avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 263 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... stabilire salariu administratie publica ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

stabilire salariu administratie publica locala-01.07.2017 conform L 153/2017

Buna ziua.
Are cineva idee cum se stabilesc noile salarii din administratia publica locala incepand cu 01.07.2017.
As vrea sa fie o discutie sa vedem mai multe puncte de vedere.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 17:35, 17 Iulie 2017
Salariile de baza se vor stabili pentru functii, conform ierarhiei din lege, nu persoanelor. Adica toate persoanele incadrate, sa zicem, pe functia publica de inspector superior vor avea acelasi salariu de baza. Tot legea prevede ca, in lipsa sindicatelor, negocierea salariilor se face intre reprezentantii salariatilor si primar, urmand apoi initierea proiectului de hotarare care va fi supus Consiliului local psre dezbatere si aprobare.
Va multumesc! In concluzie pe langa cei 2 reprezentanti din partea sindicatului, poate participa la negocieri inca un reprezentant din partea celor care nu sunt in sindicat?
Dupa stabilirea salariului de baza, la acesta se aplica si sporurile salariale ale functionarului. Este vre-o problema daca in urma aplicarii sporurilor, salariatului ii revine un salariu net mai mare decat a viceprimarului?
Ultima modificare: Duminică, 9 Iulie 2017
Justitiarul711, utilizator
Legea nu prevede ca trebuiesc consultate atat organizatia sindicala reprezentativa, cat si reprezentantii salariatilor, prevede : ... " in urma consultarii organizatiei sindicale reprezentative la nivel de unitate sau, dupa caz, a reprezentantilor salariatilor". Eu inteleg ca daca exista sindicat reprezentativ, doar cu el se fac consultarile, nu ? In ceea ce priveste salariul, inteleg ca nivelul Venitului salarial nu poate fi mai mare decat indemnizatia viceprimarului, iar venitul salarial e definit la art. 7, lit. m) ( asimilabil cu brutul de acum ). Deci nu are cum sa obtina un venit net mai mare decat viceprimarul . Cred ca prin HCL se stabilesc salariile de baza la care, ulterior, se aplica sporurile . Dar ce facem cu functiile specifice , de ex. politistii locali ? Potrivit art. 28 cerem aviz de asimilare cu functii generale de la Ministerul Muncii, Ministerul Finantelor si ANFP ?
Pai la noi sunt putini in sindicat. Nr.celor care nu sunt afiliati la niciun sindicat e mai mare. In acest caz zic eu ca nu sindicatul ar trebui sa participe la negocieri, neavand unanimitate. Se stabileste grila reprezentand salariul brut, la care se adauga sporul de vechime, dupa caz sporul de conducere, stimulentul pentru cei de la impozite si taxe, apoi 12,5% sporul de registru electoral. Acesta inseamnand salariul de baza. Dupa, zic eu se adauga 15% sporul de antena. Sporul de dispozitiv si cel de confidentialitate oare intra la salariul brut sau la sporuri ulterioare ca si cel de antena? Daca stie cineva...rog sa ne spuna. Multumesc!
Sindicatul reprezentativ are o sentinta judecatoreasca in sensul asta, care constata ca e reprezentativ. Daca nu exista sindicat, salariatii ar trebui sa-si desemneze prin vot reprezentantii care vor participa la consultari .
Sporul de conditii vatamatoare nu cred ca se mai poate acorda acum, pana nu apar regulamentele-cadru prevazute la art. 23 .
Prin HCL stabilim acum salariile de baza, iar cand vor aparea regulamentele vom vedea in ce conditii se poate acorda sporul de 15%. Daca vor fi bani in buget nu cred ca va fi o problema sa-l acordam ulterior.

Alte discuții în legătură

Legea salarizarii nr.153/2017 cristina muntean cristina muntean Buna ziua. Cum se vor calcula salariile functionarilor publice si ale personalului contractual de la 1 iulie? Am vazut ca salariile vor fi stabilite de ... (vezi toată discuția)
Salarizare romica boss romica boss dupa noua lege a salarizarii,un secretat de primarie poate avea salariul mai mare ca al viceprimarului. (vezi toată discuția)
De la ce dată se va aplica art.23 din legea nr.153 /2017 ? oanaportar oanaportar Bună seara ! Vă rugăm frumos să ne lămuriți cu privire la următoarea situație: - dacă în cazul de față a fost publicat - - în Monitorul ... (vezi toată discuția)