avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1176 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzarea unei jumatati dintr-un apartament ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzarea unei jumatati dintr-un apartament coproprietarului

Mama si cu mine avem impreuna cu cota parte 50% fiecare un apartament cu 3 camere, in urma succesiunii facute dupa decesul tatalui meu. Acum, ea ar vrea sa-mi vanda jumatatea ei, si as vrea sa inteleg cum vor decurge lucrurile
Mentionez ca nu avem o relatie prea buna. Cand a facut succesiunea m-a chemat la ultima infatisare doar sa semnez, si a venit cu 2 martori care au declarat ca celalalt apartament, in care locuieste ea, a fost cumparat fara ca tata sa contribuie ( ei fiind casatoriti). Cand a cumparat acel apartament, a vandut garsoniera in care locuia tata (cumparata din banii mosteniti in urma mamei lui) si l-a adus cu mine in cel de 3 camere. Tata a murit in 2003 si atunci a fost facuta si succesiunea. Am semnat, ce puteam sa fac???? Poate doar sa nu accept succesiunea asa, dar m-am gandit.... e mama, totusi.
Apartamentul a fost mai mult inchiriat, eu locuind in alta parte cu sotul si copilul. Dar acum i-am zis ca nu mai vreau sa fie inchiriat pentru ca o data pe saptamana vin si stau seara acolo. Locuiesc departe de serviciu si ca sa nu intarzii vin de seara in Bucuresti pentru tura de zi. Pentru ca nu mai are bani din chirie, s-a gandit sa-mi ceara mie jumatate de chirie. Eu i-am zis ca nu vreau asa, a zis ca ma da in judecata. Ma rog, i-am zis si eu cate mi-a facut, si m-a facut sa sufar mult. Oricum i-am zis ca decat la judecata, mai bine imi face contract de vanzare cumparare pe jumatate de apartament. Oricum de la ea ma astept la ce-i mai rau. Adica, daca poate, are ocazia, ma va chinui mult si bine. I-am spus si ei, la ea banul conteaza, nimic altceva. Cand am fost buna de folosit, am fost buna, cand n-a mai putut sa ma foloseasca, nu mai eram buna.
Cum va fi evaluat apartamentul, la ce pret? Ce pot face eu ca sa ma apar? Ea cred ca deja s-a informat, stie ce sa faca. E o persoana calculata, intotdeauna are cartile aranjate. Oare trebuia sa o las sa ma dea in judecata? Am ajuns sa ma intreb ce rau imi va mai face.....
Apare si apartamentul de doua camere in succesiune ca "nota"

NOTA
Conform declaratiei mostenitoarei (eu nu am dat nici o declaratie sau poate am semnat in ziua aceea ca sa fie legal acoperit notarul- v-am spus pana in ziua aia eu nu am intrat in notariat) si a sotiei defunctului si asa cum razulta din probele dosarului succesoral apartamentul din strada.... compus din doua camere si dependinte, dobandit in timpul casatoriei defunctului cu sotia, in baza contractului de vanzare cumparare..... a fost platit din mijloacele proprii ale sotiei pe timpul cat cei doi soti erau despartiti in fapt inca din anul 1995, astfel ca nu face parte din masa succesorala, fiind bunul propriu al sotiei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Octombrie 2017
AndreeaMarc, utilizator
Deci.. acelui apartament i-ati pus cruce, e bunul mamei si punct. Daca il va mai avea la data decesuslui ei, il mosteniti dvs,. Nu va mai ganditi totusi la el, ca ar putea sa il vanda.
Nu vad la ce sa renuntati , cat e al mamei propriu, cred ca ati inteles gresit.
In ce priveste cel de 3 camere, puteti face partajul, ea vrea sa va cedeze partea pt 15 mii de euro. Daca nu ii aveti, nu o sa vi-l dea. Inteleg ca ea chiar vrea banii aia.
Atunci de ce trebuie sa semnez iesirea din indiviziune la cel de doua camere? Mi-a zis ca trebuie pentru ca e trecut si pe numele tatalui meu, deci nu poate face partajul pana nu semnez eu.
Nu se poate face doar vanzare-cumparare la cel de 3 camere fara iesirea totala din indiviziune?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare fara acord si nedeclarare bunuri la succesiune. StelaP StelaP De pe urma mamei mele decedata in Februarie 2009 am ramas 3 mostenitori. Doi copii si sotul. Din ziua in care am fost anuntata ca mama a murit ( locuiesc in ... (vezi toată discuția)
Transmitere jumătate din proprietate de la unul dintre parinti Czikaalexandra98 Czikaalexandra98 Buna seara! Se poate ca mama sa imi treaca la nume 50% din imobil, fără ca tata sa fie de acord, sau fără a sti de asta? Tin sa menționez ca e pe numele ... (vezi toată discuția)
Situatie incurcata ema55 ema55 Buna seara! Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat competent. Cazul meu este urmatorul. Parintii mei aveau in localitatea X un teren de 1545 m2. Eu am inca ... (vezi toată discuția)