avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Soția îmi vizualizează contul bancar în calitate ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Soția îmi vizualizează contul bancar în calitate de angajată a băncii la care e deschis. Este aceasta o încălcare a dreptului la viață privată?

Buna ziua,
Vreau sa stiu daca se considera incalcarea drepturilor la viata privata faptul ca sotia imi acceseaza/vizualizeaza frecvent contul bancar de la ING, in conditiile in care ea este angajata a bancii iar contul meu nu este deschis la sucursala la care ea activeaza.
Multumesc,
Mihai Sbirneciu
Ultima modificare: Luni, 9 Octombrie 2017
Admin, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În calitate de soție are dreptul de a cunoaște resursele familiei...zic eu...

Serios?
Si ce alte calitati neoficiale mai au sotii sau sotiile?
Cand ajunge la banca nu este sotia sau mama nimanui, ca in acordul semnat nu scrie ca rudele au alt regim. Iar eu nu am dreptul sa profit de pozitia mea pentru a-mi verifica sotia sau copilul si nici invers.
Depinde daca banii sunt bunuri comune sau bunuri proprii.Secretul bancar presupune sa nu divulge la altii secretul ceea ce nu face în acest moment...inteleg eu...
E discuție lungă.
E ca violul între soți cumva...
Ultima modificare: Miercuri, 11 Octombrie 2017
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu e deloc ca violul intre soti.
Acordul e acord, in plus, procedurile interne bancare specifica ca nu ai voie sa intri in conturi de capul tau ,decat daca a fost o solicitare. Din moment ce nu a fost solicitare din partea titularului de cont, actiunile ei sunt impotriva a ceea ce a semnat.
Nu conteaza ca e sotul sau sunt bunuri comune, venitul lui nu e bun comun in acest moment si nici in altul.
Iarasi incercam sa indulcim o ilegalitate si poi ne miram ca tara asta a ajuns unde a ajuns. Violul e sex surpriza, incalcarea acordurilor de confidentialitate devine ceva obisnuit.......ce mai urmeaza? Pedofilia la dragoste extrema?

Nu are voie sa intre in contul sotului. Chit ca ramaneau casatoriti. Simplu.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Totusi v-as indemna la calm...schimbati banca si se rezolva problema. Pentru stabilirea sumei pe care il veti plati lunar copiilor se va face dupa toate veniturile obtinute.....instanta poate cere o adeverinta de venit de la Anaf si acolo se va vedea. In plus cred ca intr-o familie normala si nu anormala sotii au dreptul sa stie ce venituri are fiecare. Asta daca nu avem nimic de ascuns......nu cred ca sotii s-ar bucura sa stie ca nevestele ascund banii de ei..schimbati banca si lasati notificarile
Ca functionar poate accesa contul din varii motive.
Ca nu poate folosi in instanta informatia obtinuta este cu totul altceva dar se poate cere adresa de la instanta catre banca.
Nici ascunderea banilor comuni nu este permisa de lege.
Dreptul de a investiga este un drept care rezulta din casatorie deoarece scopul este unul care este intr-o oarecare masura legitim.
Daca sotia numara banii sotului din portofel dar nu ia un sfant incalca legea?

Nu vreau sa intram intr-o discutie contradictorie ca nu are sens.
Stiti ca se spune ca dreptate este undeva la mijloc.
Chestiunea de baza este insa aceea a se stabili unde este...mijlocul,,,si aceasta se stabileste dupa o justa judecata...

Romania a ajuns unde a ajuns pentru ca prostii fura cu nesimtire si sunt considerati destepti pentru ca fura, desi orice prost pus acolo poate fura.
Problema prostiei este aceea ca se considera un prost ca este destept pentru ca fura asa cum poate fura orice prost...si nu se realizeaza ca prostul este tot prost...

Intotdeauna o justa judecata duce catre ceva bun iar ceva prost la ceva...prost in mod inevitabil...

Justitia a fost pilonul de baza al societatii multi ani dar si ea a inceput sa se cutremure...
Ultima modificare: Miercuri, 11 Octombrie 2017
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Cont bancar, confidentialitate tranzactii teetw116 teetw116 Buna ziua! doresc sa va intreb daca un functionar bancar,are voie sa-mi acceseze contul bancar fara acordul meu!am probe in acest sens!Doresc sfaturi in acest ... (vezi toată discuția)
Hărțuire și daune provocate după divorț. cărei autorități să mă adresez? Andreea U Andreea U Fostul sot (de care am divortat prin hotarare judecatoreasca definitiva inca din 2016) a solicitat si a obtinut de la banca extrase de cont pentru contul meu, ... (vezi toată discuția)
Verificarea datelor cu caracter personal highlife highlife Buna ziua, Conform legislatiei in vigoare, bancile au dreptul de a verifica datele cu caracter personal pe care noi le oferim la incheierea unui contract de ... (vezi toată discuția)