avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Magazin in scara blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Magazin in scara blocului

Presedintele scarii vrea sa ofere un spatiu de cativa mp care se afla imediat la intrarea in scara blocului cuiva care sa-si inchida cu tamplarie pvc si sa-si faca acolo un magazin .
Noi , proprietarii nu am stiut nimic .
Care este procentul celor care ar trebui sa-si dea acordul pt ca presedintele sa poate sa continue acest demers ?
Sau ce putem face noi cei care nu suntem de acord ?

Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 15:05, 30 Septembrie 2009
O condiție plus la inchiriere este acceptul vecinilor-sus-jos:dreapata-stanga.
Dacă un singur vecin menționat mai sus nu este de acord nu se poate inchiria.
Dar inainte de a incepe războiul nervilor,presedinte ,proprietari pro sau
contra luați informații ce fel de magazin,cat aduce chirie,vă este de ajutor.
Dacă magazinul este sursă de deranj,gunoi,chiriașii nu sunt buni platnici
renunțați.
De unde știți că sunt buni platnici.Puterea financiară,administrația financiară
dacă are plătite taxele,etc,
Era o afacere a presedintelui , intrucat sora lui vroia sa deschida acest magazin in scara blocului : bauturi racoritoare , tigari , alcool etc .

Inchirierea era pt suma de 150 E/luna .

Oricum hotararea era luata fara sa intrebe pe nimeni , acum urma sa adune semnaturile anuntand pe fiecare in parte la intrarea in bloc ca peste 2 zile o sa avem un magazin in scar blocului si ce bine o sa fie ca incasam chirie ...

Referitor la AGA , inteleg ca in anumite situatii daca 20% din nr proprietarilor o solicita se poate convoca .

La noi in bloc presedintele este acelasi de 11 ani si niciodata nu s-a organizat vreo sedinta .
Fiecare este nemultumit dar nu are ocazia sa spuna ce vrea si de ani de zile acceptam decizii luate de catre presedinte fara sa ne intrebe macar .

Da, daca cineva are initiativa de a schimba starea lucrurilor in asociatie, poate aduna 20% semnaturi ale proprietarilor. Pe baza acestui tabel de semnaturi, initiatorul pune un afis prin care anunta AG.
La AG (prima data) trebuie intrunit cvorumul de 50% + 1 din proprietari. Daca nu se intruneste acest cvorum, se reconvoaca AG si cu majoritatea din cei prezenti se iau hortararile pe care le-ati propus initial in tabelul cu semnaturi (acela cu 20%).
pentru a inchiria spatiu trebuia sa aiba acordul adunarii generale a asociatiei de proprietari.se incheia un contract in care se treaceau anumite clauze. il dati afara daca nu exista acordul asociatiei.
Trebuie sa fiti atenti si la conditiile trecute in contractul de inchiriere. Daca este incheiat pe o perioada de 5 sau chiar 10 ani , ganditi-va ca ar putea veni o vreme cand chiria stabilita prin acest contract nu va mai insemna mare lucru. Si sa fie specificat foarte clar care este profilul magazinului: una e sa vanda bomboane si alta sa vanda bauturi alcoolice care sa si fie consumate sub ferestrele dvs.

Alte discuții în legătură

Inchiriere spatiu depozitare pe scara blocului - problema! lexanu lexanu Buna seara! Multumesc pentru faptul ca citit aceste randuri in primul rand. In al doilea rand doresc sa aduc in cunostinta dumneavoastra o problema foarte ... (vezi toată discuția)
Acord asociatie proprietari pentru amplasare banner in dreptul apartamentului ClaudiuCloud ClaudiuCloud Buna ziua, Dorim sa aplasam un banner pe fatada blocului, in dreptul apartamentului unde avem inchiriat spatiul de birou (balcon, colt bloc, fata ... (vezi toată discuția)
Chirie perceputa de proprietari de la asociatia de proprietari care foloseste o incapere comuna din scara blocului hhs hhs Ce trebuie sa declare proprietarii apartamentelor dintr-un bloc daca percep o taxa de folosinta a unei incaperi comune ? Ce consecinte legale sunt? Ce trebuie ... (vezi toată discuția)