avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cercetare disciplinara in perioada de preaviz al ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cercetare disciplinara in perioada de preaviz al Concediere colectiva

Buna ziua,

Am si eu o intrebare, va rog frumos. Sunt angajat, la o firma mai mare, si am primit acum o saptamana decizia de concediere colectiva (cu art. 65 etc) .

Contractul urmand sa expire in termenul de 20 de zile lucratoare. Acum mai am 7 zile din aceasta perioada si am primit un comunicat de cercetare disciplinara, solicitand prezenta mea la o sedinta.

Am citit in mare despre cercetarea disciplinara, si ce sanctiuni se pot face, intrebarea mea este urmatoarea :

Care este movitul pentru care se mai efectueaza aceasta cercetare disciplinara avand in vedere ca in urmatoarele zile imi inceta oricum contractul de munca ?
(nu am atacat decizia in instanta).

Singurul motiv pe care il vad ar fi sa scape fara a imi oferi salariu compensator potrivit CCM ?

Avand in vedere ca urmeaza sa imi inceteze contractul de munca oricum, ce altceva ar putea sa mai decida angajatorul in defavoarea mea ?

Mentionez ca nu am functie de conducere, si motivele cercetari sunt absolut nefondate, dar si asa doresc sa scap de angajator, nu mai vreau sa am de a face cu ei.

Va multumesc mult pentru timpul acordat si pentru orice informatie,
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 09:05, 4 Octombrie 2009
Si cu aceasta ocazie, rog colegii de pe acest site, daca au o hotarare judecatoreasca in care se prevede ca termenul de 5 zile lucratoare este un termen imperativ, iar nerespectarea lui a dus la anularea unei decizii de concediere, rog din suflet sa ma ajute si pe mine.


Subscriu si eu la aceasta rugaminte :">
motivul cercetarii il aflati cand va prezentati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariat pe srl-d bob02008 bob02008 Buna ziua, am un SRL-D de 5 luni deschis cu activitate, in cadrul societatii am 3 angajati, insa unul dintre ei numai isi indeplineste atributiunile, insa ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract de munca disciplinar dragomir_andreea20 dragomir_andreea20 Buna ziua Sunt angajata la o societate acum cateva zile eu impreuna cu o colega am primit o convocare sa ne prezentam la ora de in ziua respectiva in biroul ... (vezi toată discuția)
Concediere disciplinara alexa_axy alexa_axy Buna ziua, Ma puteti ajuta cumva cu o problema legata de [b]concedierea disciplinara[/b]? Eventimentele au fost urmatoarele: -unul din manageri a avut o ... (vezi toată discuția)