avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru consum de alcool la volan. La ce ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru consum de alcool la volan. La ce urmări să mă aștept?

Buna ziua! Acum 3 luni de zile eram in drum catre un magazin, am facut stanga pe un bulevard care era prevazut cu linii duble continue galbene insa nestiind zona si nefiind semnalizata intersectia am fost oprit de catre agentul de circulatie, mi s-a facut testarea cu etilotestul rezultand 0,74 alcoolemie in aerul expirat. La ce urmari as putea sa ma astept in acest caz? Mentionez ca am platit analizele insa nu am primit nici un raspuns pana in prezent.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Septembrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Luiza_1 , utilizator 19:56, 10 Septembrie 2021
dietmarkrutsch a scris:

Vorbesc in perfecta cunostinta de cauza. Nu stiu pe la alte instante cum este insa pe Timisoara de regula asa e practica.

Sunteti dezinformat, cititi ce v-am raspuns, poate o sa intelegeti.



Domnule Patrascu, cu tot respectul pentru meseria Dvs. am citit raspunsul. Este partial adevarat. Eu PERSONAL am avut o situatie similara si asa s-a derulat. Fara antecedente. Cu recunoastere. S-a pronuntat 9 luni inchisoare cu amanarea executarii pe o perioada de 2 ani cu suspendare. Vreti nr de dosar ca sa aveti precedent pentru spete viitoare?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Inseamna ca nu ati citit ce v-am raspuns sau poate este dificil sa intelegeti diferentele pe care vi le-am indicat.
Daca s-a dispus amanarea aplicarii pedepsei in cazul dvs, intr-adevar permisul nu se anuleaza, deoarece amanarea aplicarii pedepsei nu este o hotarare de condamnare, asa cum v-am precizat.
Dar trebuie sa intelegeti ca amanarea aplicarii pedepsei nu este singura modalitate de individualizare.
Amenda penala sau o pedeapsa cu suspendarea executarii sub supraveghere presupune condamnarea si ulterior, anularea permisului.
Ultima modificare: Duminică, 24 Septembrie 2017
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Buna ziua,din pacate sunt si eu in situatia lui VMarius91,doar ca mie mi-a iesit 0,73 in aerul expirat si 1.95,1,85 in sange la cele 2 probe,am colaborat cu politistii fara scandal,ulterior am fost chemat la sectia de politie,unde am dat o declaratie de recunoastere a faptei,fara alte solicitari din partea mea.
Nu am alte abateri,nu am cazier,nu sunt recidivist la acest capitol,am 18 ani vechime la acelasi loc de munca,unde imi trebuie musai permisul de conducere.
Stimati utilizatori,credeti ca as putea scapa cu ceva mai ieftin,decat suspendarea permisului si condamnarea cu inchisoarea?
Individualizarea pedepsei sa va face in functie de circumstantele reale si personale.
Din descrierea dvs sumara constat ca ati avut alcoolemia foarte mare, astfel, riscul sa fiti condamnat este destul de ridicat.

Alte discuții în legătură

Permis de conducere suspendat pentru consum de bauturi alcoolice ciprian000 ciprian000 in august 2018 la un control de rutina am fost surprins conducand autovehiculul dupa ce am consumat niste bere. in aerul expirat a iesit 0.59 iar la sange ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0,69. la ce sa ma astept? Alin721 Alin721 Salutare! Am 23 de ani, de ziua mea mea de naștere am fost prins de către un echipaj al poliției cu o alcoolemie 0’69 in timp ce mergeam pana la un drive, ... (vezi toată discuția)
Aseară am condus mașina 30 metri cu o alcolemie de 0.66 in ... Ionut2345 Ionut2345 Aseară am condus mașina 30 metri cu o alcolemie de 0.66 in aerul expirat . Ulterior am fost dus la UPU pentru analize, nu au fost anumite evenimente, avarii ... (vezi toată discuția)