avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Soția îmi vizualizează contul bancar în calitate ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Soția îmi vizualizează contul bancar în calitate de angajată a băncii la care e deschis. Este aceasta o încălcare a dreptului la viață privată?

Buna ziua,
Vreau sa stiu daca se considera incalcarea drepturilor la viata privata faptul ca sotia imi acceseaza/vizualizeaza frecvent contul bancar de la ING, in conditiile in care ea este angajata a bancii iar contul meu nu este deschis la sucursala la care ea activeaza.
Multumesc,
Mihai Sbirneciu
Ultima modificare: Luni, 9 Octombrie 2017
Admin, administrator
O notificare către banca ar determina interdicția ei de a avea acces la cont.
Dar informatii tot ar putea afla.

Cel mai bine este sa schimbe banca.
Citind raspunsurile vad ca spunem o multime de lucruri fara rost.Schimbati banca si s-a rezolvat problema. Chiar daca ar da afara pe ea de la banca cine stie cate prietene are in interior care o pot informa pe care nici nu le cunoasteti. Poate chiar ceea la care mergeti si se ocupa de dvs. Nu aveti cum sa evitati acest lucru..pana la urma banca nu va concedia toti angajatii...si este de discutat daca va face ceva in legatura cu notificarea dvs. Schimbati domnule banca pt ca de banci nu ducem lipsa.Mergeti la o alta banca si s-a inchis orice discutie pe aceasta tema...si sunteti scapat de griji deocamdata.
A rezolvat problema.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
ICCJ a stabilit, prin Decizia nr.18 în dosarul nr.977/1/2017/HP/P
ca, în sensul legii penale, funcţionarul bancar, angajat al unei societăți bancare cu capital integral privat, autorizată și aflată sub supravegherea Băncii Naţionale a României, este funcţionar public, în accepţiunea dispoziţiilor art.175 alin.(2) din Codul penal .
Prin urmare, raspunderea functionarului care acceseaza contul personal al unui client al bancii, in afara atributiilor sale de serviciu, va fi atrasa, pe de o parte, conform prevederilor Legii nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici.
Mai mult, va raspunde personal conform prevederilor art.302 COD PENAL pentru violarea secretului corespondentei.
Acestea sunt prevederile legale.
Mai aveti la dispozitie calea negocierii directe cu sotia (inca) dumneavoastra.
Dumneavoastra trebuie sa alegeti ce mijloace veti folosi sa va rezolvati problema.
Cu stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cont bancar, confidentialitate tranzactii teetw116 teetw116 Buna ziua! doresc sa va intreb daca un functionar bancar,are voie sa-mi acceseze contul bancar fara acordul meu!am probe in acest sens!Doresc sfaturi in acest ... (vezi toată discuția)
Hărțuire și daune provocate după divorț. cărei autorități să mă adresez? Andreea U Andreea U Fostul sot (de care am divortat prin hotarare judecatoreasca definitiva inca din 2016) a solicitat si a obtinut de la banca extrase de cont pentru contul meu, ... (vezi toată discuția)
Verificarea datelor cu caracter personal highlife highlife Buna ziua, Conform legislatiei in vigoare, bancile au dreptul de a verifica datele cu caracter personal pe care noi le oferim la incheierea unui contract de ... (vezi toată discuția)