avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Magazin in scara blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Magazin in scara blocului

Presedintele scarii vrea sa ofere un spatiu de cativa mp care se afla imediat la intrarea in scara blocului cuiva care sa-si inchida cu tamplarie pvc si sa-si faca acolo un magazin .
Noi , proprietarii nu am stiut nimic .
Care este procentul celor care ar trebui sa-si dea acordul pt ca presedintele sa poate sa continue acest demers ?
Sau ce putem face noi cei care nu suntem de acord ?

Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 15:05, 30 Septembrie 2009
Va multumesc foarte mult .

Contractul urma sa se incheie ulterior probabil , presedintele hotarase deja ca va inchiria si cerea semnaturi la intrarea in bloc fiecarui propriatar -avea un tabel cu nr apartamentului , CNP , semnatura.

Nicidecum nu exista un contract clar la momentul in care se semna .
Cu atat mai rau! Semnati ca sunteti de acord cu inchirierea spatiului, dar nu stiti ce destinatie va capata?
Intai aveți hotararea asociației,respectiv proprietari.După aceea se face
contractul.
Daca presedintele asociatiei procedeaza prin a sta la intrare si a culege semnaturi pe o lista, procedura in sine nu este gresita, numai ca in capul tabelului, pe fiecare pagina (daca tabelul are mai multe pagini) trebuie sa fie scris un text care sa informeze proprietarii despre ce contract este vorba:
-unde va fi amplasat magazinul,
-ce profil are el,
-cine este proprietarul lui,
-ce chirie este ceruta/oferita
- pe cat timp este cesionat spatiul respectiv.....
astfel incat locatarii sa nu semneze pentru cine stie ce grozavie ii mai trece prin cap presedintelui.
Ultima modificare: Marți, 29 Septembrie 2009
elga50, moderator
Initiativa presedintelui este buna.Rau este felul cum a procedat.In blocul unde locuiesc s-a inchiriat o parte din hol exact cand eu eram presedintele asociatiei de proprietari.Eu am mers din apartament in apartament si am prezentat chestiunea in mod corect,astfel incat in cadrul Adunarii Generale s-a obtinut imediat acordul.In felul acesta s-a rezolvat problema.Chiria obtinuta s-a colectat intr-un cont si toate reparatiile de anvergura (terasa,schimbare de tevi,etc.)s-au facut cu acesti bani.Parerea mea este sa se realizeze aceasta inchiriere,dar in mod legal.Dar nici eu nu as fi de acord cu minimagazin de vanzare bauturi alcoolice.Creeaza probleme.

Alte discuții în legătură

Inchiriere spatiu depozitare pe scara blocului - problema! lexanu lexanu Buna seara! Multumesc pentru faptul ca citit aceste randuri in primul rand. In al doilea rand doresc sa aduc in cunostinta dumneavoastra o problema foarte ... (vezi toată discuția)
Acord asociatie proprietari pentru amplasare banner in dreptul apartamentului ClaudiuCloud ClaudiuCloud Buna ziua, Dorim sa aplasam un banner pe fatada blocului, in dreptul apartamentului unde avem inchiriat spatiul de birou (balcon, colt bloc, fata ... (vezi toată discuția)
Chirie perceputa de proprietari de la asociatia de proprietari care foloseste o incapere comuna din scara blocului hhs hhs Ce trebuie sa declare proprietarii apartamentelor dintr-un bloc daca percep o taxa de folosinta a unei incaperi comune ? Ce consecinte legale sunt? Ce trebuie ... (vezi toată discuția)