Buna ziua!! Tatal meu a descoperit ca este bolnav de cancer si numai are mult de trait, s-a casatorit cu o femeie care este cu 15 ani mai tanara iar la o saptamana de la casatorie tatal meu a decedat. Casatoria s-a oficializat acasa la el. Vreau sa specific ca tatal meu arata foarte rau, am dovada poze, numai vorbea, numai era lucid, era macinat de boala,bolnav de hapatita. Intrebarea mea este, pot depune acte la primarie pt desfacerea casatoriei??? Sa anulez aceasta casatorie deoarece eu cred ca nu a fost facuta in conditii bune??! Medicul care a eliberat adeverinta ca este sanatos stia situatia lui?? Va rog sa ma ajutati cu un raspuns!!! Multumesc si va doresc o zi buna!
claudia25, da, a dat spaga.
femeia tatalui meu a spaguit politia, se pare.
totul e spaga in aceasta tara, si legi care sa favorizeze spaga, bineinteles.
infractorul castiga intotdeauna, pentru ca el este cel care da spaga, fiind cel vinovat.
cei cinstiti pierd, din moment ce nu pot da spaga, de teama ca vor fi acuzati ca mint.
cat despre documente, si eu am din spitalul militar o gramada de documente unde scrie negru pe alb ca tata e terminat. chem politia sa il scoata de la ea din casa, iar politia spune ca el "se simte bine acolo" si pleaca.
o tara in care iti este frica sa traiesti. daca stiam mai din timp aceste amanunte, mi-as fi dat mai mult interesul ca sa plec de aici, dar acum, la varsta pe care o am, e greu sa ma mai primeasca cineva la munca in vest.
cat despre tatal meu care face figurile astea cu mine, am si eu ceva sa il intreb: de ce a facut copil? ca sa-si bata joc de el?
daca tata imi ataca actul de v-c cu uzufruct, se va trezi in instanta, acuzat chiar de cate mine, si nu ca e bolnav, ca hau, ca bau, ci pentru ca depune marturie mincinoasa. nu ca as castiga, ca cel cinstit intotdeauna pierde, dar ca sa vada si el cum e sa fii atacat, ca de 8 luni eu l-am salvat si l-am ingrijit, iar el a fugit inapoi la amanta care i-a dat in cap si ma ameninta ca "nu imi va lasa nimic". penibil!
Doamna, noi nu dezbatem aici aspectul moral al chestiunii. Ca profesionist, nu este etic sa indemn clientul la promovarea unor actiuni pe care stiu ca nu are nici o sansa sa le castige. Povestea dvs. mi-o amintesc insa nu o voi comenta aici. Repet, mijloc de anulare a casatoriei nu exista iar considerentele invocate de dvs. aici nu sunt de natura a anula drepturile succesorale ale sotiei supravietuitoare chiar daca cei doi ar fi fost casatoriti 1 minut.
Oamenii aleg: traiesc in pace cu 1/4 din marea avere mai pitin sau traiesc in razboi si pierd si patrimea disputata si timp si nervi si alti bani pe langa.
După câte văd, unii își închipuie că dreptul la moștenire al soțului supravietuitor ar depinde de numărul de nopți (după cum se exprimă mai sus utilizatorul jlvera). Pe bune!? Cu asemenea idei s-ar putea să se apuce unii de ținut contabilitatea. Și deja mă umflă râsul imagnându-mi o coloana în excel cu titlul: nopți din ultimile „două anotimpuri bune”, vorba unui amic aflat pe sfârșit de toamnă a vieții.
„Sotul supravietuitor îl moștenește pe soțul decedat dacă, la data deschiderii moștenirii, nu exista o hotarăre de divorț definitivă”. (art. 970 C. civ). Asta, pe înțelesul tuturor, înseamnă să (mai) aibă calitatea de SOȚ și să fi rămas pe lumea aceasta în clipa plecării celuilalt soț pe lumea ailaltă. Alte condiții de timp și ... poziții nu sunt cerute de lege.
Iar ideea absurdă potrivit căreia soțul supraviețuitor ar trebui să moștenească doar din bunurile „făcute în timpul căsătoriei” este a celor ce uită că și ei sunt chemați la moștenire tot datorită unei calități - aceea de rudă cu mortul: fiu, fiică, nepot etc. Și nu fiindcă ar fi contribuit cu ceva la dobândirea averii celui decedat. La o adică, tot mortul depuse oarece efort întru concepere. Și nici în acest caz nu ne înteresează cam după câte nopți.
Pe speță: Pentru o acțiune în anulare nu aveți calitate procesuală. Pentru o acțiune în nulitate, pare că ar exista vreo două motive. Niciunul nu are legătură cu poveștile de viață pe care și le scrie fiecare pe aici. Ce înseamnă „s-au cununat acasă”? Veniră și popa și primarul? Și ar fi bine de știut că nu-i destul a obține nulitatea. Efectele hotărârii depind de buna sau de reaua credință la încheierea căsătoriei. (art. 304 c.civ)