Buna ziua,
Vreau sa stiu daca se considera incalcarea drepturilor la viata privata faptul ca sotia imi acceseaza/vizualizeaza frecvent contul bancar de la ING, in conditiile in care ea este angajata a bancii iar contul meu nu este deschis la sucursala la care ea activeaza.
Multumesc,
Mihai Sbirneciu
When
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Imi cer scuze pentru vehementa, este vina mea pentru ca am citit bine insa am inteles gresit.
Din pacate userul spune adevarul, ca si in telefonie unde poti accesa ce cont vrei, insa nu ai voie fara apel de la titularul numarului respectiv, tot asa e si cu bancile, mai mult angajati pot sa se uite intr-un cont insa da, acest lucru lasa urme.
Cel mai bine ar fi sa discutati cu sotia si sa o informati ca la urmatoarea actiune de genul acesta notificati banca.Sunt banci unde de exemplu va puteti parola contul. De asemenea ati putea merge la alta sucursala si cere in mod special blocarea accesului la cont sau la vizualizare informatii despre cont a angajatului....si dati numele.
Problema mea este ca imi acceseaza contul din alta sucursala decat este contul creat si ma sicaneaza in ziua de leafa ca nu i-am virat banii pt copii. Nu ar trebui sa vizualieze contul meu bancar fara acceptul meu, mai ales ca suntem in plin proces de divort. In plus, daca eu am alte venituri decat cele salariale ea se foloseste de informatii pentru a ma santaja in diverse moduri.
Nu inteleg ce tre sa-i virati daca sunteti in plin proces de divort. Aveti o ordonanta? Vreti sa va sustrageti obligatiilor dvoastra legale? De ce nu o dati "pe bune" si cereti intretinere in natura ptr copilul dvoastra, dovedindu-va singur TOATE veniturile?
When
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Atunci notificare catre banca si atasati si mesajele ei si tot.Pe langa ca va fi data afara, chiar banca ii va deschide procesul pentru incalcarea confidentialitatii in cazul in care va folosi in procesul de divort informatii aflate de cand era angajata. Daca taraganati mult lucrurile pierdeti acest avantaj.
Maine notificare catre banca cu numar de inregistrare si gata. Poate nu se uita ea, poate pune o colega, oricine ar fi trebuie sa justifice intrarile in contul dumneavoastra.
Insa neaparat sa faceti ceva.
tudorv2
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
@asaofi: si eu sunt in plin proces de divort si virez si eu bani pentru intretinere. Nu ar trebui sa sufere copilul din cauza faptului ca parintii divorteaza. Oricum, cand vine sentinta se tine cont si de sumele platite deja, nu e ca si cum le platim aiurea.
@msbirnec: trec si eu printr-o situatie similara in care sotia declara ca am venituri mult mai mari decat cele reale in speranta de a obtine o pensie cat mai mare. La fel e si fosta mea sotie, face tampenii de genul asta: solutia cea mai simpla este cea spusa deja - notificare scrisa la banca, apoi folosite toate actele astea la divort. Altfel nu se potoleste.