Buna ziua,
Vreau sa stiu daca se considera incalcarea drepturilor la viata privata faptul ca sotia imi acceseaza/vizualizeaza frecvent contul bancar de la ING, in conditiile in care ea este angajata a bancii iar contul meu nu este deschis la sucursala la care ea activeaza.
Multumesc,
Mihai Sbirneciu
Citind raspunsurile vad ca spunem o multime de lucruri fara rost.Schimbati banca si s-a rezolvat problema. Chiar daca ar da afara pe ea de la banca cine stie cate prietene are in interior care o pot informa pe care nici nu le cunoasteti. Poate chiar ceea la care mergeti si se ocupa de dvs. Nu aveti cum sa evitati acest lucru..pana la urma banca nu va concedia toti angajatii...si este de discutat daca va face ceva in legatura cu notificarea dvs. Schimbati domnule banca pt ca de banci nu ducem lipsa.Mergeti la o alta banca si s-a inchis orice discutie pe aceasta tema...si sunteti scapat de griji deocamdata.
Buna ziua,
ICCJ a stabilit, prin Decizia nr.18 în dosarul nr.977/1/2017/HP/P
ca, în sensul legii penale, funcţionarul bancar, angajat al unei societăți bancare cu capital integral privat, autorizată și aflată sub supravegherea Băncii Naţionale a României, este funcţionar public, în accepţiunea dispoziţiilor art.175 alin.(2) din Codul penal .
Prin urmare, raspunderea functionarului care acceseaza contul personal al unui client al bancii, in afara atributiilor sale de serviciu, va fi atrasa, pe de o parte, conform prevederilor Legii nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici.
Mai mult, va raspunde personal conform prevederilor art.302 COD PENAL pentru violarea secretului corespondentei.
Acestea sunt prevederile legale.
Mai aveti la dispozitie calea negocierii directe cu sotia (inca) dumneavoastra.
Dumneavoastra trebuie sa alegeti ce mijloace veti folosi sa va rezolvati problema.
Cu stima.