avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Anulare Casatorie!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Anulare Casatorie!

Buna ziua!! Tatal meu a descoperit ca este bolnav de cancer si numai are mult de trait, s-a casatorit cu o femeie care este cu 15 ani mai tanara iar la o saptamana de la casatorie tatal meu a decedat. Casatoria s-a oficializat acasa la el. Vreau sa specific ca tatal meu arata foarte rau, am dovada poze, numai vorbea, numai era lucid, era macinat de boala,bolnav de hapatita. Intrebarea mea este, pot depune acte la primarie pt desfacerea casatoriei??? Sa anulez aceasta casatorie deoarece eu cred ca nu a fost facuta in conditii bune??! Medicul care a eliberat adeverinta ca este sanatos stia situatia lui?? Va rog sa ma ajutati cu un raspuns!!! Multumesc si va doresc o zi buna!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca era atat de bolnav si mai ales daca avea o boala de ficat (ciroza, in speta, banuiesc) trebuie vazute analizele, in special bilirubina care, peste un anumit nivel, altereaza discernamantul si, in consecinta, si consimtamantul. Stiu caz de testament facut cu 1 luna inainte de deces anulat pe acest considerent. Bolnavul avea 38 de ani si notarul nu si-a pus problema discernamantului desi omul era in scaun cu rotile ...
Ar mai fi de invocat si lipsa de interes in incheierea casatoriei, in sensul ca o casatorie nu se incheie pe considerente de ereditate ... dar nu stiu cat de multa importanta/greutate ar avea.
Ultima modificare: Marți, 15 August 2017
Irina Pricop, Consilier juridic
Cred ca in acest caz e mai usor de atacat succesiunea decat casatoria!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
asaofi a scris:

Cred ca in acest caz e mai usor de atacat succesiunea decat casatoria!

zic sa nu va mai pronuntati cata vreme nu sunteti de meserie si nu aveti habar despre ce este vorba; mai rau bagati omul in ceata; succesiunea nu se poate "ataca" decat in desene animate, poate;
fiecare succesionar poate ataca dreptul la succesiune al altuia. de maniera absoluta sau relativa. despre succesul actiunii...e alta poveste.
zoya, din sfatul dvoastra ce sa se priceapa? vbiti de testamente....
clar, puteti? sa atace casatoria sau ce anume? sau sa considere ca...asa e viatza?
Ultima modificare: Miercuri, 16 August 2017
asaofi, utilizator
Colega i-a spus cum sta situatia. Noi nu vorbimaici de durata casniciei, caci, legal, nu conteaza. Nu stiu cine i-o fi fost la cununie, daca au fost si alti mostenitori prezenti, caci se punea problema cum si de ce nu au observat... nu ii putem recomanda sa faca o actiune anume, caci nu stim,l din ce ne-a spus doar ii dam cateva idei.

Va rog sa fiti mai putin agresiv in formularea ideilor, multumesc.

Alte discuții în legătură

Atacarea in instanta a unui testament obtinut in baza unor declaratii de renuntare la succesiune a unor bolnave psihice cu certificate de la spitalul 9 Maxim Elena Camelia Maxim Elena Camelia Buna ziua, Va supun atentiei urmatoarea speta, 2 fete bolnave psihic cu boli mintale ca \" schizofrenie\" si \" debilitate psihica\", dublata si cu consumul ... (vezi toată discuția)
Cine are dreptul la un bun dobandit prin mostenire de o persoana casatorita dupa decesul acesteia cmary cmary Intr-un certificat de mostenitor sunt doua persoane :sotia decedatului si fiica acestora (casatorita ). Daca fiica decedeaza in timpul casatoriei din care a ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire sotie supravietuitoare magda popescu magda popescu Buna ziua! X a cumparat un teren pe numele lui, la decesul lui s-a facut succesiune, unii au renuntat si au ramas mostenitoare 2 fiice. Ambele casatorite in ... (vezi toată discuția)