Bună ziua,
Vă rog să-mi spuneţi, cum este legal să procedez, ca să nu fiu acuzată de nerespectarea programului de relaţii stabilită prin sentinţă judecătorească?
Concret: sentinţa prevede că tatăl trebuie să preia copilul din primul weekend al lunii iulie, pentru o perioadă de 2 săptămâni şi din al treilea weekend al lunii august, la fel.
Tatăl copilului nu a venit să ia copilul, nu a anunţat că nu vine, dar nici că vine.
Copilul vrea la ştrand, vrea în excursie, eu îl ţin acasă, fiindcă poate vine tata şi voi fi acuzată că ascund copilul.
Cum e legal?
Mulţumesc.
asaofi
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Martonze, nu exista ceva eminamente legal in situatia dvoastra. Dvoastra vreti sa va paziti de autoritatile romane, ceea ce pot intelege...pana la un punct.
Dar sa presupunem ca tatal ar fi venit, undeva, in cursul zilei de 1 iul, ca sa-si ia copilul ptr 2 sapt in vacanta. Poate ca ar fi gasit copilul echipat si cu rucsacul facut si in fata blocului. Un copil care, la vederea lui, ar fi inceput sa planga si sa se atarne de poalelel dvoastra...ca nu vrea sa plece cu tatal, adica aceeasi chestie care se intampla in fiecare we, ptr ca in fiecare we va insotiti copilul la preluare iar acesta simte ca...are de ales.
Copilul, dintr-un simplu instinct de conservare, stie ca PRIMORDIAL este sa nu va supere pe dvoastra, ptr ca de dvoastra depinde atat emotional, cat si material.
De ce as veni eu, ca tata, ca sa "iau copilul in vacanta" cand stiu ca se va isteriza si se va ascunde sub fusta mamei, conform aceluiasi si aceluiasi scenariu?
Din cate stiu, aveti un baiat, in jur de vreo 7 ani. Cred ca e timpul sa il lasati singur, cu tatal lui, cf hotararii judecatoresti, macar. In fond, cine si ce ar avea de pierdut?
Fara legatura cu cazul lui martonze, in acele cazuri in care copilul nu vrea sa plece cu tata, stati linistit domnule asaofi ca nu e niciodata pregatit cu rucsacelu in fata blocului, pentru asta trebuie sa ai putina minte si bunavointa. De obicei este tinut in camera lui de unde i se spune ce sa zica, sau eventual este adus pana la usa sa spuna ca nu pleaca. De obicei se tipa si se face scandal la usa in vederea timorarii si asocierii faptului ca vine cu tata cu nervii mamei. Daca copilul da semne de apropiere de tata, atunci este certat si pedepsit. Daca isi respinge tatal, este laudat. Si cel mai important acel copil ce refuza nu ajunge sa fie niciodata evaluat in mod obiectiv sau consiliat pentru ca nu-i asa, stie mama cel mai bine de ce refuza: pt ca tata!
Nu vă pot contrazice, instinct de conservare au toate mamiferele şi , culmea! chiar şi ele ştiu cine le protejează şi cine le este duşman. Ai bătut odată câinele - nu mai eşti prietenul lui, ai chinuit pisica - fuge de tine mâncând pământul.
Stimate asaofi, de data asta m-aţi supărat, iar m-aţi convins că sunteţi partener, cel puţin, a asociaţiei, fiindcă afirmaţi, exact ca aceia, că eu nu las copilul singur cu el. Copilul e suficient de mic şi cu anxietate de despărţire, trebuie să-l însoţesc afară, altfel se ascunde şi iar eu cad vinovată, că ascund copilul.Poate a trecut prea mult timp şi aţi uitat cum aţi ascultat toate dorinţele copiilor Dvs., probabil şi de pantalonii dvs. s-au agăţat copiii când se simţeau în pericol sau dacă , instinctual, aveau nevoie de protecţie.
Copilul ar trebui să se simtă dependent emoţional şi material de ambii părinţi, dacă îi iubeşte în aceeaşi măsură şi părinţii, la fel, îi oferă dragoste nelimitată.
Numai că Dumnezeu ne-a creat cu simţuri , cu memorie. Eu, cel puţin, simt cine e sincer, cine mă iubeşte, cine mă urăşte, văd prefăcătoria, linguşeala, din gesturile unora anticipez viitoarele mişcări.De ce nu v-aţi îndrăgostit de mine, ci de mama copiilor Dvs.? De ce sunt prietenă cu Violeta şi nu cu Gina?
Vedeţi Dvs., sentimentele nu se repartizează prin hotărâri judecătoreşti. Şi nici instinctele.
Eu sunt un cetăţean disciplinat. Când tovarăşii de luptă grupaţi în asociaţie vor reuşi, în final, să legifereze luarea copilului la programul de vizită în sac de forţă, atunci când tatăl se hotăreşte că e timpul pentru o nouă manifestare de iubire părintească, şi atunci voi respecta legea, ca şi acum.
Dar acum, totuşi, chiar dacă scenariul dvs. ar fi real, trebuie să ţin sechestrat copilul la domiciliu, poate-poate vine iar tata cu executorul?
Ma rog...nu mi-ati raspuns: cine si ce ar avea de pierdut daca l-ati lasa singur? Poate ca vi se va intoarce un pic mai barbat, poate ca vi se va intoarce chiar mai iubitor...poate ca va veti pacifica cu tatal...
Nu am uitat nimic din experientele mele...nici cu animale (rottweiler mascul) si, cu atat mai putin cu fiicele mele.
Martonze, e simplu, copilul avea bagajul pregatit in ziua si ora in care ar fi trebuit sa il ia tatal? Ar fi plecat cu tatal 2 saptamani?
Doamna PS, observ ca iar scuipati venin si confundati propriile dorinte cu realitatea. Daca sunt tati care atarna sa-si vada copii, bravo lor. E rusinos insa ca sunt foste care isi tin copilul la geam, il abuzeaza pentru ca nu suporta ca nu mai fac parte din viata fostului. Si cu cat jigniti mai mult cu atat aratati ca rana nu s-a vindecat. Indiferenta nu arata asa.