cerere reconventionala, prin care si acesteia i se da dreptul de a inainta divort si a expune motivele pe care se bazeaza cererea sa. Asa cum vi s-a spus, nu se poate considera calomnie, nu sunt indeplinite conditiile pentru ca aceasta fapta sa constituie calomnie. Daca nu va dovedi cele afirmate, in cel mai rau caz, nu se va desface casatoria din vina dvs. , deci nu va avea castig de cauza. Judecatorul nu are cum sa nu ii ceara dovezile pe care se bizuie afirmatiile sale. Intr-un proces ,orice am afirma,. trebuie sa demonstram, altfel, degeaba incercam. Dar , sa stiti ca in zilele noastre se poate dovedi aproape orice...;)
Ultima modificare: Joi, 24 Septembrie 2009
ContSters47264, utilizator
Nu este calomnie.Motivatia invocata in cererea de divort este cvaziutilizata si in final pe dvs va intereseaza divortul ,pe care de altfel l-ati initiat.
Instanta de judecata va solicita sustinerea acuzelor atribuite de ambele parti,cu orice fel de proba admisa de lege.
Da, am inteles urmatoarele:ea ar trebui sa dovedeasca cele scrise in cerere in scopul de a obtine divortul din vina mea.Daca nu le va dovedi, divortul va fi din vina amandurora sau din vina ei. Totusi, mi se pare ca atunci cand acuzi pe cineva de o fapta urata, ar trebui sa raspunzi daca acele acuzatii sunt mincinoase. Va multumesc tuturor pentru raspunsuri si va doresc o seara frunoasa!
Dan
Ea poate chiar aduce ca martor o prostituata care sa sustina ca ati contactat-o ca sa va faca sex oral , si ca ati uitat sa o platiti , iar prestatoarea de servicii a venit si i-a spus tot , si i-a mai cerut si banii pentru prestatie , sau ca femeii respective i-ati spus ca o sa va casatoriti cu ea dupa ce divortati .

Mai poate sustine ca i-ati propus diverse pozitii sexuale pe care ea le considera injositoare , ca sunteti pervers si libidinos . Daca mai are si doi martori v-a facut sah-mat si a castigat !

La tribunal doar probele conteaza ! :wave:

Eu stiu un caz concret in care sotia asa a procedat , cu toate ca femeia avea deja un amant .
Ultima modificare: Joi, 24 Septembrie 2009
Costinel Burca, Contabil

Alte discuții în legătură

Marturie mincinoasa peraspera peraspera Marturie mincinoasa din cate am citit pe aici, se refera numai la o actiune a MARTORULUI. Dar, daca cineva iti face o actiune(civila) si scrie lucruri ... (vezi toată discuția)
Daune morale, m-a facut talhar in fata instantei camptour camptour Buna ziua, in cursul unei sedinte de judecata, unde eram parte (reclamant pentru stabilirea programului de vizita pt minori), avocatul paratei (fostei ... (vezi toată discuția)
Sc calomniata pe un site de referinta miliardar miliardar Este vorba de o societate care ofera servicii pe internet si care a fost vorbita de rau pe un site de referinta care are un numar mare de vizitatori . ... (vezi toată discuția)