avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Uscatorie inchiriata???
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Uscatorie inchiriata???

Buna ziua.
Locuiesc la parter, unde sunt inca 2 apartamente precum si o camera cu destinatie uscatorie. Problema e ca acea camera este folosita de catre o SC in baza unui "contract de inchiriere" din 1996 cu Asociatia de locatari, contract care este incheiat pe termen nelimitat, fara specificarea vreunui pret, cu obligatii in sarcina SC, de plata a chelt comune, intretinere "pe cat posibil" subsolului si de zugravire a casei scarii, o data pe an, "in functie de necesitate".
Se precizeaza in contract ca Asociatia se angajeaza sa lase in posesie exclusiva si sa nu il tulbure, nici in caz de schimbare a Comitetului Asociatiei, avand un tabel cu consimtamantul locatarilor de la nivelul anului 1996.
Nu stiu la momentul actual daca SC se mai bucura de "sustinerea" presedintelui, administratorului, sau Ad. Gen , insa in mod cert respectivul "contract" este anulabil in instanta.
Precizez ca respectiva SC foloseste acel spatiu ca depozitare, nu cred ca e declarat la Registrul Comertului ca punct de lucru, Iar eu nu ma invecinez direct (pereti) cu acest spatiu.
Ideea e ce modalitati am de a actiona in instanta pentru anularea respectivului contract si evacuarea SC, daca nu ma bucur de sprijin din partea staff ului? Sau ce varianta am ca acel spatiu sa revina locatarilor cu destinatia sa originala?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: marius cioca , utilizator 20:24, 3 Octombrie 2009
1.contractul de cesionare se anuleaza unilateral.
2. scopul spatiilor comune nu pot fi schimbate cu acordul a jumatate plus 1
3.vecinii direct afectati sunt toti cei care locuiesc pe aceiasi scara si care au in proprietate acel spatiu.
proprietaru a scris:

1.contractul de cesionare se anuleaza unilateral.
2. scopul spatiilor comune nu pot fi schimbate cu acordul a jumatate plus 1
3.vecinii direct afectati sunt toti cei care locuiesc pe aceiasi scara si care au in proprietate acel spatiu.

Pentru punctul 2 si 3 din raspunsul Dv va dau un citat: poate recunoasteti si legea:

Art. 39. - Proprietatea comuna poate fi utilizata de catre terti, persoane fizice sau juridice, de drept public ori de drept privat, numai cu acordul majoritatii proprietarilor membri ai asociatiei si al proprietarilor direct afectati de vecinatate, in baza unui contract de inchiriere, de folosinta sau de concesiune.

Ultima modificare: Marți, 29 Septembrie 2009
elga50, moderator
proprietaru s- a referir la schimbarea de destinatie( "scopul") care de fapt nu este subiectul de fata.
Ambele conditii trebuie indeplinite, adica : majoritatea care sa- i includa obligatoriu pe cei direct afectati.
Cei direct afectati inseamna sa fie pe acelasi palier, sau sa aiba perete/plafon/tavan comun? Ca daca e ok sa fiu pe acelasi palier, e ok. Daca tre sa ai perete comun, atunci e o problema.
Toti de pe palier....toti sunt "direct afectati".

Alte discuții în legătură

Achizitionare uscator scara bloc etaj 4 aurel1234 aurel1234 Buna seara. As vrea sa achizitionez uscatorul de pe scara blocului de la etajul 4 unde locuiesc Am inteles ca trebuie sa fie toti locatarii blocului de acord. ... (vezi toată discuția)
Concesionare uscatorie Lochness Lochness Locuiesc la etajul 4 al unui imobil si vreau sa concesionez uscatoria cu care sunt vecin. Am stranse semnaturi de la majoritatea vecinilor inclusiv de la cei ... (vezi toată discuția)
Inchiriere uscatorie parter steldana steldana Locuiesc la parterul unui bloc la care s-a desfiintat asociatia de proprietari acum un an de zile. Spatiul unde asociatia isi desfasura activitatea era o fosta ... (vezi toată discuția)