avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu trei copii minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu trei copii minori

Buna ziua,
Suntem casatoriti de opt ani, avem trei copii minori superbi, dar noi nu mai putem forma un cuplu.
Stiu ca ideal ar fi sa mergem impreuna sa depunem actele si sa ne intelegem...Dar daca el nu este de acord si vrea sa imi faca zile negre, ce sanse sunt sa pierd copiii? Deocamdata eu sunt in concediul de ingrijire copil, iar in perioada dinainte tot el era cel care avea un salariu mai mare...
Vreau sa se termine cosmarul din casa noastra si sa isi vada fiecare de viata lui. Dar nu imi doresc sa platesc pentru asta cu copiii mei. Daca exista vreun risc, prefer sa raman aici, si sa ne chinuim reciproc...
As vrea sa merg sa incep procedura, dar mi-e teama.
As vrea sa ma ajutati din experienta dvs. si sa-mi spuneti la ce sa ma astept.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 10:31, 28 Septembrie 2009
In cazul unui astfel de divort in care sunt implicati 3 minori audierea in camera de consiliu va avea loc cu siguranta!B-)
Si , intr-adevar, asa cum a spus si V nu are cum sa fie o experienta placuta cand un judecator te descoase despre parintii tai, copil fiind!
In fine , unele lucruri nu se pot obtine in viata decat daca lupti! Iar linistea si fericirea dvs cred ca merita aceasta lupta!
Sigur ca instanta POATE audia si minorii sub 10 ani, insa legea nu obliga in acest sens. Cel putin teoretic exista sanse sa nu fie audiati; practic, ramane de vazut!
Corecta precizarea lui av.v,exista facultatea instantei de judecata de a audia minorii cu varste sub zece ani , in camera de consiliu, in cazuri nelimitativ prevazute de lege.

Ultima modificare: Duminică, 27 Septembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Pentru a divorta trebuie sa existe motive temeinice.
In practica au fost calificate ca motive de divort: parasirea nejustificata a domiciliului conjugal imputata paratului, adulterul, violenta, incompatibilitatea fiziologica, boala incurabila a unuia dintre soti ascunsa celuilalt sot la incheierea casatoriei, boala incurabila grava de care sufera unul dintre soti, necunoscuta celuilalt sot la incheierea casatoriei, facand imposibila coabitarea acestora, lipsa nejustificata a consimtamantului la raportul sexual, pedeapsa privativa de libertate a unuia dintre soti, destramarea vietii de familie din cauza unor manifestari imorale, separatia in fapt imputabila paratului.
Prin violenta se poate intelege: maltratare, abuz psihic, victimizare sexuala, neglijare materiala si afectiva, abandon, exploatare financiara.
Violenta poate fi psihologica: santaj, denigrare, umilire, ignorare, abandon, izolare.
Alta forma de violenta: va priveaza de mijloace si bunuri vitale.

Daca motivele dv nu se incadreaza intre cele enumerate mai sus poate ca ar trebui sa va mai ganditi...
Aveti, totusi, trei copii. Daca sotul se simte ignorat poate reactiona prin indiferenta afectiva (si nu numai)...
Daca nu e violent si / sau nu face scandal poate nu se impune divortul. Mai mult decat sigur ca si el isi iubeste copiii dar ca barbat se simte ignorat. Nu e deloc usor sa cresteti trei copii si sa ramaneti cuplul ideal.
Va doresc intelepciune. Numai dv stiti care este problema. Divortul, insa, ar putea fi urat daca el nu e de acord. Dintre cei trei copii cel putin unul ar putea fi incredintat tatalui...
Bineinteles ca exista motive temeinice pt care imi doresc acest divort.Cu trei copii in casa nu se pune problema divortului ca distractie.
Problema este ca abuzul psihic si fizic este foarte greu de demonstrat daca eu m-am izolat si am ascuns realitatea pt binele copiilor. Dar, de ce imi era frica nu am scapat.Copiii au inceput sa vada realitatea.Cel mare are aproape 6 ani si am impresia ca intelege mai multe decat spune.Surprind momente din casa pe care eu ma stradui sa le ascund, povestite prietenilor in parc. Au inceput sa apara intrebari de genul: De ce nu vrea sa stea cu noi si pleaca de acasa, nu ne mai iubeste? Dar se intoarce? Dar l-am suparat noi?S-a suparat ca nu m-am imbracat repede, nu-i asa, de aceea a plecat...
Stiu ca oricat m-as chinui va fi din ce in ce mai greu sa raspund unor astfel de intrebari si situatii.
Am tacut pana acum pt ca stiu cat de importanta este o familie si credeti-ma ca nu imi este usor sa iau aceasta hotarare. Daca aveam de ales, nu stateam nici o clipa pe ganduri.
Imi doresc o despartire amiabila, inca mai sper la ea, sper ca el sa se razgandeasca, imi doresc ca micutii sa nu fie despartiti pt ca sunt f uniti, iar toata nebunia asta sa nu dureze f mult pentru ca ei sa o simta cat mai putin.
Recunosc ca este un tata minunat si nu vreau in nici un chip sa- l despart de copii.Vreau sa se implice in cresterea lor si sa le fie alaturi. Dar atmosfera acum este de nesuportat. Nu vreau sa ma mai ascund ca este el nervos sau sa tremur cand aud cheia in usa. Vreau un mediu linistit, in care ei sa doarma linistiti, zambind.

Va multumesc mult pt raspunsuri!

Alte discuții în legătură

Divort cu impotrivirea partenerului ContSters195759 ContSters195759 buna ziua,va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns,vreau sa divortez avand doi copii minori o fetita de un an si 3 luni si un baietel de 10 ani.Din anumite ... (vezi toată discuția)
Divort dima_iuliana dima_iuliana Buna seara! O prietena a mamei mele se afla intr-o situatie delicata.Acum 3 ani a plecat la munca in Italia din cauza saraciei lucii in care traia,cu acordul ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor danut.cheptanaru danut.cheptanaru in cat timp pot sa divortez daca suntem de acord amindoi cu desfacerea casatoriei si cu incredintarea minorului mie ,care este procedura de urmat.multumesc (vezi toată discuția)