avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Anulare Casatorie!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Anulare Casatorie!

Buna ziua!! Tatal meu a descoperit ca este bolnav de cancer si numai are mult de trait, s-a casatorit cu o femeie care este cu 15 ani mai tanara iar la o saptamana de la casatorie tatal meu a decedat. Casatoria s-a oficializat acasa la el. Vreau sa specific ca tatal meu arata foarte rau, am dovada poze, numai vorbea, numai era lucid, era macinat de boala,bolnav de hapatita. Intrebarea mea este, pot depune acte la primarie pt desfacerea casatoriei??? Sa anulez aceasta casatorie deoarece eu cred ca nu a fost facuta in conditii bune??! Medicul care a eliberat adeverinta ca este sanatos stia situatia lui?? Va rog sa ma ajutati cu un raspuns!!! Multumesc si va doresc o zi buna!
Avlil, totusi, ce sa faca userul, daca se poate un sfat, va rog? Adica:
1. acceptare situatie cu pierdere 1/4
2. atacare casatorie
3. atacare succesiune

[Nu stiti bine]
Ultima modificare: Joi, 17 August 2017
Admin, administrator
Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,
Anularea sau constatarea nulitatii acelei casatorii se poate face doar in instanta.
Din cele expuse de dumneavoastra nu reusesc sa decelez daca exista un motiv de nulitate absoluta dar MA INDOIESC!
In aceste conditii raspunsul este EVIDENT NU!
[/quo
Multumesc frumos pt raspuns, motivele sunt ca a abuzat de tatal meu cand el era intr-o pre-coma iar timp de 10 ani cat a stat cu el nu s-a casatorit!
Trebuia sa se casatoreasca cu tatal meu in decursul celor 10 ani care au fost impreuna nu in momentul cand acesta era pe " patul de moarte" . S-a cununat acasa, unul din martori a fost bunica mea bolnava de Alhaizmer acesta este motivul care ma face sa fiu rea si sa atac
Doamna, cand trebuia sa faca ceva sau altceva un om, decide el. E viata lui, e decizia lui. Au stat 10 ani impreuna, nu l-a cunoscut cu 15 zile inainte de casatorie, nu?
Inca odata, nu cunosc modalitatea incheierii casatoriei.

Asaofi, nu cititi bine mesajele: am spus clar ca nu ii putem recomanda o actiune sau alta asa, din cateva vorbe scurte.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai poate tocmai de aceea s-au casatorit in ultimul moment, dupa ce au stat 10 ani impreuna. S-au gandit oamenii ca dvs sau alte rude le vor face probleme. Vi se pare normal ca dupa 10 ani sa se trezeasca femeia in strada? Ca dupa felul in care puneti dvs problema, reiese ca ati fi in stare de asa ceva. Eu cu argumentul asta m-as apara in fata instantei de judecata, daca s-ar ajunge acolo.
Ultima modificare: Joi, 17 August 2017
An6ra46, utilizator

Alte discuții în legătură

Atacarea in instanta a unui testament obtinut in baza unor declaratii de renuntare la succesiune a unor bolnave psihice cu certificate de la spitalul 9 Maxim Elena Camelia Maxim Elena Camelia Buna ziua, Va supun atentiei urmatoarea speta, 2 fete bolnave psihic cu boli mintale ca \" schizofrenie\" si \" debilitate psihica\", dublata si cu consumul ... (vezi toată discuția)
Cine are dreptul la un bun dobandit prin mostenire de o persoana casatorita dupa decesul acesteia cmary cmary Intr-un certificat de mostenitor sunt doua persoane :sotia decedatului si fiica acestora (casatorita ). Daca fiica decedeaza in timpul casatoriei din care a ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire sotie supravietuitoare magda popescu magda popescu Buna ziua! X a cumparat un teren pe numele lui, la decesul lui s-a facut succesiune, unii au renuntat si au ramas mostenitoare 2 fiice. Ambele casatorite in ... (vezi toată discuția)