Lângă blocul nostru se construiește un bloc al cărui studiu de însorire nu a fost întocmit corect. Am reușit să obținem anularea lui și se va reface. Este evidențiat undeva intervalul orelor pe solstiții care pot fi trecute într-un studiu?
Buna ziua. Langa blocul nostru se construieste un alt bloc care la inceputul demersurilor de constructie nu aveau studiu de insorire. Dupa nenumarate reclamatii adrese primaria le-a solicitat sa aduca studiul in completare care a aratat ca ne v-a umbri dar ca noi nu respectam limita de 2 metri. Am demonstrat ca avem acei 2 metri si au fost pusi sa modifice proiectul si sa refaca studiul, Noul studiu are scris in concluzii ca ne ofers lumina in ziua cea mai defavorizata de la 7.45 la 9.33, dar plansele foto sunt doar cu ora 9 si nu cu 7.45, iar schitele si plansele foto arata ca de la ora 9 suntem umbriti. Prin urmare in acest studiu se contrazic plansele, schitele cu concluziiile. I am actionat in instanta si am reusit sa ii suspendam. acum v a urma anularea., expertiza, refacerea studiului etc. Intre timp prefectura in urma controalelor efectuat de ITC a inaintat proces avand acelasi fond.
Intrebarile mele: este evidentiat undeva intervalul orelor pe solstitii care pot fi trecute intr-un studiu?Este legal sa scrii ora 7.45 la solstitiul d iarna si sa arati schite si planse foto incepand cu ora 9 si nu cu 7.45?
Andr@
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Legea spune că trebuie să aveți 1,5 ore de soare în ziua solstițiului de iarnă, pe 21 decembrie, adică peste 2 zile de acum înainte.
Dacă aveți o cameră precum GoPro faceți o filmare de tip time-lapse de la răsărit până la apus (din geamul unei încăperi de locuit, nu baie sau bucătărie) și veți putea demonstra clar ce timpi de însorire aveți acum și dacă vă umbrește sau nu gardul...
Nu sunt sigura ca filmarile au valoare in instanta. In schimb facem poze in fiecare zi in luna decembrie cu ora si data. Problema este ca acum de o sapt este innorat tot timpul. Ei spun ca avem lumina de la 7.38 cand rasare soarele la 9.10. La 7.38 afara acum este inca intuneric.
Puteti face si dvs. filmari si/ sau poze, dar cele care vor fi avute in vedere de instanta de judecata sunt cele anexate de expert la raportul de expertiza.
Un aspect trebuie avut in vedere: instanta trebuie sa fixeze expertului, ca obiectiv pentru expertiza - anexare poze/ film la anumite ore din zi pentru identificarea in teren a perioadei de lumina naturala.
De ce nu vedeti bolta cereasca? Aceasta conteaza la lumina difuza care va patrunde in camere...
In privinta masuratorilor, nu cred ca sunt necesare, ele trebuie sa reiasa din receptia blocului dv., din CF... adica din acte.
Nu vad bolta cereasca deoarece am in fata geamurilor un perete mare de beton a blocului care s a construit langa mine, pe care o sa mi deseneze ei stelute, probabil.