Eu n-as fi de acord cu acest punct de vedere.
Situatia descrisa de dv. referitoare la C.muncii ilustreaza numai o parte a corpului de posibili pensionari si anume aceea care a lucrat pe CIM-uri.
Dar iata care sunt conditiile pentru pensionare in general, insemnand istoric vechimea in munca:
A.Persoanele care au realizat un stagiu de cotizare cu cel puţin 8 ani mai mare decât stagiul complet de cotizare prevăzut de lege, pot solicita pensia anticipată cu cel mult 5 ani înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare.
Deci daca am cotizat,
indiferent cum atatia ani incat sa totalizez un stagiu, pot sa ma pensionez. Deci si daca am lucrat sub contract de mandat.
Si conditiile pentru pensie anticipata se refera tot la o perioada de cotizare, nu impune un anume fel de contract.
pensionarul, beneficiar al unei pensii anticipate se regăseşte în una dintre situaţiile prevăzute la art. 6 alin. (1) pct. I, II sau IV, cu excepţia consilierilor locali sau judeţeni;
....................
II.persoanele care îşi desfăşoară activitatea în funcţii elective sau care sunt numite în cadrul autorităţii executive, legislative ori judecătoreşti, pe durata mandatului, precum şi membrii cooperatori dintr-o organizaţie a cooperaţiei meşteşugăreşti, ale căror drepturi şi obligaţii sunt asimilate, în condiţiile prezentei legi, cu ale persoanelor prevăzute la pct. I;