avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Institutiile de stat care administreaza fondul locativ ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Institutiile de stat care administreaza fondul locativ se asimileaza asociatiilor de proprietari?

Buna ziua, am cumparat de la o institutie de stat care administreaza fondul locativ locuinta la care plateam chirie. In contractul de inchiriere era prevazuta o penalitate de 0,2% pentru restante obligatii plata. In contractul de vanzare cumparare intre mine si institutie se precizeaza ca contractul de inchiriere inceteaza de drept dar este si o clauza prin care eu sunt de acord sa continui raporturile de administrare cu institutia pana la infiintarea asociatiei de proprietari. Chiar si dupa ce am devenit proprietar am constatat ca institutia percepe penalitati de 0,2% pentru restante; pe care eu am refuzat sa le platesc deoarece consider ca nu exista baza legala. Institutia spune ca ei percep aceste penalitati deoarece sunt asimilati unei asociatii de proprietari conform legii 230/2007 si m-a actionat in instanta. Cine are dreptate?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
eferalgan a scris:

Eu am crezut ca este o situatie atat de evidenta, incat instanta imi va da dreptate imediat, la primul termen.

Ehehei, se vede ca nu ati avut de-a face cu sistemul justitiar din RO!

V-am spus, daca nu aveti cunostinte juridice si nu v-ati mai lovit de "sistem" veti ajunge sa vorbiti de unul singur "am avut dreptate, am avut dreptate,...".

Functie de cuantumul sumelor solicitate apelati la serviciile unui avocat sa va lamureasca cu hartiile "in fata" daca aveti sau nu sanse de succes.

Noi discutam doar din punctul dvs de vedere, nu stim ce inscrisuri (documente) a depus reclamantul in instanta.

Daca instanta i-a solicitat sa prezinte modul de calcul se poate intelege ca nu a convins instanta cu ce probe a depus.

Ideea este ca neapeland la serviciile unui profesionist nu ati cerut in intampinare chiar tot ce trebuie, ati solicitat
respingerea pretentiilor reclamantului, sa restituie sumele incasate sub forma de penalitati, plus dobanda legala si sa achite cheltuielile de judecata.
insa nu ati solicitat exact ce trebuia, temeiul legal al incasarii penalitatilor (prin solicitarea doar a sumelor incasate sub forma de penalitati ati recunoscut in fapt ca i-ati platit si trebuie sa ii platiti anumite servicii si utilitati furnizate).

Daca in intampinare ati fi solicitat ca reclamantul sa prezinte temeiul legal al incasarii intretinerii si penalizarilor ati fi ajuns la clauza cheie din tot contractul, "raporturile de administrare". Ce sunt si din ce sunt compuse!

Ultima modificare: Miercuri, 28 Iunie 2017
cyan, moderator
Da, aveti dreptate, pentru septembrie trebuie sa consult un avocat.

Imi puteti recomanda un avocat bun in Bucuresti?
Puteti cauta un avocat in lista de consultanti din mediu. Regulamentul forumului interzice recomandarea unui avocat. Puteti solicita o oferta.

Va spuneam ca la noi la IASI sunt mai multe blocuri ANL, gestionate Consiliul Local si administrate de o "firma de curte". Din cate stiu, firma este foarte mare si prin tot felul de manevre si cu ajutor din partea "casei", ar vrea sa acapareze cam tot ce se poate in materie de administrare imobile. Stiu ca lucreaz "informatizat" - vorba autorului acestui topic care ar trebui sa verifice daca nu cumva si la dansii se procedeaza la fel.
Sa nu se inteleaga ca am ceva cu aceasta firma. Firma lucreaza f. corect daca si numai daca com. executiv este format din oameni care stiu ce vor de la viata, nu niste mamaligi bune de aruncat in caini...
Sa aveti bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se pot aplica 2 tipuri de penalizari la asociatiile de proprietari? elena covaci elena covaci in cadrul asociatiei noastre s-au aplicat 2 tipuri de penalizari:penalizari de 0.2% pe zi si penalizarile ce au venit de la furnizori conform restantei din ... (vezi toată discuția)
Tert in contract vanzare cumparare apartament si administrare imobil alexmc alexmc Buna ziua, Am cumparat un apartament intr-un bloc nou si am o problema legata de administrare. In contractul de vanzare cumparare, vanzatorul-investitor, ... (vezi toată discuția)
Fostul proprietar nu isi plateste datoriile la intretinere oanairina1977 oanairina1977 Buna ziua, Ma aflu in situatia de a fi achizitionat un apartament in luna octombrie 2007. La semnarea contractului de vanzare-cumparare in fata notarului, ... (vezi toată discuția)