Buna ziua,
Vreau sa stiu daca se considera incalcarea drepturilor la viata privata faptul ca sotia imi acceseaza/vizualizeaza frecvent contul bancar de la ING, in conditiile in care ea este angajata a bancii iar contul meu nu este deschis la sucursala la care ea activeaza.
Multumesc,
Mihai Sbirneciu
Orice banca poate secretiza contul si in sistemul lor informatic, accesul fiind facut doar de adm de cont (responsabil client). Sotia are acces la informatiile din cont dpdv angajata pt ca sistemul informatic permite si nu incalca cu absolut nimic normele si procedurile. Daca sotia executa si operatiuni pe cont fara calitate de imputernicita...atunci poate fi demisa.
msbirnec
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
I-am transmis sotiei ca va fi monitorizata atat ea cat si colegele si prietenele ei din alte sucursale...raspuns final...nu va mai accesa contul niciodata pt ca si-a dat seama ca a incalcat procedurile bancii. Final de discutie....
Dacă soția se informează din afara bănci,unde lucrează, as putea spune ca este violarea corespondenței si a datelor cu caracter personal. Iar acest lucru este sub incidența penalului. Când te afli intr-un proces de divorț; se schimbă raportul si calitățile, adică cel de sos si soție.
When
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Abia dupa ce ati informat-o si-a dat seama??????
Personal, indiferent de discutie va sfatuiesc sa notificati banca ca sunteti in proces de divort cu un angajat al ei si ca aveti rugamintea sa va asigure confidentialitatea cntului in continuare, indiferent de situatia familiala.
In felul acesta nu ii faceti probleme pentru ca nu va plangeti de nimic insa si contul va fi monitorizat pentru a nu avea probleme.
Pentru ca altfel e posibil ca doamna sa zica una si sa faca alta, iar la urmatoarea crestere salariala sa realizeze ca a crescut brusc si nevoia copilului de ikebana sau alte lucruri ca sa justifice o plimbare la instanta si cerut bani in plus.