avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sentinta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sentinta

Buna ziua. As dori sa imi explice cineva aceasta sentinta: Complet: Complet 2 Penal - AM
Tip solutie:
Solutia pe scurt: În temeiul disp. art. 335 alin.1 cp, cu aplic. art. art.61 alin.4 lit. c cp, condamnă pe inculpatul .......... , , la o pedeapsă de : 1 (un) an închisoare pentru savarsirea infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere(fp.19.11.2014). În temeiul disp. art.274 alin.1 c.p.p. obligă pe inculpat să plătească statului suma de 700 lei cheltuieli judiciare. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică astăzi , 4 iulie 2017.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Iulie 2017
Admin, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acolo scrie ca in baza art 335 alin 1 cod penal CU APLICAREA art art. 61 alin 4 lit.c conadamna la 1 an de inchisoare (nu scrie cu executare) . Deci articolul 335 alin prevede cuantumul faptei de la un an la 5. Judecatorul a dat un an si a aplicat art. 61 transformand acel an in amenda penala al carei cuantum se calculeaza pe zile amenda conform art. 4 lit c. Simplu ca buna ziua. IN FAPT V-A DAT O AMENDA PENALA.
~ Conținut șters la cerere ~
Legal este asa cum am spus eu, amenda penala se poate aplica daca legea prevede pentru infractiunea savarsita pedeapsa amenzii sau in cazul in care amenda este prevazuta alternativ cu pedeapsa inchisorii si instanta opteaza pentru aplicarea pedepsei amenzii.
Mai exista si situatii(art. 62 alin. 1 c.p.) in care amenda insoteste pedeapsa inchisorii.
Nicio pedeapsă nu poate fi stabilită şi aplicată în afara limitelor generale ale acesteia, este principiu general in dreptul penal, judecatorul de la Oltenita s-a grabit, dar a facut-o in favoarea inculpatului pana la urma.

Alte discuții în legătură

Va rog sa_mi explicati si mie ce inseamna?aduce sau nu anularea permisului? si dac da ce pe durata? mihaidutu84 mihaidutu84 Ora estimata: 08:30 Complet: C5 (fost C 2B) - penal Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: În baza art. 85 alin. 1 din O.U.G. nr. 195/2002 privind ... (vezi toată discuția)
Condamnare fără acord de recunoaștere Lungu28 Lungu28 Ce înseamnă \"Condamnare fără acord de recunoaștere \" (vezi toată discuția)
Conducere sub influenta alcoolului sosoZup sosoZup Buna ziua! Urmeaza sa am procesul pe 19 februarie,a trecut aproape un an de la incident, mentionez ca nu a avut loc niciun accident. Am avut la alcoolemie de ... (vezi toată discuția)