avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contractul de mandat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contractul de mandat

Ce presupune incheierea acestui tip de contract ? Durata , conditiile precum si drepturile si obligatiile ce deriva din acest contract precum si platile fiscale datorate?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:12, 15 August 2017
Cred ca nu ati inteles destul de bine mesajul meu ... cunosc destul de bine ce postez si nu am de gand sa fac o polemica inutila.

Discutia se purta pe vechimea in munca si nu pe conditii de pensionare ..

Da ! Vad ca intrebarea mea suscita numeroase raspunsuri si contradictii ? Asta pentru ca nu am gasit inca o persoana care sa spuna concret cu date din lege si nu dupa interpretari juridice ce suscita acest contract de mandat exercitat de presedinte ? Are tot ce presupune cu inregistrare si plati la zi catre finante dar din punct de vedere al vechimii in munca (si nu al conditiilor de munca ) ce anume poate face pentru a dovedi ca a lucrat si catre cine sa se adreseze pentru a-i elibera documentele pe care apoi sa le poata trimite catre casa de pensii pentru a fi luate sau nu in considerare ! Pentru a fi luate in calcul trebuie sa fie eliberate de catre cineva tot din administratia statului...dar de catre cine ? Ce ar trebui sa cuprinda acest document si cum arata ? Daca stie cineva care are o situatie similara si a reusit sa o rezolve rog sa primesc un raspuns ! O zi buna si numai de bine celor care ati raspuns ...indiferent cum pentru ca din mai multe pareri poate reusim sa rezolvam odata acest contract de mandat !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca ati fi citit mai bine raspunsurile primite ati fi observat si textele de lege.

Referitor la vechimea in munca
si nu la stagiu de cotizare va redau textul art.16 alin.5 din Codul Muncii :
(5) Munca prestată în temeiul unui contract individual de muncă constituie vechime în muncă.

Asadar, textul de lege nu indica activitatea desfasurata in baza unui contract de mandat ca fiind vechime in munca.

Pentru pensie - stagiu de cotizare - cel mai bine intrebati la Casa de Pensii, raportandu-va la textul art.3 din Legea 263/2010. Astfel:

art.3
(1) În înțelesul prezentei legi, termenii și expresiile de mai jos au următoarele semnificații:
....
p) stagiu de cotizare - perioada de timp pentru care s-au datorat contribuții de asigurări sociale la sistemul public de pensii, precum și cea pentru care asigurații cu declarație individuală de asigurare sau contract de asigurare socială au datorat și plătit contribuții de asigurări sociale la sistemul public de pensii;
.....

Vedeti si aceste discutii
www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Marți, 15 August 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii salariale neplatite de angajator 22.08.2009 22.08.2009 Doresc si eu un raspuns la problema mea : Urmeaza sa ma pensionez iar firma unde lucrez nu a virat contributiile la stat, o sa intimpin probleme la ... (vezi toată discuția)
Problema vechime in munca!! VALI_M VALI_M As dori sa lamuresc o problema in ceea ce priveste stabilirea vechimii in munca. Lucrez in sistemul bugetar, inainte de a fi angajat la stat am avut incheiat ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca cris_nedelcovici cris_nedelcovici Buna ziua, Timp de un an de zile am functionat ca PFA cu contract de prestari servicii. Am platit toate \\"darile \\" la stat (asigurari sociale, de ... (vezi toată discuția)