avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... denunt calomnios
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

denunt calomnios

Buna ziua .Acum 1 an o persoana m-a reclamat pentru luare de mita(speta:a trecut pe rosu i-a fost retinut permisul . Persoana ,in plangere a sustinut ca a trecut pe galben ,si ca i-as fi pretins o suma de bani sa nu ramana fara permis).M-a reclamat la DGA si dupa 5 luni am primit NUP.In rezolutia de NUP,procuroarea constata ca fapta nu exista(pretinderea de bani),ba mai mult din probele administrate constata ca reclamantul a trecut la culoarea rosie a semaforului. Mai mult persoana a facut in paralel cu plangerea penala ,contestatie impotriva P.V. sustinand la fel , ca a trecut la culoarea galbena a semaforului.Instanta i-a respins plangerea pe motiv ca din probele administrate rezulta ca a trcut la culoarea rosie.Problema e ca pe latura civila.la contestatie,petentul a adus un martor care a declarat ca a trecut in urma reclamantului la culoarea galbena ,si a carui declaratie nu a fost retinuta la dosar,martor care nu a fost adus si la DGA pentru a fi audiat. Am facut plangere penala pentru denunt calomnios si pentru instigare la marturie mincinoasa.NU am facut si impotriva martorului ,astept ca procurorul sa se autosesizeze in privinta lui. Avand in vedere aspectele prezentate care sunt sansele sa obtin inceperea UP si trimiterea in judecata a celui care m-a reclamat?
am expus cele doua demersuri ale reclamantului(plangere penala si contraventionala) pt a oferi o imagine de ansamblu a spetei,din care ar trebui sa reiasa modul in care o persoana incearca sa scape nepedepsit de lege.Daca faptul ca a sustinut in fata unui procuror, respectiv judecator aspecte care s-au dovedit a fi nereale(a trecut la culoarea galbena),nu inseamna mare lucru ,coroborat cu acuzatiile impotriva mea, atunci s-ar putea sa aveti dreptate ,sa am sanse minime de reusita.Totusi ,sunt dispus sa uzez de toate caile legale pentru a obtine o solutie favorabila. Va multumesc tuturor celor care au dat atentie post-ului meu.
Intentia noastra nu a fost de a va opri din demersuri ci sa nu credeti ca parchetul sau, dupa caz, instanta ar fi corupte.
Se mai poate ca omul sa fie ferm convins ca a trecut pe galben si ca ati gresit dvs.
Daca el a vazut galben si imediat s-a schimbat semaforul nu ar fi de rea-credinta.E posibil ca aici sa existe o problema, insa in acest caz amandoi ati avea dreptate, caz in care niciunul nu a gresit.
Sunt multe cazuri in care il prinde pe sofer exact pe rosu dar el a plecat pe galben.
Intr-o atarea situatie, se poate spune ca, fiecare si-a aparat drepturile si interesele asa cum a considerat ca ar fi drept.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuzatia de luare de mita eugeug eugeug daca de ex 1,,2,4,....20 de persoane te acuza ca ai pretins ceva sau ca ti-au dat ceva dar nu au nicio dovada decat cuvantul lor este luata in considerare? (vezi toată discuția)
Denunt calomnios papy2oo6 papy2oo6 De curand am o problema serioasa la serviciu si mai exact banuiesc un coleg ca, dorind sa faca rau unui alt coleg, probabil si mie totodata, a mers la organele ... (vezi toată discuția)
Denuntarea calomnioasa floring64 floring64 Vă rog să-mi spuneţi daca pot fi acuzat de denunţare calomnioasă în următoarele împrejurări: Împreună cu 2 prieteni am făcut o reclamaţie \"la ... (vezi toată discuția)