avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Se poate considera calomnie?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Se poate considera calomnie?

Sunt in divort cu sotia, eu am depus divortul. Acum a inaintat si ea cerere de divort, insa in ea sunt o multime de neadevaruri, printre care si faptul ca am avut relatii extraconjugale in timpul casatoriei. Eu ma voi apara in decursul procesului, dar aceasta afirmatie se poate considera ca fiind o calomnie?
Va multumesc,
Dan
Cel mai recent răspuns: Costinel Burca , Contabil 15:23, 25 Septembrie 2009
In cadrul unui proces de divort cu scantei partile se improasca cu noroi fara scrupule! Este de inteles pentru ca temperatura intracraniana creste exponential cu minciunile aruncate de cealalta parte!

:offtopic:
=D>
Romania Inedit vreau sa va multumesc pentru exemplul dat!
Mi-ati inveselit efectiv seara!
=D>
MIHAI GRIGORE a scris:

In cadrul unui proces de divort cu scantei partile se improasca cu noroi fara scrupule! Este de inteles pentru ca temperatura intracraniana creste exponential cu minciunile aruncate de cealalta parte!

:offtopic:
=D>
Romania Inedit vreau sa va multumesc pentru exemplul dat!
Mi-ati inveselit efectiv seara!
=D>

Din pacate exemplul pe care l-am dat este unul cat se poate de adevarat ! :((

Daca o minciuna este repetata de mai multe ori , opinia publica inclina sa creada ca povestea are si un sambure de adevar , ca oricare alta poveste , si cu cat minciuna este mai gogonata , cu atat este mai usor de crezut .

Dupa o perioada , protagonistul intamplarii pe care l-am dat de exemplu , a ajuns sa fie banuit de vecinii de scara si colegii de serviciu , asta ca sa nu mai punem la socoteala faptul ca fiecare gest si fiecare vorba ii era interpretata , iar persoanele de sex feminin din anturaj se comportau de parca s-ar fi asteptat in orice clipa ca respectivul sa le faca propuneri indecente sau (si ) sa le violeze , avand in vedere faptul ca sotia lui a declarat ca respectivului ii placea sa o traga de sutien , ca i-a rupt chilotii in repetate randuri , aducand si martori care sa sustina aceasta afirmatie ( cu toate ca s-a dovedit ca martorii nu vazusera cand impricinatul rupea la chiloti sau macar tragea de ei ) .

Cum o putea sa declare cate unele ca sotul ii da de cel putin trei-patru ori pe zi o palma peste fese si ca o tragea de parul pubian inainte sa faca dragoste ? Probabil omul o tragea de ... par , :"> ca sa se convinga ca ea nu umbla cu falsuri sau avea motivele lui !

Cand s-a blocat liftul cu mine , respectivul si inca o proasta din cartier , proasta a inceput sa tipe instantaneu , si norocul lui am fost eu , pentru ca atunci cand ea a intrebat dupa ce a terminat de tipat "Si acuma ce facem ? ", eu am raspuns "Acuma o sa te f***m ca sa umplem tara de proaste ca tine ! ".

A tacut instantaneu pentru ca tocmai atunci a realizat ca mai sunt si eu in liftul ala , cu toate ca sunt destul de crescut , si si-a dat seama ca din cauza ei s-a blocat liftul , pentru ca isi agatase geanta de usa si cand a tras , liftul s-a blocat intre etaje.

Va dati seama ca daca era doar respectivul cu proasta se lasa cu acuzatia de viol ?

Probabil daca nu intram in lift si eu , proasta urca pe scari pana la etajul opt !

Acum vad ca sunt prieteni si el de abia asteapta sa se termine cu greva ca sa divorteze in aproape orice conditii . :O

Orice ar fi martor nu ma duc pentru ca am altceva mai bun de facut !
Este vorba despre o actiune de chemare in judecata,avand ca obiect divortul.Nu exista elemente atat de necesare ale infractiunii,astfel cum rezulta aceasta din textul art.206 c.pen.-"afirmarea ori imputarea in public"Este o actiune civila dedusa judecatii unei instante.
Iata textul art.206 c.pen:
"Afirmarea ori imputarea in public,prin orice mijloace,a unei fapte determinate privitoare la o persoana,care,daca ar fi adevarata ar expune acea persoana la o sanctiune penala,administrativa sau disciplinara ori dispretului public,se pedepseste cu inchisoarea de la 3 luni la 3 ani sau cu amenda........................."
r.gabi a scris:

Este vorba despre o actiune de chemare in judecata,avand ca obiect divortul.Nu exista elemente atat de necesare ale infractiunii,astfel cum rezulta aceasta din textul art.206 c.pen.-"afirmarea ori imputarea in public"Este o actiune civila dedusa judecatii unei instante.
"Afirmarea ori imputarea in public,prin orice mijloace,a unei fapte determinate privitoare la o persoana,care,daca ar fi adevarata ar expune acea persoana la o sanctiune penala,administrativa sau disciplinara ori dispretului public,se pedepseste cu inchisoarea de la 3 luni la 3 ani sau cu amenda........................."

Asta cu dispretul public mai trebuie si dovedita !

Eu cred ca un barbat care mai "poate "si cu altele este demn de respect nu supus dispretului public .

Daca esti casatorit e mai greu sa ai parte de prospatura , sa mai arate si bine si sa nu aiba pretentii financiare sau de alta natura .

Este foarte bine ca adulterul nu mai este pedepsit , pentru ca asa am intrat si noi in normalitate si am facut primul pas spre civilizatie !
romania inedit a scris:

r.gabi a scris:

Asta cu dispretul public mai trebuie si dovedita !

Eu cred ca un barbat care mai "poate "si cu altele este demn de respect nu supus dispretului public .

Daca esti casatorit e mai greu sa ai parte de prospatura , sa mai arate si bine si sa nu aiba pretentii financiare sau de alta natura .

Este foarte bine ca adulterul nu mai este pedepsit , pentru ca asa am intrat si noi in normalitate si am facut primul pas spre civilizatie !

"Eram multumit ca puteam sa raspund prompt si am raspuns.Am spus ca nu stiu"-"I was grtifiel to be able to answer promptly and I did.I did`tknow"?mark Twain

Cu respect,eu aratam lipsa unor elemente constitutive ale infractiunii de calomnie,astfel cum prevede art.10 lit.d c.pr.pen.,care ar fi avut ca si consecinta intr-o eventuala plangere si aplic.art.11 lit.b c.pr.pen.
In cele aratate mai sus,nu era vorba despre dispretul public.Mai era mult pana acolo.
Cu acelasi respect,nu am inteles ce conotatie juridica avea postarea dvs.referitoare la "potenta","sex" sau "prostituate",etc.

Alte discuții în legătură

Marturie mincinoasa peraspera peraspera Marturie mincinoasa din cate am citit pe aici, se refera numai la o actiune a MARTORULUI. Dar, daca cineva iti face o actiune(civila) si scrie lucruri ... (vezi toată discuția)
Daune morale, m-a facut talhar in fata instantei camptour camptour Buna ziua, in cursul unei sedinte de judecata, unde eram parte (reclamant pentru stabilirea programului de vizita pt minori), avocatul paratei (fostei ... (vezi toată discuția)
Sc calomniata pe un site de referinta miliardar miliardar Este vorba de o societate care ofera servicii pe internet si care a fost vorbita de rau pe un site de referinta care are un numar mare de vizitatori . ... (vezi toată discuția)