avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiune.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiune.

B(sotul), casatorit cu A(sotia), primeste acuma 50 de ani prin testament de la parintii lui(lui B) o casa. Intre timp B moare, dar A se recasatoreste cu C(noul sot), si intre timp mor si acestia 2 din urma, neavand nici un copil. Pe numele lui A ramanad un Titlu de proprietate de la legea 18 pentru teren. Sotii B si A au 2 copii, iar in ziua de azi acestia se hotarasc sa deschida succesiunea.
Acte de proprietate pe numele lui A si B nu sunt pe casa si trebuie facuta prin uzicapiunea de 30 de ani. Sau se face uzucapiunea numai pe numele lui B si dupa aceasta se desface mostenirea de pe A si B, adica si casa cu actele de proprietate (hotararea judecatoreasca) si titlul de proprietate pe teren, sau se face uzucapiune pe numele sotilor A si B.
Casa din testament este bun propriu. Copii celor doi deschid mostenirea.
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 12:00, 3 Octombrie 2009
ma scuzati, era vorba de calitate procesuala pasiva ( adevaratul propietar ), adica B
pai daca singura spuneti ca testamentul nu e in regula in sensul ca e doar un inceput de proba scrisa ..deci nu e un titlu de proprietate...daca A si B au posedat macar un an si cereti jonctiunea posesiilor ii puneti pe amandoi...e destul de dificil ,
sa ma pronunt fara sa vad ce acte aveti...mai ales ca e vorba de uzucapine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune? Gheorgheni Alina G Gheorgheni Alina G In cazul in care nu exista niciun fel de acte de proprietate pe un teren, acesta mostenindu-se din tata in fiu cum era pe vremuri, ce fel de actiune ar trebui ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune pe decretul lege 115/1938 ana*maria ana*maria Buna ziua, ce conditii trebuie sa indeplinim ca sa invocam uzucapiunea pe DL. 115/1938? Aici opereaza jonctiunea posesiilor? Va rog. Multumesc (vezi toată discuția)
Uzucapiune - jonctiunea posesiilor cu antecesori in viata nyusziful nyusziful Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea chestiune: in anul 1982 prin chitanta de mana, parintii mei au cumparat o casa cu terenul aferent, pe care o ... (vezi toată discuția)