Buna ziua. As dori sa imi explice cineva aceasta sentinta: Complet: Complet 2 Penal - AM
Tip solutie:
Solutia pe scurt: În temeiul disp. art. 335 alin.1 cp, cu aplic. art. art.61 alin.4 lit. c cp, condamnă pe inculpatul .......... , , la o pedeapsă de : 1 (un) an închisoare pentru savarsirea infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere(fp.19.11.2014). În temeiul disp. art.274 alin.1 c.p.p. obligă pe inculpat să plătească statului suma de 700 lei cheltuieli judiciare. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică astăzi , 4 iulie 2017.
Ok, am inteles. Astept sa vad ce se intampla. Ma rog ca la Curtea de Apel sa se dea o suspendare. Nu mi se pare normal ca pentru cativa metri condusi sa primesc 1 an. Daca eram beat sau pe un drum principal sau mai rau, daca omoram pe cineva intelegeam si eram perfect deacord cu decizia lor chiar le ceream personal mai multi ani, dar asa pentru 100 de metrii scrisi de politist in verbal care defapt erau 20-30 maxim nu pot accepta. Eventual ma ascund 6 ani decat sa fac puscarie pentru cativa metrii. Altii au fost prinsi beti de vre 3 ori fara permis si n'au mai ajuns acolo.
Buna ziua. Imi cer scuze,insa eu cred ca confundati cheltuielile judiciare cu amenda penala care nu au nicio legatura intre ele. Amenda penala este o pedeapsa, iar cheltuielile judiciare sunt cheltuielile pe care le face statul in dosarul penal. Cititi art 274 Cod Procedura Penala. Din cate vad exista art 61 prin care se stabileste o amenda. Din ce inteleg eu cred cred ca vi se comuta inchisoarea in zile de amenda penala care se calculeaza in functie de perioada primita ca inchisoare.